Klachten na stoppen met anticonceptiepil

Online ZorgZus
 • #1

  Na ruim 13 jaar de pil te hebben geslikt ben ik nu ruim een week gestopt, heb sinds die tijd continue hoofdpijn, weliswaar niet altijd even heftig maar wel goed aanwezig, ook heftige menstruatie achtige krampen, tussentijds (licht) bloedverlies en met vlagen ben ik behoorlijk misselijk.
  Heeft iemand ook soortgelijke klachten na het stoppen met de anticonceptiepil? Ik ben erg benieuwd of dit inderdaad (zoals ik wel verwacht) te maken heeft met stoppen na lang pilgebruik of dat er mogelijk iets anders aan de hand is.
  Heb de klachten ook telefonisch met de huisarts besproken en het advies gekregen om langs te komen voor nader onderzoek.

  Reageer
  #2

  Mijn idee is duaal; ten eerste is het mogelijk dat de oorzaak de "ontwenningsverschijnselen" van het stoppen met je anticonceptie is, dat ligt voor de hand, en het advies zou dan afwachten zijn, je lichaam de kans geven te herstellen van de hormonale invloeden. Ten tweede kan er iets heel anders aan de hand zijn en vind ik het zorgvuldig van je huisarts dat hij je even langs laat komen. Er zijn standaard (bloed-) onderzoekjes die al veel kunnen uitsluiten en je geryst kunnen stellen.
  Laat nog even weten wat het nu was.

  hai.

  Reageer
  #3

  Afgelopen week naar de huisarts geweest, kon klachten ook niet 1,2, 3 verklaren maar vermoed dat mijn hormoonhuishouding ontregeld is. Heb hiervoor toch opnieuw weer de anticonceptiepil voorgeschreven gekregen, ditkeer een 3 fasen pil, Trigynon. Ook bloed laten prikken en urine laten testen op ontstekingen etc. Ik moet over 2 weken terug komen. Ben nu bijna een week bezig met de nieuwe pil en merk niets geen verschil met vorige pil en situatie zonder pil, eerder dat klachten als hoofdpijn en moeheid veel erger zijn. Ik ben benieuwd wat er uit de onderzoeken komt.

  Reageer
  #4

  Ik ben 4 weken geleden gestopt met de Nuvaring met de bedoeling om zwanger te worden. Ik ben altijd heel regelmatig geweest in mijn cyclus, zowel met als zonder anticonceptie. Intussen ben ik al een week overtijd. Ik heb constant last van buikpijn, voel mij heel vaak misselijk en mijn regels komen maar niet door...

  Reageer
  #5

  Hoi Mieke

  Ik ben nu ook een ruime week gestopt met de pil na ruim 15 jaar en heb ook iedere dag flinke hoofdpijn.

  Ik heb nog geen tussentijdse bloedingen gehad .
  Wel ervaar ik een soort spierpijn in mijn benen? herken je dat ook?

  Groetjes Trudy

  Reageer
  #6

  hallo, ik ben nu 2weken met de pil gestopt en ik voel me werkelijk lamlendig. Ik heb hoofdpijn die niet weg te krijgen is. Rugpijn die doorstraalt naar mijn billen en naar mijn bovenbenen, Een zeurende spierpijn in mijn benen, pijn in mijn gewrichten.

  Hoort dit er nu echt werkelijk bij?

  Reageer
  #7

  hallo allemaal

  Ik ben sinds vorige week vrijdag 5juni gestopt met de pil
  omdat ik last van depressie had.
  nou heb ik de stopweek sexs gehad met me vriend en toen werd ik ongesteld en toen heb ik niet meer de pil geslikt en ik had vanaf zaterdag 6juni de dag na dat ik de pil eigelijk moest slikken last van lichte krampen nou ik het deze week hele hevige krampen en voel het met bepaalde bewegingen en heb last van veel witte afscheiding en pijnlijke tepels.
  ik ga morgen de doktor bellen.
  Kan dit zwangerschaps symptonen zijn of ligt het gewoon aan het stoppen met de pil?
  bedankt voor jullie antwoord.

  groetjes

  Reageer
  #8

  Waarschijnlijk is het een gevolg van het stoppen met de pil. Maar waarom vrij je onveilig als je zojuist met de pil bent gestopt, dan weet je toch dat je zwanger kunt worden? En gebruik je een ander anticonceptivum tegen SOA?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hai,

  Ik ben dus net gestopt met de pil en ik kreeg 4 dagen erna gewoon mijn menstruatie. Twee dagen na mijn week van de ongesteldheid, werd ik behoorlijk misselijk. Last van steken in mijn buik, een beetje moe, pijn in mijn rug. Is dit normaal na het stoppen met de pil. Het is toch zo dat dat je hormonen weer op gang proberen te komen en dat je hierdoor misselijk kan worden?Please laat ik snel antwoord krijgen want ik hoop echt niet dat ik zwanger ben ofzo.

  Reageer
  #10

  Dit is misschien een beetje een late reactie, maar ik heb precies hetzelfde meegemaakt deze week: ben gestopt met de pil en was afgelopen week (nadat ik ongesteld was geweest) gewoon ziek: pijn in mijn buik, rug en misselijk!!! Ik dacht dat het buikgriep was, maar misschien komt dit vaker voor... Wat ik eigenlijk nog wel wil weten: was je nou zwanger of niet?
  Ik hoop dat je dit leest en een reactie plaatst.

  Ik voel me nu trouwens weer een stuk beter dan eerder deze week...

  Reageer
  #11

  Hallo,

  ik ben 16 jaar en ik slik zo'n 3 jaar de pil. Nu ben ik gestopt voor een tijdje en het lijkt wel alsof mijn borsten serieus kleiner worden. Daar ben ik echt niet blij mee. ik had een mooie C-cup, nu lijkt het wel alsof het een schraal B-cupje wordt. Kunnen jullie me hier info over geven?

  Reageer
  #12

  Een van de bijwerkingen bij het gebruik van de anti-conceptiepil en hormonen is dat de borsten meer vocht vasthouden. Deze bijwerking van de pil verdwijnt na stoppen met de pil. Het kan een klein verschil in grootte geven.

  Reageer
  #13

  Ik ben nu bijna 2 weken gestopt met het slikken van de pil, dit omdat we willen proberen om zwanger te worden. In totaal heb ik de pil bijna 3 jaar geslikt. Nu heb ik ineens veel last van afscheiding, het lijkt soms net alsof ik ongesteld ben, dan voel ik het zo 'lopen' . Is dit normaal of niet?? Ik ben wel net ongesteld geweest.

  Reageer
  #14

  Ja hoor, je hormonen moeten zich herstellen naar de natuurlijke schommelingen en fluctuaties. Dat kan inderdaad eventjes duren.

  Heb je deze berichten gelezen over vreemde afscheiding na het stoppen met de pil? Dit zijn ervaringen en ideeën van anderen die vergelijkbare klachten hebben.

  TOPIC: Bruine afscheiding ipv menstruatie.
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/90666-Bruine-afscheiding-ipv-menstruatie.html

  TOPIC: net gestopt met pil, bruine afscheiding
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/88489-net-gestopt-met-pil-bruine-afscheiding.html

  Als je nog vragen hebt, laat dan even weten.

  Reageer
  #15

  Ok dus het is niet iets waar ik me zorgen over hoef te maken,daar was ik een beetje bang voor. Hoort het er ook bij dat je veel hoofdpijn kan hebben als je gestopt ben met de pil, ik heb nu al dagenlang hoofdpijn, de hele dag, en daarvoor had ik dat alleen als ik ongesteld moest worden. Erg vervelend..

  Reageer
Reageer op: Klachten na stoppen met anticonceptiepil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief