Afvallen wil niet!

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Ik probeer nu al een jaar lang af te vallen. Helaas lukt het maar niet. Ik ben 165 cm en weeg momenteel 74 kilo. Ik heb alles geprobeert. Heel gezond eten, koolydraadarm dieet, wat minder eten en meer sporten. Graag zou ik weer naar mijn gewicht van 2 jaar geleden. Dat zou 63 kilo zijn. Ook kom ik de laatste tijd alleen maar aan ondanks ik erg op let wat ik eet en dagelijks 30 min beweeg. Ik kom de laaste tijd zowat een kilo per 2 maand aan. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Of is het misschien slim om langs de dokter te gaan?

  Reactie
  #2

  Ik zou toch eens naar de dokter gaan en een bloedonderzoek laten doen. Daarnaast zou je naar een diëtiste kunnen gaan.

  Reactie
  #3

  Zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler blijft en je vet gaat verbranden in plaats van suikers. Je voelt je dan bij de juiste hoeveelheid ook verzadigd, waardoor je niet op hoeveelheden hoeft te letten.
  Je kan ook eens wat opzoeken over intermittent fasting. Te vaak eten is namelijk ook niet goed.
  Verder kunnen allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren de insulinegevoeligheid helpen verbeteren.
  Lichaamsbeweging vóór het ontbijt stimuleert de vetverbranding.
  Op internet, op diverse gezondheidssites kan je meer info vinden.
  Eventuele medicatie, inclusief anticonceptie, kan ook dikker maken.

  Reactie
  #4

  Een koolhydraat arm dieet is ongezond, omdat je energie dan uit vetten komt en in vetten zitten, behalve energie, geen nuttige stoffen voor het lichaam. Je komt dan moeilijker aan de magnesium, B-vitamines, vezels en andere stoffen die je nodig hebt voor allerlei processen in je lichaam waaronder ook de energie-stofwisseling. Dat tekort gaat er dan voor zorgen dat je lichaam minder snel energie kan verbranden.

  Reactie
Reageer op: Afvallen wil niet!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief