Onregelmatig veelvuldig plassen gepaard met hartritmestoornissen

  • #1

    Het verschijnsel waar ik al 6 jaar mee te maken heb wil ik alsvolgt omschrijven.
    Het betreft cycli van 5 tot 10 dagen waarin ik dagen achtereen onregelmatig moet plassen, de urine is dan normaal tot donker van kleur. Op het eind van de cyclus ervaar ik lichte hartritmestoornissen waarbij ik in een tijdsbestek van 3 tot 6 uur afnemend veelvuldig moet plassen, in het eerste uur moet ik hoogfrequent soms wel tot 5 keer de blaas ledigen tot wel 2 liter urine met een haast transparant lichte kleur. De hartritmestoornissen zijn het eertste halfuur het ergst en ebben dan langzaam weg. Een dag voor en tijdens deze "ontlading" ben ik lusteloos en vermoeid. Ik sport regelmatig en weet dat er weer een ontlading aan zit te komen omdat ik niet mijn normale inspanningsniveau haal. Een etmaal na dit verschijnsel voel ik me weer goed todat na 5 tot 10 dagen ik weer de boven beschreven klacht ervaar.

    De cardioloog en uruloog weten mijn klacht niet goed te plaatsen en zijn niet in staat mij van dit probleem af te helpen. De diverse onderzoeken geven geen uitsluitsel dat er iets niet in orde is.

    Sinds een jaar of 2 slik ik medicijnen tegen diabetes 2 en een te hoge bloeddruk.
    Het betreft de volgende medicijnen.
    Metformine 500mg -- vanaf 2015 (verlaagt het bloedglucose)
    Valsartan/Hydrochloorthiazide 80mg -- vanaf 2015 (verlaagt de bloeddruk en verbetert de pompkracht van het hart)
    Xarelto/Rivaroxaban 20mg -- juli 2016 (bloedverdunner)
    Sotalol 2xdaags 40mg. (tegen hartritmestoornissen en hoge bloeddruk)

    Persoonlijke gegevens
    Man, 63 jaar, 1.83cm, gewicht 86 kilo, drink weinig alcohol (af en toe een glas wijn of biertje), eet gezond en sport 4 tot 5 keer in de week wel een half uur.

    Mijn vraag is of iemand dit verschijnsel herkent en zo ja wat hiervan de oorzaak was/kan zijn.

    Reageer
    #2

    Wat zijn er tot nu toe voor onderzoeken gedaan?

    Is er een echo/scan van je nieren gemaakt? Is er een nierfunctie onderzoek gedaan?

    Reageer
    #3

    Bedankt voor uw reactie. Er heeft nog geen nierfunctieonderzoek plaatsgevonden. Ik zal dit kortsluiten met de huisarts c.q. specialist.

    Reageer
    #4

    Als je zoveel klachten hebt en allerlei medicatie gebruikt kan het verstandig zijn om ook wat aan de oorzaken te doen. Niet in plaats van medicijnen maar ter ondersteuning van je gezondheid. Veelvuldig plassen kan te maken hebben met teveel koolhydraten en bepaalde tekorten als vitamine B12.
    In het westen eten we vaak veel teveel snelle suikers en dan vooral geraffineerde suikers, wat zorgt voor ontregelingen in hormonen en neurotransmitters en insulineresistentie hyperinsulinemie in de hand werkt en hartritmestoornissen kan bevorderen. Door betere voeding de bloedsuikerspiegel weer stabiel te brengen kunnen klachten verminderen. Hierbij zorgen voor meer complexe koolhydraten en die combineren met eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Hierdoor worden de suikers langzamer opgenomen. Een los koekje, een biertje of een wijntje geeft juist weer pieken in je bloedsuikerspiegel, vooral als je er geen eiwitten en vetten bij eet. Bepaalde middelen als omega 3, kaneel en taurine helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren. Deze stoffen helpen ook bij hartritmestoornissen. Ook een middel als D-chiro inositol helpt de insulineresistentie.
    Naast genoemde stoffen, taurine en omega 3 zijn er nog tal van stoffen; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren die gunstig werken voor je gezondheid. Zo helpen stoffen als magnesium, vitamine B en D gunstig bij hartritmestoornissen en diabetes.
    Tekorten kan je niet goed opsporen in het bloed omdat bloedwaardes goed kunnen zijn, terwijl er in de rest van het lichaam te lage waardes kunnen zijn. Artsen hebben vaak meer verstand van repareren dan van de biochemie van je lichaam en het bevorderen van het zelfgenezend vermogen van dit lichaam.
    Kortom, goed voor je gezondheid zorgen kan schelen in bepaalde klachten, kan de noodzaak van medicatie verminderen, kan ook de paar kilotjes teveel laten verdwijnen.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor je bijdrage.

    Reageer
    #6

    Catootje,

    Ik zit zelden op dit forum, maar kun je alsjeblieft ophouden met deze nonsense-informatie? Je hebt de bel wel horen luiden, maar je weet niet waar de klepel hangt.

    Van een teveel aan koolhydraten ga je echt niet meer plassen hoor, tenzij je suikerziekte hebt, maar dat komt door een tekort aan insuline. En een vitamine B12-tekort loop je pas op als je meer dan 10 jaar veganistisch leeft. Tenminste, volgens de meest recente uitgebreide onderzoeken. 1 glas melk of 1 eitje in de week is voldoende om te voorzien in je Vitamine-B12 behoefte.

    Volgens mij lul je maar wat, zeker de helft van wat je zegt klopt niet. Vitamines zijn prima aan te tonen in je bloed, geen enkel probleem. En als je lichaam niet meer goed werkt, dan doet het zelfgenezend vermogen van je lichaam het dus niet meer zo goed, daarom wordt je dus ziek. Of lichaamscellen gaan het extreem goed doen (kanker). Hou alsjeblieft op met je priet-praat, je helpt mensen van de regen in de drup.

    Reageer
    #7

    Eén van de problemen van een diabeet, is, het eventuele ontstaan van ander type mitochondriën (energie producerende 'fabriekjes') in de cellen van het hart. Vandaar: verstandige keus om af en toe het hart te laten onderzoeken. Die 'hart-mitochondriën' krijgen dan namelijk de onaangename neiging, om vet te gaan verbranden als eerste energiebron. In plaats van glucose. Dat kan de pompfunctie van het hart beïnvloeden bijv.

    Mensen met diabetes kunnen wel degelijk baat hebben bij o.a. Omega3 (net als veel andere mensen die niet ziek zijn). Dat houdt namelijk onder andere de bloedvaten soepel. Waar een diabeet ook nog baat van zou kunnen hebben, is kurkuma. Dat kent men wel als kruid. In hogere doseringen (niet meer dan 4 gram per dag voor een volwassene), is aangetoond dat dit kruid verschillende cel functies bij mensen die nog diabetes aan het ontwikkelen zijn, kunnen verbeteren.

    Overigens is teveel eiwitten eten,  niet goed voor de nierfunctie. Daarnaast zou iemand die veel sport, hoe dan ook altijd goed op het eten moeten letten. Maar een diabeet zou nog een beetje extra aandacht daaraan kunnen besteden.

    Succes!

     

    Reageer
    #8

    ja ik heb het zelfde vooral bier drnken of te veel drinken raak ik mijn vocht niet goed kwijt en krijg dan hartritme stoornis en moet ik veel achter elkaar plassen ,ben ik zowat leeg dan houd meestal ook de hartritme stoornis op ,als ik veel beweeg dan helpt dat ,ik krijg het ook altijd in een rustpauze zoals slapen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb gelezen bij hart volgers,dat veel moeten plassen tijdens een ritmestoornis kom doordat het hart dan iets op rekt.Het lichaam geeft dan via een aantal hormonen opdracht om vocht kwijt te raken.

    Het is een normalen reactie van het lichaam.Na een ritmestoornis is het dan ook weer weg,Bij mij wel.

    Dit was de reactie van een cardioloog op vragen die gesteld werden over het veel moeten plassen tijdens een hartritmestoornis.

    Reageer
    #10

    Hoi,ik heb ook last van hartritme stoornis en moet dan heel vaak plassen.
    De cardioloog zegt dat dit normaal is,dan schijnt er meer vocht uit je lichaam te moeten gaan.

    Reageer
    #11

    Hallo, mijn hartritmestoornis komt onverwachts en vaak tegen de avond. Ik moet dan meteen veel plassen, heel lastig als je naar bed gaat en om het kwartier aandrang hebt. Ik krijg ook een strak gevoel om mijn maag en een bepaalde druk op mn maag. Ook de vermoeidheid en zware benen is een bij verschijnsel. Hier is niets aan te doen volgens de cardioloog. Ik heb al een ablatie gehad in 2016 maar na 2 jaar was hij al uitgewerkt.

    Reageer
    #12

    Ik heb precies hetzelfde, maar heb ontdekt dat het met voedsel te maken heeft. Wanneer ik histaminerijk voedsel eet duurt het meestal een halve dag (voedsel moet eerst in de dikke darm aankomen, waar histamine dan te weinig wordt afgebroken). Dan beginnen eerst de hartkloppingen, die gepaard gaan met heel veel plassen. Echt heel veel. Dat duurt ongeveer tot twee uur lang. Ik ben het gaan zien als een manier van het lichaam om alsnog van de histamine af te komen. Je andere klachten passen ook bij histamine-intolerantie. Probeer eens histaminearm dieet (en dus ook geen bier of wijn meer). Ik heb er succes mee. Er is bij deze intolerantie sprake van dat het lichaam te weinig DAO-hormoon produceert. Omdat histamine van nature voorkomt en nogal wat functies heeft, worden ook veel van die functies aangedaan. O.a. warmte/kouderegeling.

    Reageer
Reageer op: Onregelmatig veelvuldig plassen gepaard met hartritmestoornissen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief