Bijwerkingen pil

Online ZorgZus
 • #1

  Even een vraagje.
  Ik heb nu 5 strips van de pil geslikt, dus 5x 21 dagen met daar tussendoor steeds een stopweek. De eerste twee/ drie maanden moest mijn lichaam erg wennen aan de pil. Ik was best vaak misselijk, had buikpijn en hoofdpijn. Nu zit ik meer dan 4,5 maand aan de pil, maar ik heb met het innemen van de pil nog steeds wel last van (lage) buikpijn, misselijkheid en hoofdpijn. Dit is niet iedere dag, maar wel dat ik er zo nu en dan tijdens m'n strip last van heb. Is het normaal dat ik daar nog last van heb? Las in bijsluiter dat het na enkele maanden weg zou moeten zijn.

  Wat zouden jullie mij aanraden? Het nog aankijken en gewoon doorgaan of naar de huisarts voor een andere pil/advies? Ik heb de pil 'Levonorgestrel/Ethinylestradiol (1-fase pil)', zoals de dokter heeft voorgeschreven.

  Reageer
  #2

  Op welk tijdstip neem je de pil?

  Reageer
  #3

  Meestal tussen 23.00 en 23.30 uur

  Reageer
  #4

  Dan zou je in principe de minste last moeten hebben van bijwerkingen.
  Ga inderdaad naar de huisarts en overleg om een andere pil te gaan gebruiken.

  Reageer
  #5

  Oké, dan ga ik dat wel doen.
  Ik heb de pil wel geslikt zoals dat zou moeten, alleen soms een zesdaagse stopweek gehouden in plaats van zeven dagen. Maar dat heeft daar verder denk ik geen invloed op. Ondanks dat ik die bijwerkingen (nog steeds) heb, wil het niet zeggen dat de pil die ik slik niet betrouwbaar is toch? De dokter schrijft hem niet voor niets voor. Is het dan zeker zo dat iedere vrouw weer anders reageert op een pil? Ik heb ook reacties van vrouwen gelezen die zeiden dat de pil 'niet zwaar genoeg' voor hen was. Maar wat bedoelen ze daar dan mee?

  Reageer
  #6

  De stopweek een dag inkorten heeft geen invloed op de werking van de pil. Ook de bijwerkingen niet.
  Een pil kan "te zwaar" of "te licht" zijn. Dat heeft dan te maken met de dosis hormonen. En daar kan iedereen anders op reageren. Maar de contraceptische werking is verder gelijk voor alle pillen.

  Reageer
Reageer op: Bijwerkingen pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief