HELP, problemen met baby in bed leggen

 • #1

  Het gaat om mijn dochter ze is nu 16 maand en ik heb altijd veel problemen gehad met haar in bed leggen ze ging te druk doen waardoor ik haar er elke keer uit haalde, nu heb ik voor een paar weken terug een gesprek gehad op het ctb en daar hebben ze mij gezecht gewoon in bed leggen aan het huilen kun je wel horen of er iets aan de hand is en als je dat 2 of 3 dagen hebt gedaan kun je haar gewoon in bed leggen zonder dat ze begint te huilen.
  dat heeft bij mij uiteindelijk 3 weken geduurd zonder haar er uit te halen.
  nu gaat het al z'n 8 weken zonder moeite, afgelopen zaterdag was ze gevallen bult en klein schaafwondje op het hoofd even huilen natuurlijk maar verder niks bijzonders ging daarna gewoon weer vrolijk verder met spelen, toen heb ik har savonds in bed gelecht en ze ging gewoon slapen, ze werd om 12 uur snachts wakker ze sliep egen 1 uur weer werd tegen half 2 weer wakker en sliep tegen half 3 weer tot 6 uur sochtens.
  zondag was er niks aan de hand niet overdag en niet savonds.
  maar gisteren avond legde ik haar in bed verhaaldje voor lezen en slaapliedje zingen en welterusten zeggen, en toen liep ik haar kamer uit maar ze begon te huilen, het was gewoon z'n huiltje van aandacht trekken en naar een half uur ging ik even naar haar toe heb nog even weer gezecht dat ze moest slapen en dat ik haar en niet uithaalde ben weer weg gegaan en ze ging weer verder met huilen naar een uur ging ik weer naar haar toe ze deed heel erg druk in bed haar weer gerust gesteld en weer weg gegaan 10 min later ging mijn man kijken toen hij de deur los deed begon ze vol op alles er uit te spugen ja toen moest ik haar er wel uit halen bedje verschonen heb ik haar wat the gedaan en viel in slaap. nu wil ik weten of dat normaal is dat ze zo druk doet waardoor ze gaat spugen want ik maak me wel veel zorgen, ik ga zometeen nog even met het ctb bellen maar misschien hebben jullie nog tips over hoe ik het ut beste kan aan pakken.

  lang verhaal he

  groetjes kelly

  Reageer
  #2

  Ik had nog 1 vraag.

  Hoelang duurt het voordat het eten is verteerd?
  want ze hald tegen 5 uur avond eten gehad en tegen 22.30 uur heeft ze alles eruit gespuugt.

  groetjes kelly

  Reageer
  #3

  Je bent duidelijk op de goede weg en met wat hulp zijn de resultaten eigenlijk verbluffend. Knap dat je ook zo volhardend kunt zijn want zo`n kleintje kan natuurlijk heel erg aandoenlijk huilen.
  Ik las laatst iets over een baby-massage, dat ze er rustig van worden. Misschien is dat een tip voor je.
  Een keertje overgeven lijkt mij niet zo`n probleem. De vraag is natuurlijk of ze echt ziek was of dat ze probeerder aandacht te vragen.

  Reageer
  #4

  Hoi minne

  dat van die baby masage hedden we al geprobeert maar ze blijft er niet voor liggen maar toch bedankt voor de tip.

  voor zover ik weet is ze niet ziek aan haar huilen te horen wil ze gewoon aandacht en die krijgt ze natuurlijk niet op een gegeven moment heeft ze dat door naar een uur huilen en dan gaat ze te druk doen zech maar hieperventileren en dan moet ze overgeven ze heeft het al vaker gehad en dat baat mij dus zorgen want het is voor haar niet vijn maar ook niet voor ons natuurlijk nu heb ik al met het ctb gebeld en de verpleegkundige komt deze week bij ons thuis op bezoek en dan kan ik hun deze situatie voorleggen en hopenlijk komen we er dan uit.

  voor degene die het zelfde meemaken en of nog goede tips hebben laat het me weten.

  groetjes kelly

  Reageer
  #5

  wat jij mee maakt is best moeilijk, vaak zeggen goed bedoelde adviezen: gewoon laten huilen, bij sommige helpt dat, maar er zijn kindjes die zo van streek raken dat ze gaan overgeven.
  ja, aandacht zeggen ze dan, sommige laten ze daar dan ook in liggen, dan houdt het vanzelf wel op.
  Vind dat wel heel erg, zo'n kleintje voelt zich dan vreselijk in de steek gelaten.
  Van mij hebben 3 van de 4 kleinzoons slaapproblemen(gehad), 2 zijn er over heen gegroeid en 1 kleinzoon van 2 jaar. heeft het nog.
  Er moet altijd iemand bij hem zijn wil hij in slaap vallen, anders inderdaad druk doen, huilen en paniek.
  Mijn dochter of haar man blijven dus bij hem tot hij slaapt, dat werkt nu gelukkig goed, maar 's nachts wordt hij nog steeds huilend wakker, ook hij zal er wel weer overheen groeien, maak er maar niet zo'n heel groot probleem van, heel veel kleintjes hebben het.
  het is inderdaad lastig, doe wat voor jou goed voelt, het kan inderdaad zijn dat de kleine probeert hoever ze gaan kan, maar het kan ook zijn dat ze gewoon bang is/verlatingsangst heeft en daar groeien ze wel weer overheen.
  Zorg voor elke dag het zelfde bedritueel en laat een nachtlampje branden.
  Sterkte, Brenda

  Reageer
  #6

  Wanneer kindjes met deze klachten worden opgenomen, blijkt dat ze zonder extra zorg en met alleen rust, reinheid en regelmaat al enorm opknappen.
  Zonder de moeder te willen beledigen, zou ik willen adviseren dat de ouders zorgen voor meer van deze drie R-en.
  Ik bedoel dit goed, en het is feitelijk correct dat wat ik beweer.

  Reageer
  #7

  Ik ben iemand die heel zorgvuldig te werk gaat wat betreft rust, reinheid, en regelmaat.
  toen ze 3 maand oud was sliep ze uit zich zelf door en had ik nooit problemen met haar in bed leggen, het begon allemaal toen ze 8 maand oud was ze wou niet meer in bed liggen als ik dat deed ging ze zichzelf altijd heel hard achterover laten vallen en kwam ze bijv. met het hoofd tegen de bedranden aan ze heeft daar blauwe plekken van gehad, toen haalde we haar er dus wel uit en zet ik haar in de stoel dan gaan wij tv kijken en valt ze in slaap dan kan ik haar gewoon weer in bed leggen, op advies van ctb hebben we haar gewoon weer in bed gelecht na drie weken huilen en overgeven was het ons gelukt dat heeft ze 8 weken volgehouden en nu gaat het dus weer mis we hebben ook geprobeerd om bij haar op de kamer te blijven werkte wel maar naar een uur werd ze dan weer wakker.
  als ze uit logeren gaat bji oma bijv. gaat het daar prima ze hebben nooit ergens last van gehad, dus in het kort in haar eigen bed wil ze niet slapen zelfs niet in ons bed.

  groetjes kelly

  ps vanmiddag komt de verpleegkundige van ctb langs hopenlijk worden we wat wijzer.

  Reageer
  #8

  nou ik heb alleen maar advies gekregen over wat ik al wist en wijzer worden doen we dus niet we moeten het maar hierbij laten en het gaat vanzelf weer een keer goed, en als ze heeft overgegeven gewoon laten liggen nou ik dacht bij mij zelf gadver dat gaan we dus echt niet doen maar ja ik moet de moet er maar inhouden he.

  groetjes kelly

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Maar ben je al bij een kinderarts geweest? je bent er klaarblijkelijk niet gerust op. Ik zou het er niet bij laten zitten en een verwijzing vragen om het goed uit te zoeken.

  Reageer
Reageer op: HELP, problemen met baby in bed leggen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief