peuter last van buikpijn en veel huilen

 • #1

  Hallo,
  mijn dochtertje van 2jr.is nu al de hele week sávonds en s'nachts aant huilen,en als je naar haar toe gaat voor te vragen wat er aan de hand is..zegt ze dat ze buikpijn heeft!
  ze is altijd een goede slaper geweest,dus als moeder maak ik me toch wel zorgen..ze slaapt geen uren meer vast sávonds/s'nachts..ze huilt veel..
  omdat ze ook in verleden 15dagen niet gepoept had(heeft hier lactulose voor,maar niet constante gebruik)en last heeft van obsipatie,moeten we zowiezo met haar dinsdag,naar internist in zieknhuis!
  het rare vind ik wel,dat ze overdags niet veel last heeft,heel af en toe zegt ze,auw buikpijn..met een traantje.
  af en toe wil ik haar graag op pakken en na ziekenhuis gaan,maar denk dan ook weer,we hebben die afspraak toch dinsdag..
  wel moet ik zeggen,dat het geen geweldige eter meer is,ze eet vrij weinig,dan gaat het goed,en dan weer een heel stuk minder!drinken doet ze wel goed..gelukkig!
  ze ziet wel bleekjes uit..en weegt nu voor een 2,5jarige 10kilo..dit zou erg licht zijn.

  weet iemand wat ze zou kunnen hebben,of heeft iemand dit ook eens meegemaakt?

  gr.s

  Reactie
  #2

  Kinderen hebben vaak kinderproblemen die zich uiten op een kindspecifieke manier. Het is bekend dat het bij een klein kind al gauw buikpijn is, terwijl er in feite iets heel anders aan de hand is. Kinderartsen zijn daarin gespecialiseerd om verder te kijken dan de buikpijn en constipatie.
  Dus ik vraag me af: welke huisarts heeft je in godsnaam doorgestuurd naar de internist en niet naar de kinderarts? Ze heeft daar gewoon niets te zoeken! Sorry, maar vraag een verwijsbrief naar de kinderarts, daar hoort ze thuis!!

  Reactie
  #3

  Sorry, bedoelde natuurlijk obstipatie!

  Reactie
  #4

  hoi hoi..
  op de verwijsbriefs envelop staat internist geschreven,maar ik heb zelf al dik een maand geleden,toen ze het probleem had met poepen al een afspraak gemaakt bij de kinderarts,waar ze al eerder eens is geweest op de spoedeisende hulp..
  dus nu komende dinsdag zitten we dus zowiezo bij de kinderarts!!
  alleen blijf ik toch bezorgd,want af en toe wil ik haar sávonds gewoon oppakken en na ehbo met haar gaan,ze huilt al vanaf maandag,een uur nadat ze in bed ligt en dat de gehele nacht door,b.v.;half uurtje slapen ,10min.lang huilen,zo gaat dat maar door,tot ongeveer 5/6uur smorgens..
  er moet toch iets zijn?misschien na verder onderzoek,wat ik komende dinsdag echt wel ga vragen..
  b.v. een buikecho..??

  gr.s

  Reactie
  #5

  Je zult toch moeten wachten op de kinderarts. Ik hoop echt dat er iets aan de hand is. Heb je ook een idee waarom ze slecht eet. Heb je het idee dat ze vol zit. Dat ze niet kan eten. Hoe is haar voedingspatroon. Heb je hier al aan gadacht. Bij obstipatie wordt eerst het voedingspatroon onder de loep genomen. Je moet niet raar op kijken dat er geen onderzoek zal plaatsvinden. Ons zoontje van ruim 3 jaar heeft reflux, middenrifbreuk, vertraagde maagwerking en obstipatie. Hij heeft soms maar 1x per week ontlasting. Hij heeft als laxeermiddel bisacodyl. Als het te lang duurt dan moet hij dit gebruiken. Onze specialist( gastro-enteroloog) is van mening dat een kind minimaal 5x per week ontlasting moet hebben. Bij ons zoontje ligt het dan ook aan eet- en drinkpatroon. Omdat ze maaglediging vertraagd is kan hij maar 1x per dag eten.

  Gr. Kroon

  Reactie
  #6

  hoi..
  eten doet ze idd niet al te goed,al geef ik haar 3keer per dag gewoon te eten..
  hier blijft altijd veel te veel van over..
  ze eet op een dag ongeveer,fles pap/1 boterhammetje(maak er 2 voor haar)en dan het avond eten..tussen door fruit en drinken,meer wilt ze absoluut niet eten,ook het avondeten zijn misschien 5 volle lepels..
  ze heeft vanaf haar geboorte,ook een maagreflux,maar heeft hier geen last meer van..
  de laatste keer,3weken geleden had ze 15dagen niet gepoept!na lactulose drank..is het gelukkig weer op gang gekomen!nu gaat het ieder dag wel beter,maar het blijven of dikke bollen of diarree..
  dus geen normale ontlasting!
  ze heeft nu al 7dagen gebroken nachten achter de rug en je ziet echt dat ze kapot is s'morgens..ze is immers vanaf geboorte altijd een goede slaper geweest!ze blijft af en toe dus ook maar klagen over buikpijn,dus laten maar eens afwachten tot dinsdag bij de kinderarts!
  en mdat mijn nachten nu ook flink gebroken zijn en ik me overdag en s'nachts dus erg zorgen maak,wil ik dus zowiezo dat ze haar buikje nakijken..
  er kan niks aan de hand zijn,maar stel ht is wel zo?dan zou ik het me nooit zelf vergeven,dat ik haar met pijn heb laten rondlopen en niks heb gezegd of gedaan..
  gr.s

  Reactie
  #7

  Hoi "mama",

  Jouw verhaal lijkt erg op die van ons zoontje. Die kwam bij de uroloog voor een liesbreuk en hij vroeg ons naar de stoelgang van ons zoontje. We vertelde hem dat hij om de 5 á 7 dagen ontlasting heeft, veel uit zijn humeur is en enigszins passief. De arts stelde voor om ons zoontje 14 dagen een koemelk vrij dieet te laten volgen en.............jawel, hij poept elke dag, is vrolijk en actief.
  De meeste mensen denken dat een koemelk allergie diarree geeft enz...maar een koelmelk intollerantie geeft obstipatie.

  Groetjes Eva

  Reactie
  #8

  da is precies waar ik o aan dacht: een oedselointolersantie...mijn oudste zoon had ook buikpijnklachten (en nog verschillende andere klachten)..er werd jammergenoeg niets gevonden maar toen we hem lieten testen met electro-acupunctuur bij een natuurarts kwamen er verschillende voedselintoleranties uit, oa melk, gluten en suiker..op dieet..en weg buikpijn !!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  sorry voor de spelfouten..ik bedoelde een voedselintolerantie !

  Reactie
  #10

  Bij kinderen spreek je van obstipatie als het kind ten minste twee van de volgende zes symptomen heeft: een ontlastingsfrequentie minder dan 3x per week; tenminste 1x per week een vieze broek; 1x per 7 tot 30 dagen een enorme hoeveelheid poep; pijn bij het poepen; ophoud-gedrag, oftewel het vermijden van poepen door aanspannen van de bekkenbodemspieren; de aanwezigheid van een grote hoeveelheid ontlasting in de buik bij lichamelijk onderzoek.

  Reactie
  #11

  hoi
  ik heb een zoontje van 16 maanden hij is sinds6 dagen al last van buikpijn aanvallen de eerste dag begon met pijn aanvallen de 2de dag spuit luiers en pijnaanvallen de 3de dag veel braken de en ook weer pijnaanvallen 4de dag weer alleen pijn aan vallen en de 5de en 6de dag nog steeds buikpijn aanvallen .
  geen koorts.
  ben wel naar het ziekenhuis geweest ze beweren dat het een buik virus is maar ik vertrouw het niet.
  want een buik virus moet met minimaal 2 a 3 dagen toch wel die pijn aanvallen minder worden.

  wie heeft een idee wat mijn zoontje dan meschien heeft

  Reactie
  #12

  Ik zie geen enkele reden te twijfelen aan de kennis, het inzicht, de ervaring en het onderzoek van de kinderarts in het ziekenhuis waar u geweest bent.
  Ik kan mij voorstellen dat het erg naar is voor uw zoontje maar als de kinderarts u huiswaarts gezonden heeft met de diagnose virale maag darm infectie dan zou dat juist geruststellend kunnen zijn.
  Waarschijnlijk heeft u ook medisch specialistische adviezen gekregen voor voeding, drinken en wat te doen als de klachten onverhoopt aanhouden of zelfs toenemen.
  Kinderen ondergaan in hun leven diverse stadia waarin het immuunsysteem op de proef wordt gesteld. Hieruit volgen gezonde ontwikkelingen waarmee het kind de eigen afweer sterkt.
  U kind heeft geen ernstige symptomen die kunnen wijzen op een ernstige aandoening, uw kind is zowel door de huisarts als de kinderarts onderzocht, uw kind is ziek en voelt zich heel erg rot, maar het is en blijft een onschuldige fase waar het doorheen dient te gaan.

  Sterkte en vooral beterschap gewenst.

  Reactie
  #13

  Als uw kind overgeeft en spuugt, en er verder geen ernstige symptomen zijn (behalve koorts) dan is het grootste gevaar uitdroging.

  Laat uw kind regelmatig iets te laten drinken. Gebruik ORS (orale rehydratatie-substantie) dat de juiste basale voedingsmiddelen met suiker en zout in een oplossing bevat.

  Reactie
  #14

  Lees de patiënteninformatie van het Nederlands Huisartsen Genootschap over diarree bij kinderen op:
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGpatientenbrieven/NHGpatientenbrief/PBD6a.htm

  Reactie
  #15

  Hallo mijn zoontje van 1 heeft sinds 2 dagen last van huilen in de nacht,overdag is er niks aan de hand lekker vrolijk en heerlijk aan het spelen.ontlasting is orima geen probleem.als hij snachts huilt trekt hijj zijn benen op .ik heb zelf het idee dat hij veel lucht in zijn buik heeft,want laat veel windjes.maar als ik me hand op zijn buik leg is ie even stil en valt ie in slaap,maar als ik me hand weg haal dan begint hijvweer te huilen.ik heb zitten te denken om naar de spoedpost te gaan.

  Reactie
Reageer op: peuter last van buikpijn en veel huilen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief