wanneer baby overdag in bed

  • #1

    ik heb een zoontje van 6 weken en die slaap overdag gewoon in de box. Wanneer hebben jullie, jullie baby in bed gestopt overdag en van hoelaat tot hoelaat

    Reageer
    #2

    normaal slaapt een babytje gewoon in zijn bedje, dan komt hij tot rust, dan went hij eraan en ook is zijn matras waarschijnlijk beter dan zo'n boxkleed.
    zou proberen regelmaat er in te brengen b.v. ochtenddutje en middagdutje in zijn bedje en ' s avonds na 7 uur.
    voor de tijden dat de baby wakker is, kan het geen kwaad even in de box of wipstoel gezellig erbij, ook af en toe in slaap vallen in de box is natuurlijk niet erg.
    Het kan dus geen kwaad, maar de baby moet ook aan zijn bed wennen voor zijn slaapjes.
    veel geluk met je kindje Brenda

    Reageer
    #3

    Probeer een goed dagritme te vinden en daarbij hoort ook 1 0f 2 keer per dag een wandeling van minstens een half uur buitenshuis.
    Vraag het consultatieburo voor een dagritme op maat,
    ze geven je graag advies.

    Anita

    Reageer
    #4

    Hallo, onze zoon heeft nooit in de box kunnen slapen, omdat wij hem van geboorte af aan in bed hebben gelegd om daar te slapen. Hij heeft daat absolute rust, ook al zou hij niet meteen in slaap vallen. In de woonkamer waar het doorgaans toch rumoeriger is, komen ze niet echt tot rust. Ik heb bijvoorbeeld altijd de radio an staan.
    En nu wij binnen twee weken een tweeling er bij krijgen, doe ik het met hen net zo. Wij hebben er heel veel baat bij en we houden ook een vast ritme aan. Veel succes en ik weet dat het in het begin moeilijk is om een ritme te vinden, dat had ik zelf namelijk ook.
    Groetjes.

    Reageer
    #5

    Ik heb mijn zoon ook als baby zo veel mogelijk in bedje gelegd om te slapen. Ik had altijd veel aanloop, radio aan enz. Vond het ook rustiger. Maar of het beter is? Dat durf ik niet te zeggen. Als je een rustige schone huiskamer hebt en je kind valt in de box in slaap, zou ik geen probleem mee hebben. Mijn zoon viel ook vaak in slaap in de wandelwagen, ik liet hem dan gewoon in de wagen staan in de bijkeuken totdat hij wakker werd.Eerlijk gezegd sliep mijn zoon overal in. Als peuter sliep hij ook in de buggy. Dat ziet er ook zo ongelukkig uit maar hij sliep als een roos.

    Reageer
    #6

    probeer inderdaad 2 vaste slaapjes in bed en waar hij verder nog in slaap valt (wandelwagen, box, auto) is prima maar dan heeft hij in ieder geval 2 vaste slaaptijden en dat is wel erg lekker, zowel voor hem als voor jou. Kun jij ondertussen ook mooi iets in je huis doen ofzo zonder bang te zijn dat hij er wakker van wordt.

    Reageer
    #7

    ik denk ook dat een box niet genoeg uitrust of relaxed is..mijn baby slaapt in een mexicaanse hangmat totaal veilig, kan er niet uitvallen, en ik wieg m erin inslaap en als ie vertrokken is ga ik eruit en heeft ie niet eens door. s'nachts wordt ie na een half uur wakker als ik in bed lig en dan komt ie bij mij in bed. het is bewezen dat babys die bij hun ouders in bed slapen en langer borstvoeding krijgen meer zelfverzekerd zijn in de toekomst.succes.

    Reageer
    #8

    Om te slapen in een box zou je ook een voedingskussen kunnen gebruiken in plaats van het kind op een een boxkleed.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi,

    wij hebben een dochter van bijna 5 maanden.
    In het begin sliep ze ook regelmatig in de box. Na een aantal weken zijn we haar steeds meer in haar bedje gaan leggen. En daar slaapt ze nu ook. Maar als ze afentoe in de box in slaap valt, zoals vanmiddag, dan laat ik haar daar lekker liggen.

    Maar goed. Onze dochter is een hele goede slaper, dus dat scheelt misschien.

    Overigens is het zo dat baby's juist moeten wennen aan de geluiden van het huis. Het is helemaal niet verkeerd dat ze de radio horen, of jou als moeder op de trap. Kinderen moeten het verschil leren tussen een slaapje overdag en 's nachts. Het is niet goed om de nacht overdag na te bootsen. Ze moeten wennen aan de geluiden van alledag en daarin leren slapen. Ik ben soms wel eens aan het stofzuigen boven als ze ligt te slapen. Ze wordt absoluut niet wakker. Het schijnt zelfs zo te zijn dat stofzuigen qua geluid lijkt op wat ze in de baarmoeder horen aan geborrel in de darmen, het stromen van het bloed door de vaten etc. Ook een soort zuigend geluid.

    Ik zou gewoon m'n eigen gevoel volgen. Wij kijken heel erg naar onze dochter. We [i]zien[/i] haar moe worden, we [i]zien[/i] haar actiever worden, we zien dat ze geirriteerd is en op al die dingen anticiperen we. Wij volgens eerst ons gevoel, daarna slaan we er een boekje op na. Precies zoals ze bij ons CB ook zeggen. Elk kind is anders.

    Reageer
Reageer op: wanneer baby overdag in bed


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief