geen borstgroei, maar wel ongesteld

Online ZorgZus
  • #1

    Hey iedereen,

    ik ben een meisje van 15 jaar. Ik ben nu al iets van 2 jaar ongesteld, maar heb nog totaal geen borstgroei. Ik heb zeg maar hele kleine heuveltjes en opgezwollen tepels, maar er zit geen vorm in ofzo, van voren lijkt het alsof er niks is, alleen van de zijkant zie je een beetje heuvels. Ook heb ik nog nooit pijn gehad in mijn "borsten" terwijl ik dat altijd hoor bij andere mensen met borstgroei. Ik ben 173 cm en 66 kg. Ik ben dus wat aan de vollere kant (ik weet dat mijn gewicht gezond is, maar ben wel echt niet dun). Mijn moeder heeft cup D en die had op mijn leeftijd wel al best grote borsten, en ik weet dat dit natuurlijk verschilt per persoon, maar ik dacht ik laat het alnsog even weten. Ook zijn mijn "borsten" nu al langer dan 2,5 jaar hetzelfde gebleven, ik heb nog nooit in een AA bh gepast. Ik maak me er inmiddels echt zorgen om, ookal heb ik vaker van mensen gehoord van dat komt nog wel joh. Ik heb echt het gevoel alsof ik te weinig oestrogenen heb, waardoor ik geen borstgroei ervaar? Kan iemand me helpen en niet alleen zeggen "ohw die komen ongetwijfeld nog", want dat heb ik nu vaak zat gehoord. Maar komt dit vaker voor? wel al heel lang ongesteld en geen borsten? en moet ik me zorgen maken? en kan iemand me uitleggen wat de reden ervoor is dat ik geen borsten heb?

    Reageer
    #2

    Oestrogenen heb je in ieder geval wel. Je menstrueert. Je,kunt naar de huisarts gaan en het bespreken.

    Reageer
    #3

    Soms kan dat voorkomen. Weet niet of ze nog gaan groeien. Mijn tante had haar hele leven niet meer dan een lichte welving. Misschien dat je hormoonhuishouding wat verstoord is. Zo hebben veel mensen te maken met insulineresistentie, wat ontregelend kan werken op je hele lichaam. Verder misschien tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Een complementair genezer zou je verder kunnen adviseren.

    Reageer
Reageer op: geen borstgroei, maar wel ongesteld


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief