Ervaring. DM2, BN en kortwerkende insulne

 • #1

  In november kreeg ik de diagnose Dm2.

  Ik had een hba1c van 79 en zat nuchter op 11,8.

  Ik heb een verleden met boulimia en dit is bekend bij de hulpverlening.

  hett ging op een gegeven moment goed met afvalllen en ging van 94,8 naar 86 kilo en m’n waardes gingen met redelijk wat medicatie iets naar beneden. Toch moest ik over naar 1x per dag insulin omdat het te hoog bleef.

  de laatste tijd zijn de eetbuien en het braken weer helemaal terug en is m’n hba1cc in ongeveer  10  weken van  64 naar 80 gegaan en nuchter zat ik op 14. Ook ben ik in die korte tijd weer veel aangekomen en afgelopen donderdag zat ik op 98 kilo.

  ik weet dat dit niet goed is en ik doe echt m’n  best en ik sta op de wachtlijst voor een korte klinische opname omdat de boulimia poliklinisch onder controle krijgen niet lukt en ik bijna dagelijks weer eetbuien van tussen de 5000 en 10000 kcal heb.

  omdat n waardes zo hoog zijn vooral na een eethuis moet ik vanaf woensdag (eerst dinsdag uitleg)  ook kortwerkende insuline gaan gebruiken. Ik ben  alleen bang dat ik door het braken en de kcal dier ik kwijtraak hypo’s ga krijgen omdat ook bij mooier spuiten maar oook braak.

  heeft iemand hier ervaring mee?

   

   

   

   

  Reageer
  #2

  Ik heb de ervaring dat dat eigenlijk nooit gebeurt omdat de suikers die je tijdens een eetbui binnen krijgt heel snel worden opgenomen en je het eten uitbraakt maar het kwaad al is geschied.

  Ik hoop dat je het snel onder controle krijgt. Ik ken het gevecht helaas. Ook dat enorme snelle stijgen van je gewicht, nuchtere waarde en hba1c.

  Als het straks beter loopt ga je je ook 100x beter voelen.

   

  Succes met wachten op je opname. Probeer het tot die tijd met de insuline onder controle te houden. Stoppen met insuline kan. De schade aan je lichaam, bv je ogen kun je niet meer terugdraaien

  Reageer
  #3

  Bij een eetstoornis heb je wel hulp nodig.

  Bij zowel een eetstoornis als bij diabetes is je voedingspatroon belangrijk. Door te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels worden de suikers langzamer opgenomen en blijft je bloedsuikerspiegel stabieler en heb je ook minder snel neiging tot overeten. Geen appeltje uit het vuistje of een sultana en beter wat meer groente in plaats van fruit eten. Gaat dus veel minder om calorieën.

  Bepaalde voedingssupplementen kunnen het ondersteunen. Een natuurgenezer zou je daarbij kunnen adviseren.

  Weet niet wat voor medicatie je bedoelt, of je diabetesmedicijnen bedoelt maar medicijnen werken ook ontregelend op je lichaam. Bepaalde medicijnen werken bijvoorbeeld ontregelend op je schildklierwerking en bepaalde medicijnen verminderen de melatonineaanmaak. Medicijnen zorgen ook voor verlies van vitaminen en mineralen. Metformine zorgt voor verlaging vitamine B12-status.

  Reageer
Reageer op: Ervaring. DM2, BN en kortwerkende insulne
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief