DM2 of niet? Sterk wisselende waardes

  • #1

    Hoi, ik ben Sylvia, 40 jaar oud en vraag me af of ik nou wel of geen DM2 kan hebben en of een bezoekje aan de huisarts wel of niet nodig/zinvol is. Of misschien zijn er andere tips/dingen die jullie zien.

    Op advies van een vriendin/collega die zelf DM1 heeft heb ik een aantal dagen mijn glucose bijgehouden omdat het haar opviel dat ik, vooral na de de lunch zoveel water drink en steeds maar de wc ging. Ik had zelf zoiets de lucht op kantoor is droog, ik drink daarom meer water dus logisch dat ik meer naar de wc moet.

    Nu ik een aantal keer geprikt heb kom ik op heel wisselende waardes uit. Dus niet standaard goed of altijd wat hoger, maar ik gaat alle  kanten op. Is dat normaal?

    Nuchter (na 20.00 niks meer gegeten of gedronken en tussen 6.00 en 7.00 geprikt voor ik iets at of dronk.

    5.9- 7.4-  5.7-  7.2-  6.8-  6.1-  7.9-  4.8

    1,5 tot maximaal 2 uur na de lunch

    8,5-  9,6-  8,4-  10,4-  6,1-  7,1- 10,8

    Ik weet dat ik wat te zwaar ben, 85,4 kg bij 1,64m en wat af moet vallen maar dat is me nog niet gelukt.

     

    Ik hoop dat jullie me kunnen helpen of het normaal is.

    Reageer
    #2

    Je nuchtere suikerwaarden zijn te hoog. Ga dus naar de huisarts voor verder onderzoek

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie John.

     

    Ik vond het vooral vreemd dat er zo'n verschil in zat. Vandaar mijn vraag. Ik zal eens kijken of de huisarts tijd heeft. Dit heeft geen prioriteit voor ze gok ik zo.

     

    Nogmaals bedankt voor je reactie.

    Reageer
    #4

    Dorst kan ook te maken hebben met een teveel aan snelle suikers, hoeft niet meteen suikerziekte te zijn. door onevenwichtige voeding en tekorten aan voedingsstoffen kan insulineresistentie ontstaan. Belangrijk is zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Plus een paar voedingssupplementen voor je bloedsuikerspiegel en om de insulinegevoeligheid te verbeteren. Kan schelen in je gewicht en bloedsuiker. Lichaamsbeweging voor het ontbijt zet de vetverbranding aan.

    Reageer
    #5

    @catootje, met welke supplementen heb jij ervaring?

    Dan denk ik dat ik zoiets misschien eerst wil proberen want ik ben bang dat je bij de huisarts zo'n stempel krijgt en misschien te snel medicatie.

    Reageer
    #6

    Bedankt voor jullie reacties.

    Ik ben vanmorgen bij de huisarts geweest. De assistente vroeg bij het bellen gelijk of ik nog nuchter was en of ik dat dan even wilde blijven. Ik prikte vanmorgen daar 7,9 dus ook weer te hoog volgens hun. Ze denken toch sterk aan DM2.

    Morgen even officieel bloed prikken, de afspraak bij de diëtiste loopt al en ik krijg een telefonische afspraak (ivm corona) met de POH-GGZ om te kijken of er verder hulp nodig is omdat ik ook steeds meer last van eetbuien heb .

    bedankt voor jullie reacties.

    Reageer
    #7

    Goed gedaan. Nou krijg je in ieder geval hulp om hier ook weer uit te komen

    Reageer
    #8

    De terugkoppeling

    Gisterochtend bloed laten prikken en werd even voor.18.00 door de huisarts gebeld. Heb maandag weer een afspraak want ze kunnen nu zeker zeggen dat het toch DM2 is. Verder vond de poh-ggz het ook nodig me me aan te melden voor een behandeling voor BED. Ze zei beter alvast op de wachtlijst en en intake om dat ik steeds meer en grotere eetbuien heb gekregen, dan kunnen ze daar wel bepalen of je daar al op zijn plek bent voor hulp. Nu even kijken waar ik dat zou willen. Ben blij met je advies om toch langs de huisarts te gaan John.

    Ik prikte trouwens nuchter 8.4 en mijn hba1c was 54. Verder was 1 ding van mijn cholesterol niet goed. Weet alleen de waarde niet meer en welke het was.

    Ik wil jullie bedanken voor je adviezen. Even een paar traantjes gelaten naar nu schouders er onder.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: DM2 of niet? Sterk wisselende waardes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief