Oud en nieuw en eten

 • #1

  Hoe gaan jullie om met oud en nieuw en alle verleidingen als je af wil/moet vallen?

  Een dag alles laten gaan of niets nemen of vooraf bedenken wat je neemt?

  Hoe lossen jullie dit op? Wat vinden jullie normale aantallen qua oliebollen of andere hapjes op zo'n dag?

  Ben benieuwd hoe hier mee wordt omgegaan.

  Reactie
  #2

  Hey,

  Hoe gaat het met je?

  Ik denk dat je in elk geval niet te streng voor jezelf moet zijn, dan is de verleiding alleen maar groter en voel je je alleen maar rotter als je toch wat lekkers neemt.

  En van te voren niks eten zorgt dat je hongerig bent en daardoor misschien ook meer eet dan je zou willen. Ik word van een salade altijd heel vol,zoiets zou je mischien kunnen eten ipv bv een avond maaltijd.

  Kun je niet met jezelf af spreken dat je vanavond toch een paar oliebollen mag eten en dan de komende dagen extra gezond eet?

  Alvast een goede jaarwisseling๐Ÿพ, groetjes Suzan

  Reactie
  #3

  Gezien je diabetes problematiek ( als ik het me goed herinner) is een dag alles laten gaan echt geen optie. Er zijn ook geen "normale" aantallen oliebollen. Het is een en al vet en suikers.
  Ik snap dat het erg lastig is hoor, maar je moet toch echt proberen om je zoveel mogelijk aan de regels te houden. En niet voor mij, maar voor jezelf, voor je eigen gezondheid.
  Ik zeg niet dat je nou helemaal niets moet nemen. Maar het zijn van die dagen: Alcohol, vette dingen zoals oliebollen e.d., allerhande hapjes..... Moeilijke dagen hoor.
  1 glaasje bubbels, 1 oliebol en wat hapjes, maar daar moet je het dan toch echt bij laten zou mijn advies zijn.

  Reactie
  #4

  Bedankt voor jullie reacties en sorry voor mijn late reactie terug.

  Ik was vooral erg benieuwd hoe andere mensen dit deden.

  @susan het blijft op en af gaan maar steeds meer op en minder diep af dus er zit zeker vooruitgang in. Vooral nu zien en weten wat er speelt en daaraan kunnen werken helpt. Ik heb me goed gehouden aan het eten wat we vooraf ingepland hadden en de mensen waar ik ben ook ingelicht wat ik precies zou eten zodat ze ook geen dingen extra aanbieden. Jij ook een heel mooi jaar!

  @john, goed geheugen ๐Ÿ˜‰ bedankt voor je advies. Ik heb het ook keurig gehouden bij wat we hadden afgesproken. Ik was misschien wat laat met mijn vraag en het is ook niet zo heel druk bij dit deel op het forum maar was gewoon nieuwsgierig wat andere mensen doen. jij ook de beste wensen voor 2021

   

   

  Reactie
  #5

  ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ Goed gedaan!

  Reactie
  #6

  Fijn te horen dat het langzaam beter met je gaat!

  En idd super goed dat het gisteravond met alle verleidingen ook goed gegaan is! Fijn dat je steun had, dat is heel belangrijk!

  Ik wens je alle goeds en gezondheid voor het nieuwe jaar!

  Reactie
Reageer op: Oud en nieuw en eten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief