Afvallen lukt niet?? Ouders nemen probleem niet serieus

  • #1

    Ik ben een meisje van 14 jaar, heb last van vernauwde luchtwegen, ik ben 1.70 cm lang, ik weeg 83 kilo. Ik wil heel erg graag afvallen maar het lukt niet.. Ik doe elke zaterdag dansen(streetdance) en ik fiets elke dag 2x 10 kilometer en ik eet gezond, dit is wat ik op een dag eet:

    Ochtend: 1 stuk fruit, 2 sneetjes brood met oude kaas, en 1 glas melk.

    1e pauze op school: 5 schijfjes komkommer, 1 snee brood met rookvlees of kipfilet, halve liter water

    2e pauze: 1 snee brood met pindakaas óf sandwich spread, 1 banaan, halve liter water

    Middag: 3 volkoren crackers met oude kaas, rookvlees, zelfgemaakte appelstroop zonder suiker en halve liter water.

    Avond: Mager vlees, groentes, aardappelen en een halve liter water.

     

    Ik slaap in een nacht bijna 10 uur (volgens mij) Ik ga om 9 uur slapen en sta om 6 uur op, ik zorg er ook voor dat ik zoveel mogelijk kan ontspannen en niet gestrest ben. Ik denk na om naast het fietsen en dansen ook nog te beginnen aan honkbal, maar is dat misschien niet een beetje veel?

    Ik weet zeker dat ik het ''dik zijn'' niet van mijn ouders heb, want iedereen in de familie van mijn vader én moeder zijn niet dik, (bijna)iedereen heeft een gezond gewicht, en als ze geen gezond gewicht hebben komt het door hun leefstijl ofzo, mijn moeder was een beetje steviger dan de andere maar dat kwam doordat ze wel eens ongezonde at en soms deed roken, maar ook veel deed sporten. Ik gebruik wel medicijnen: ik slik methylfenidaat om rustig te blijven, de dokter zei dat mijn eetlust door de medicijnen verminderd kan worden waardoor ik ga afvallen. Ik inhaleer ook salbutamol, ik heb nog aan de dokter gevraagd of het ook invloed heeft op mijn gewicht, dat gelukkig niet maar hij zei wel dat het kan zijn dat ik last kan krijgen van brandend maagzuur waardoor ik natuurlijk helemaal geen zin meer heb ik lekkere/vettige/zoete dingen.

    Het ligt dus niet aan de medicijnen of erfelijkheid. Heb ik misschien een of andere ziekte/aandoening waardoor afvallen niet lukt?

    Ik heb wel eens vreetbuien en die kan ik 6van de 10 keren onder controle houden, dan ga ik basgitaar spelen, soms ga ik naar buiten, even wandelen. Maar soms lukt het niet om de vreetbuien onder controle te houden en dan voel ik me heel erg schuldig en dan ga ik mezelf snijden.

    Mijn ouders nemen me niet serieus en zeggen dat ik me niet zo moet ''aanstellen'' en dat afvallen heel erg makkelijk is en dat er geen enkele ziekte/aandoening bestaat waardoor afvallen onmogelijk is.

     

    Kan iemand mij misschien helpen? 🙁   en hebben jullie nog tips voor me? Hoe kan ik mijn ouders overtuigen?

    Alle hulp word gewaardeerd!

    Reageer
    #2

    Maar soms lukt het niet om de vreetbuien onder controle te houden en dan voel ik me heel erg schuldig en dan ga ik mezelf snijden.  Dit is toch wel zorgelijk. Ik denk dat je er  toch goed aan zou doen om dit eens met je huisarts te bespreken. Je kunt zelfstandig een afspraak met je huisarst maken.

    Reageer
    #3

    Ik vind het heel goed dat je afleiding zoekt wanneer je een vreetbui gaat krijgen, maar dat je gaat snijden als het niet lukt vind ik heel erg 🙁

    Misschien kun je in plaats van jezelf te snijden basgitaar spelen, of lekker even wandelen. Ik weet niet wat je dan allemaal eet tijdens zo'n vreetbui, maar ik raad je aan om dan iets gezonds te eten.

    Je eet gezond en beweegt heel veel, je medicijnen hebben invloed op je gewicht, doordat je methylfenidaat slikt en salbutamol inhaleert, word je eetlust  verminderd. Ook kun je sporten langer volhouden doordat je salbutamol inhaleert. Ik vind het jammer dat je ouders je niet steunen. Ik raad je aan om naar de huisarts te gaan, want er bestaan wél ziektes en aandoeningen waardoor afvallen niet lukt.

     

    Veel succes!

    Reageer
    #4

    Met zoveel bewegen en dat eetpatroon zou afvallen wel moeten lukken. Dus laat toch je bloed eens controleren bij de huisarts! Denk dan bijvoorbeeld aan schildklierhormonen. En, praat dan meteen over dat snijden, want je noemt het nu tussen neus en lippen, maar dat is natuurlijk niet gezond. Of heb je daar al hulp voor? Heb je normaal moeite met 'voelen'?

    Reageer
Reageer op: Afvallen lukt niet?? Ouders nemen probleem niet serieus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief