na 1.5 maand nog niets afgevallen

  • #1

    Hallo,

    Ik ben nu al bijna 2 maanden bezig met zeer streng te dieten. Hierbij zorg ik voor een dagelijkse calorie-inname van 500-600, dat voornamelijk uit groenten en fruit bestaat. Als beweging loop ik dagelijks een half uurtje en doe ik gymnastiekoefeningen voor een half uur.. Toch ben ik tot nu toe niets afgevallen. Ik ben 1.54m lang en weeg 75kg. Ik vrees dat er iets mis is, maar weet niet zo goed wat dat zou kunnen zijn. Enige suggesties?

     

    Reageer
    #2

    dagelijkse calorie-inname van 500-600   Dit is wat er mis is!  Je eet veel en veel te weinig. Hierdoor gaat je lichaam in de spaarstand, met als gevolg, dat iedere calorie die je inneemt gelijk als vet/glucose wordt opgeslagen. Dat kan betekenen, dat je ondanks je uithonger-actie zelfs in gewicht kan bijkomen. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor je lichaam. Je schakelt op den duur bepaalde functie's uit en je lichaam gaat energie verbruiken uit spierweefsel. Je spierweefsel gaat daardoor ook afnemen. Bovendien krijg je tekort aan vitamines en mineralen. Dit kun je een tijdje volhouden en dal zul je waarschijnlijk wel gaan afvallen, maar dan door verlies aan spierweefsel, maar opgeslagen vetten verlies je zo in ieder geval niet.  Je beweegt iedere dag 1 uur. Dat is prima. Maar je moet minimaal 1200 Kcal verdeelt over 5-6 maaltijden per dag innemen, om je lichaam te laten functioneren. En dan niet alleen groente en fruit eten, maar gewoon normaal eten. Wel kun je op suikers en vetten letten. Daarnaast 1,5 tot 2 liter water per dag drinken.

    Reageer
    #3

    Belangrijk bij het afvallen is zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Beter wat meer complexe koolhydraten eten en combineren met eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Hierdoor worden de suikers langzamer opgenomen. Fruit en vooral zoet fruit kan zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen leiden tot insulineresistentie. Kan je opzoeken op internet. Wat fruit gecombineerd met bijvoorbeeld wat yoghurt geeft minder gepiek. Vetten en eiwitten heb je zeker nodig, onder andere voor je spieren, hormonen en neurotransmitters. Vroeger een eetstoornis gehad en toen was ik bang voor elk spoortje vet. Eet nu meer vet maar ben nog superslank.
    Wat beweging betreft is het eigenlijk het beste om 's ochtends voor het ontbijt al te bewegen, voor een betere vetverbranding. Dan heb je daarna ook wat meer trek. Sowieso is bewegen voor het eten vaak beter.
    Als het allemaal niet lukt om normaal te eten zou ik wel hulp inschakelen. Hoe je nu bezig bent kan het begin zijn van een eetstoornis.

    Reageer
    #4

    1.54m lang en 75kg wil zeggen een BMI van 31,4
    Mijn rekenmachine liegt niet en dat is veuls te zwaar meiske.
    Je bent obese, alhoewel het maar een definitie en een benadering is.
    500-600 colarieën is complete onzin, dat ga je op de lange duur niet trekken.
    Je moet je levensstyle veranderen om blijvend een verandering te zien. Er zijn geen wonder-dieten. Je hebt waarschijnlijk last van een insuline-resistentie. Zoek het op op internet, geloof me niet op mijn woord.

    Oplossing:
    - eet gewoon 3 keer per dag, maar liefst binnen de 12 uur
    - stop met alle tussendoortjes, ook met alle drankjes

    Dat is het, simpeler kunnen we het niet maken. Je mag tussendoor wel water drinken, of een beetje citroensap erin, maar verder niks. Wel gewoon goed eten, maar zoals gezegd liefst binnen 10-12 uur alle maaltijden nuttigen.

    Het gaat er niet om zo snel mogelijk af te vallen, het gaat erom blijvend af te vallen, nou ja, dan duurt het maar wat langer, als het maar blijvend is. 500 gram per week is toch 26 kg in het jaar moet je maar denken.

     

     

    Reageer
Reageer op: na 1.5 maand nog niets afgevallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief