Ontstressen door geuren

Iedereen heeft wel eens stress. De één wat meer dan de ander, en we willen allemaal meer ontspannen. De volgende geuren zorgen daarvoor, doordat ze een bepaalde herinnering oproepen of omdat een geur daadwerkelijk iets in onze hersenen teweeg brengt. Hoe kun je ontstressen door geuren?

Invloed van geur

Talkpoeder

Talkpoeder heeft een inderdaad een zeer kalmerend effect. Omdat het ons herinnert aan vroeger, of dat nu bewust of onbewust is, aan onze kindertijd. Met de gedachte aan deze veilige en zorgeloze periode voelen we ons rustiger en meer relaxed.

Lavendel

Uit een studie van het International Journal of Neuroscience komt naar voren dat de geur van Lavendel daadwerkelijk invloed heeft op onze hersenen. Het geeft ons een slaperig en ontspannen gevoel.

Citroengras

Citroengras heeft een zeer herkenbare geur, het is een aardse geur en die geur stelt veel mensen op hun gemak. Door deze geuren zullen gevoelens van stress verdwijnen. Gebakken appeltaart, het is een bekende truc van huizen verkopers om een vers gebakken appeltaart in de keuken neer te zetten. Veel mensen vinden dat dat aroma gerelateerd wordt aan een vertrouwd en veilig gevoel.

Kerosine

Voor sommigen een heerlijke geur en voor anderen weer een verschrikkelijke geur. Wat iedereen wel gemeen heeft, is dat kerosine in verband wordt gebracht met een vliegtuig. Met een vakantie en aan plekken waar men relaxed is. Dus het ruiken van kerosine kan ons in een handomdraai doen ontspannen.

De liefde

Er zijn mensen die het afdoen als romantische onzin, maar de geur van je vriend of vriendin kan verliefde gevoelens opwekken en ons zo in een blijere, rustigere stemming brengen. Of de plekken waar we prachtige herinneringen aan hebben of plekken die vertrouwd zijn, de geuren die men daar aan linkt kunnen ook als ontspannen ervaren worden.

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief