Minder medicatie, zakkende glucose na afvallen of gbp

 • #1

  Beste lezers,

  Ongeveer 2 maanden geleden kreeg ik te horen dat ik DM2 heb. Ik heb hier nooit iets van gemerkt en omdat ik bij toeval meette zag ik dat mijn glucose te hoog was.

  Ik wilde naar een diëtiste en die wilde dat ik standaard eerst bloedonderzoek liet doen. Ik wist wel dat ik te zwaar was maar had nooit stilgestaan bij mijn gewicht, laat staan BMI.

  Nadat mijn bloeduitslagen er waren en ik bij de huisarts gewogen werd, werd ik gelijk doorgestuurd naar een nieuwe speciale obesitas poli. Daar was ik nog iets zwaarder en bleek mijn BMI 40+ te zijn dus ernstige obesitas klasse 3 (131kio bij 1,73)n

  Inmiddelsb ik 6 afspraken verder met verschillende hulpverleners maar  het afvallen lukt voor meter (ben zelfs iets aangekomen) en krijgen we de suikers niet onder controle ondanks 2 verschillende middelen  tegelijk te krijgen.

  Omdat ook mijn bloeddruk te hoog was net als mijn cholesterol en nog wat dingen was hun dringende advies om  zo snel mogelijk een gastric bypass the nemen en ik moet insuline gaan spuiten omdat m'n nuchtere glucose niet meer onder de 11 zit en ik 2 uur na een maaltijd alleen nog maar boven de 20 zit.

  Zijn er hier mensen die ervaring hebben met insuline gaan spuiten en een gastric bypass ? Kon je nog stoppen met insuline? Hoe snel zakten de waardes?

   

  Ik hoop dat iemand me dak kan vertellen want ik zie de operatie niet zo zitten.

  Alvast bedankt voor een reactie

   

  Reageer
  #2

  Ik heb een tikfout gemaakt in mijn gewicht. Het was 121 ipv 131

  Reageer
  #3

  Met zo'n hoog BMI zul je helaas niet veel andere keus hebben als je gewicht niet gaat zakken. Je hebt een xieet gekregen. Hou je je daar ook echt aan?

  Reageer
  #4

  Hoi John,

  Bedankt voor je reactie. Het eten gaat langzaam aan beter maar ik ben er nog lang niet en dit is bij de arts, diëtist en psycholoog daar bekend. Ik heb gemiddeld nog 3 dagen per week dat ik echt twee momenten per dag van flink overeten heb, het liefst zoete producten. Het zijn geen eetbuien maar het is ook echt niet goed voor me.

  Ik volg alle tips op, krijg terug dat ze echt zien dat ik mijn best doe en mijn eetpatroon beter is dan voorheen maar beter betekent niet dat je gelijk afvalt zeiden ze.

  Ik ben gewoon heel benieuwd of mensen met DM2 ook een gbp hebben gehad en wat hun ervaringen zijn. Ik weet niet of ik het zie zitten altijd zo sober te leven.

  Reageer
  #5

  Hey,

  Hier op het forum is ook een topic van iemand die op dit moment bezig is met de strijd tegen eetbuien en diabetes. " De wil is er, maar het lukt voor geen meter" , van Sylvia.

  Misschien kan zij je meer vertellen over wat voor programma ze nu aan het volgen is, zonder operatie. Ik volg haar en vind het heel knap wat ze doet!

  Heel veel succes en sterkte, groetjes Suzan

  Reageer
  #6

  Haar topic staat in de rubriek "dieet"

  Reageer
  #7

  Lief dat je me noemt Suzan

  @carmen ik kan je wel mijn ervaring vertellen al is het niet precies hetzelfde. Zal ter vergelijking ook wat cijfers neerzetten. Ik denk dat we wel wat overeenkomsten hebben al is iedereen anders. Je schrijft dat je geen eetbuien hebt. Is dat vastgesteld of is dat je eigen conclusie?  Die eetbuien heb ik wel. Ik heb er een stukje over geschreven op https://sylviaherstelt.jimdofree.com . Ik.heb ook de diagnose BED gekregen. Ik  begon met 2x pw groepstherapie. Iedereen ging vooruit maar bij mij lukte het niet het beter te laten gaan. De eetbuien bleven en werden heftiger, in plaats van dat ik afviel kwam ik aan en in plaats van dat mijn glucose naar beneden ging bleef het ondanks de medicatie veel te hoog en werd het zelfs hoger.

  Toen ik de diagnose kreeg woog ik 84 kilo en dat was een BMI van 31.

  Tijdens de deeltijd eetstoornis behandeling kwam ik aan tot 94 kilo en in de laatste week voor de opname heb ik alleen maar grote eetbuien gehad en kwam ik in 1 week aan tot 97,6 kilo dat is een BMI van  36 dus obesitas klasse 2.

  Tijdens de opname ging het ook nog geregeld mis. M'n glucose nuchter bleef met de medicatie tussen de 10 en 13 en na een maaltijd of eetbui kwam ik dik boven de 20 uit.

  Ik begon met simpel metformine maar aan het begin van de opname slikte ik al 3* per dag ,1000 mg metformine en 3x 80 mg gliclazide. De volgende stap zou insuline zijn.

  Uiteindelijk is er de eerste week van juni besloten dat ik kortwerkende insuline moest gaan spuiten. Dat is dus minimaal 4* per dag spuiten en na een eetbui ook er is vooral voor kotwerkerkend gekozen zodat ik beter op de eetbuien in kan spelen.

  Vorige week zat ik op 88,7 kilo. Afgelopen week op 89,9. Was dus wel iets aangekomen maar ik had deze week helaas toch weer 2 eetbuien (1 grote en 1 kleine) en 1 moment van overeten. Het voordeel van opgenomen zijn is dat ze me wel gelijk weer helpen..

  Gister na de eetbui schoot ik wel weer door naar 19,2 maar ik was bij de lunch vergeten te spuiten omdat ik gelijk therapie had en daar erg tegenop zag.

  Vanaf dat ik insuline ben gaan spuiten lijkt het wel of mijn lichaam wat meer in balans is en ben ik minder moe.

  Het is een gedoe en ik haar het nog steeds maar ik voel me wel beter.

  Info over een gbp heb ik niet. Maar mocht je vragen hebben stel ze gerust

   

   

  Reageer
  #8

  Bij overgewicht en diabetes is het belangrijk om de insulineresistentie aan te pakken en je hele hormoonhuishouding in balans te brengen. Zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Matig zijn met snelle suikers. Geraffineerde suikers beter laten staan. Ook zorgen voor regelmatig eten maar niet te vaak. Dit alles kan helpen de vreetbuien te verminderen. Intermittent fasting kan helpen maar goed blijven luisteren naar je lichaam. Lichaamsbeweging voor het ontbijt zet ook de vetverbranding aan.

  Bepaalde voedingssupplementen als vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen bij het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de insulinegevoeligheid. Ik zou daarbij advies vragen. Orthomoleculair therapeut bijvoorbeeld. Ik gebruik naast wat vitaminen, mineralen en omega 3 ook 5htp, dat helpt de serotoninehuishouding te verbeteren, wat ook helpt je eetlust te reguleren.

  Vooral ook werken aan het emotionele stuk. Waarom heb je zo'n behoefte aan zoetigheid? Bepaalde celzouten kunnen daarbij een stukje ondersteuning geven.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi Sylvia,

  Bedankt voor je uitgebreide reactie. Wat zwaar dat je er zelfs voor bent opgenomen. Ik wist niet dat dat kon.

  Ik had toevallig vandaag een gesprek met de psycholoog. Ik vroeg of er misschien sprake was van BED en ze had toevallig een foldertje klaarliggen. Ze zei ook dat  ze het er in het team over gehad hebben maar eerder denken aan andere dingen omdat ik niet dat algehele controle verlies heb en niet het popperige wat je normaal bij eetbuien heb.

   

  Volgende week moet ik nuchter komen, dan prikken ze weer bloed en dan hoop ik dat ik een datum krijg voor de gbp. Ik moet wel eerst minimaal 5 kg afvallen wil ik in aanmerking komen voor de operatie.

   

  Tijd om te slapen hier

   

  Groetjes

   

   

   

  Reageer
Reageer op: Minder medicatie, zakkende glucose na afvallen of gbp
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief