Vraag pil

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Mijn vriendin heeft vorige week vrijdag de pil niet goed kunnen nemen door diarree (begon binnen 4u na het innemen). Ze nam hem ‘s avonds maar heeft vervolgens de hele nacht op en neer gemoeten naar de toilet, en dit heeft zaterdag overdag ook aangehouden. Zaterdagavond heeft ze wel gewoon de pil weer geslikt, evenals zondag en maandag. Vervolgens is ze vanaf afgelopen dinsdag begonnen met haar stopweek (zoals volgens haar normale planning).

  Ik ben altijd nogal voorzichtig dus wij hebben naast de pil ook seks met condoom. En dat hebben wij de afgelopen dagen ook gehad. Daarnaast maakte ik mij toch een beetje zorgen, dus ben ik niet meer in haar klaargekomen. Maar tóch begint het een beetje te zeuren in mijn hoofd. Ik kamp met de volgende vraag:

  Aangezien zij dankzij de diarree die pil heeft gemist, is zij dan minder beschermd? Oftewel, moet ik ook na haar stopweek extra opletten?
  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Met vorige week vrijdag bedoel ik vrijdag 25 juni! Om onduidelijkheid te voorkomen.

  Reageer
  #3

  Maar jullie hebben toch een condoom gebruikt?

  Reageer
  #4

  Dat klopt! Maar zoals u misschien wel merkt ben ik er een beetje panisch in en dan begin ik me toch dit soort dingen af te vragen..

  Reageer
  #5

  Daar is dus geen reden voor.

  Reageer
  #6

  ik denk dat ik aan het doorslaan ben, maar leg graag mijn angst op dit moment uit:

  Mijn vriendin heeft dus zoals hierboven was beschreven op vrijdag 25 juni de pil gemist door diarree. Zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 juni wel gewoon geslikt (in dr laatste strip), gevolgd door haar stopweek vanaf dinsdag 29 tm maandag 5 juli. Dinsdag 6 juli haar eerste pil geslikt en alles volgens schema. Vanavond (12 juli) haar 7e pil geslikt van haar eerste strip weer. Toch is er iets wat aan mij knaagt:

  Zoals hierboven al genoemd gebruiken wij ook het condoom, en ook vanavond. Ik was in haar klaargekomen en dat zat dan ook in de condoom. Wel was er wat witte afscheiding te zien aan de onderkant van de condoom, maar mijn vriendin heeft dat vaker als ze enorm opgewonden is dat ze dat dan aanmaakt (ziet er ook wat dikker uit dan mijn sperma). Heel normaal want dat heeft ze wel vaker en dat was volgens de dokter normaal bij sommigen wanneer ze erg opgewonden zijn. Maar goed, door het missen van die pil op de 25e is mijn hoofd een beetje op hol geslagen. Alle spookverhalen gaan door mijn hoofd. Ik heb zelfs het condoom onder de kraan gehouden om te kijken of hij lek was; en dat was niet zo! Maar toch spookt er de angst: wat als de sperma naar beneden is gegleden en dat dat het witte was dat ik zag. En wat als ze dan ook nog niet geheel beschermd was na het missen van de pil en haar stopweek (ook al had ze direct na de seks haar 7e pil genomen; dit doet ze altijd voor het slapen gaan). Zou ik haar dan zwanger hebben gemaakt?

  Wellicht klinkt ik enorm gek, maar wil het toch graag aan u vragen John: is dit realistisch? Ik heb een angststoornis en soms schiet ik daar nog wel eens terug in. Maar het is dan nog wel eens lastig om te bedenken of het een angst is, of een reeele kans is…

  Reageer
  #7

  Dat is dus volstrekt onrealistisch!

  Reageer
  #8

  Enorm bedankt voor uw snelle antwoord! Zou ze (ook zonder condoom) al wel beschermd zijn bijvoorbeeld? Of wat is uw redenering? Dit helpt al enorm veel, bedankt daarvoor!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo,

  Ik zit aan de pil en heb net mijn 2e strip gehad, ik slik hem altijd rond 8u savonds, alleen de laatste pil was eergisteren. Ik heb ook buikpijn, last van stemmingswisselingen en  heb opgezwollen borsten, net nu het normaal ook zou komen met mijn ongesteldheid, alleen ik krijg geen bloedverlies, is dit iets zorgelijks, en wat kan het zijn?

  Reageer
  #10

   

  Vanwege het condoom dus! Een pil vergeten in de eerste of de derde week kan voor problemen zorgen als de regels niet worden opgevolgd die daarover in de bijsluiter zijn opgenomen

   

  @Demy

  Gewoon even rustig afwachten

  Reageer
  #11

  Duidelijk. Ik heb nog één vraag: u zei dat als een pil vergeten wordt in de derde week, en niet de regels worden opgevolgd, dat dat voor problemen zou kunnen zorgen. Ik heb dus aanvullend een condoom gebruikt, en zij heeft haar strip afgemaakt, stopweek gehouden en nu weer 7 dagen de pil geslikt. Zou ze dan nu alweer helemaal beschermd zijn? Of wanneer is dit?

  Reageer
  #12

  Dan zou ze weer beschermd zijn. Maar beter om toch eens die bijsluiter te lezen

  Reageer
  #13

  Bedoelt u dat zodat in toekomstige situaties beter gehandeld kan worden? Want ik kan niet specifiek deze situatie er in vinden, behalve op het moment van het missen van de pil (dus direct stopweek inlassen of stopweek overslaan).
  Fijn dat ze in ieder geval nu weer beschermd is. Wellicht een wat lastige vraag; maar zou ze dat dan ook gister zijn geweest vlak voor het nemen van haar 7e pil?

  Reageer
  #14

  Bij een vergeten pil in de derde week is het dus de bedoeling dat er ofwel meteen een stopweek wordt gestart of dat er zonder stopweek de pil wordt doorgeslikt

  Reageer
  #15

  Oke bedankt. Als ik het goed heb begrepen, is mijn vriendin nu wel weer beschermd (7 pillen gehad uit nieuwe strip). Maar was ze dan gisteravond een uur voor het nemen van die 7e pil nog niet beschermd?

  Reageer
Reageer op: Vraag pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief