Baby huilt bij in bed leggen

  • #1

    Mijn dochtertje van 3,5 maand huilt (bijna) iedere keer als we haar in bed leggen. Vlak na de geboorte gebeurde dit vooral 's avonds en probeerden we vanalles maar niets hielp. Soms waren we wel 4 uur met haar bezig. Uiteindelijk viel ze dan (logisch) wel in slaap.
    Daarna wilde ze ook overdag niet meer in haar bedje slapen. Alleen 's nachts gaat het wel goed.
    We leggen haar wakker op bed bij vermoeidheidssignalen, maar zodra we haar haar slaapzak aandoen begint ze meestal al te huilen.
    Medisch gezien lijkt er niets met haar aan de hand. Volgens het CB is ze gewoon een pittige dame... Daar kregen we ook de tip om haar na 5-10-15 minuten in bed te troosten en haar er niet uit te halen, dat geeft te veel onrust. In het begin deden we dat wel, maar zodra we haar dan weer in bed legden begon ze weer opnieuw te huilen. Sinds we de methode van het CB gebruiken (al zo'n 8-9 weken), gaat het wel beter en huilt ze niet zo lang meer, maar toch huilt ze (soms tot overstuur huilen toe) nog bijna iedere keer als we haar in bed leggen (behalve 's nachts).
    Herkenbaar en heeft iemand tips?

    Reageer
    #2

    Zet het bedje eens op een andere plaats. Is de kamer stil en donker genoeg? Is er een muziekje waar ze nog even naar kan luisteren? Heeft ze een boertje gedaan?

    Sanne

    Reageer
    #3

    Hoi,
    Hier precies hetzelfde verhaal. Mij zoontje is 16 weken (van een tweeling) en is erg relaxed en tevreden, maar zodra hij in de gaten krijgt dat hij in bed moet liggen huilt hij. heel soms gaat het goed en valt hij na 2 snikken in slaap maar juist ook in de avond is het echt krijse. In de wandelwagen en met een beetje wiegen slaapt hij als een roos en na de laatste fles kan ik hem slapend in bed leggen, ook na zijn nachtfles.

    Dus ik ben ook erg benieuwd.
    Hier dus geen tips maar wel herkenning!

    Ps. Zijn tweelingbroer slaapt heeeerlijk in een puckababy en met fiep, dit meneertje werd wild van een puckababy en wil absoluut geen fiep, jammer hoor.

    Reageer
    #4

    Het eerste wat bij mij opkomt is verlatings angst. Mijn zoontje had dit ook en heeft een tijdje op onze kamer gelegen en s avonds even op mijn blote borst gelegd zodat hij mijn hartslag kon horen en zodra hij sliep in bed gelegd. Zorg ook goed voor regelmaat en half uur/ uur voor het naar bed gaan je niet meer te druk bezig bebt mer haar en om haar heen.

    Reageer
    #5

    Daar had ik nog niet aan gedacht ๐Ÿ˜‰
    het gekke is wel dat hij overdag goed zelf slaapt, wel in de wagen in de gang. Alleen de avond verloopt wat emotioneler ๐Ÿ˜‰
    maar ik heb me erbij neergelegd dat het ons meer waard is dat hij na 1 min. de wagen wiegen heerlik slaapt tegenover flink huilen/krijsen en nog niet zelf in slaap kunnen vallen.

    Reageer
    #6

    Ja dat was bij mijn zoontje overdag ook minder erg misschien komt dat door dat ze s avonds de dag verwerken en het toch ook stiller en donker is.

    Reageer
    #7

    Rust, regelmaat en reinheid... Zet 'm op. Of inbakeren?

    Reageer
    #8

    Ik lees mee. De eerste week met de kraam zorg sliep als een roosje . Hellemaal niks aan de hand.( Nu is hij bijna 4 weken oud. )
    Maar daarna is het een ramp. Als we na de fles voeding in bed leggen krijst hij
    Dan ben ik 5 uurtjes kwijt om hem in slaap te krijgen.de ene zegt laat huilen en de andere zegt nee oppakken en troosten. S avonds is het ook een ramp
    Ik ben aan mezelf twijfelen of ik toch iets verkeerd doe.maar ik doe het zelfde
    Hij drunkt ongeveer 35/30 min de fles leeg komt ook wel eens voor dat hij in slaap valt. En dan leg ik hem op bed.
    Ik weet het niet meer. Ik blijf rustig
    Weet het niet meer.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Baby huilt bij in bed leggen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief