Beste receptloze rustgevende middelen?

 • #1

  Ik heb op dit moment zo ongeveer alles geprobeerd en wordt een beetje gek van die constante stress...

  ik mediteer, ik slaap voldoende, ik teken, ik speel spelletjes, luister muziek, en nog heel veel andere dingen, Maar de emetofobie heeft op dit moment een beetje de overhand waardoor ik extra gestresst ben, en daarbij op dit moment lijkt ieder druppeltje net even teveel en is duidelijk te voelen in me lichaam.

  Ik loop bij een psycholoog en zij maakte zich ook al een beetje zorgen en wil me langs een psychotherapeut (?) sturen. Maar tot die tijd wil ik heel erg graag een rustgevend middel zoeken, liefst iets met valeriaan, ben niet zon goeie pillen slikker, maar de druppel versie lijkt niet heel goed te werken, Ik heb wel een beetje rondgekeken maar het meeste is een vooral voor examens, en durf niet te zeggen of dat voldoende is :P...

  Ik vroeg me af of iemand wat wist dat evt. zou helpen en ervaring heeft met zoiets?

  Bedankt voor het lezen

  Reactie
  #2

  Ik zou eens beginnen met je voedingspatroon. zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en je neurotransmitters te reguleren.

  Rustgevende middelen kunnen zijn theanine, 5htp, gabaverhogende middelen als creatine of middelen met gaba. Ook cbd-olie kan helpen. Wel de betere (duurdere) kwaliteit. Rustig opbouwen. Je kan die kopen bij de betere vitaminezaak, waar je ook advies kan krijgen. Daar hebben ze misschien ook sterker geconcentreerde valeriaandruppels. Ook de rescue remedie 'nacht' kan helpen om te ontspannen. Je zou ook een kinesioloog kunnen laten testen wat je nodig hebt. bij mij kwam daar onder andere uit dat een atlascorrectie nodig was en dat heeft veel veranderingen gegeven, zoals dat ik helderder ben en minder chaotisch.

  Reactie
Reageer op: Beste receptloze rustgevende middelen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief