Onregelmatige hartslag en andere klachten

 • #1

  Hoi allemaal,

  Ik waag hier toch maar eens een poging, na een jaar onderzoeken lopen ik en mijn huisarts een beetje vast dus ik hoop hier misschien mensen te vinden met gelijke ervaringen als ik.

  Ik heb al meer dan een jaar last van een wat onregelmatige hartslag, zo schiet deze bijvoorbeeld in een keer omhoog bij bijvoorbeeld inspanning, alcohol drinken, zenuwen, caffeine etc. Allemaal dingen waar hij normaal ook van omhoog gaat, maar niet zo heftig. Dan heb ik tijdens een klein stukje lopen bv een hf van 150/min. Ook gebeurt het wel eens in rust uit het niets, dan zit ik gewoon en is hij opeens 120-140/min. Als dit gebeurt (al dan wel niet door een stimulans) gaat dit altijd gepaard met veel extra systoles (hartverslagen) en een heel onregelmatig ritme, waarbij hij bv steeds om de paar minuten van 120 naar 70 dipt en dan weer omhoog schiet.

  Dit geeft veel klachten zoals duizeligheid, gevoel van flauwvallen, vermoeidheid, benauwdheid etc.

  Ik heb al hyperventilatie therapie en een psycholoog geprobeerd om iets psychosomatisch uit te proberen. Ik heb ook een volledig traject bij de cardioloog doorlopen, en hoeveel hij ook aangeeft dat dit niet normaal is weet hij niet wat de oorzaak is en heeft hij me weer weggestuurd. Huisarts weet niet wat hij moet want hij gaat ervan uit dat alles goed is omdat de cardioloog me heeft weggestuurd. Verder ook uiteraard al bloedonderzoek gehad. Hij vermoedt nu dat het iets met mijn adrenaline niveau is. Ik heb een tijdje geleden al bij gebrek aan beter een bètablokker voorgeschreven gekregen. Op goed geluk pronalolol maar geprobeerd (een kort werkende), maar daar reageerde ik niet geweldig op. Nu heeft hij een langwerkende bètablokker voorgeschreven om te kijken of dat beter gaat, maar ik vind al die experimentele medicatie maar niks als ik niet weet wat er aan de hand is. Ik wil eigenlijk gewoon weten wat er is, want ondanks dat de huisarts het onderzoek wel een beetje heeft afgesloten heb ik echt het gevoel dat er een soort ritmestoornis is. Ik denk zelf misschien iets met de sinusknoop.\

  Is er iemand die dit herkent of ook deze klachten heeft? Zo ja, wat kwam daar uit? Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Je zegt het zelf al, dat ie bij bepaalde middelen omhoog schiet. Alcohol toch al niet gezond natuurlijk. Zou je voedingspatroon eens onder de loep nemen. Beter geen koffie als je er niet tegen kan. Die zorgt voor meer stresshormonen in je lichaam. Verder advies vragen aan een orthomoleculair therapeut. Hyperventilatieklachten kunnen deels ook te maken hebben met dit soort factoren, zoals voedingspatroon en tekorten aan voedingsstoffen.

  Reageer
Reageer op: Onregelmatige hartslag en andere klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief