Raar, duizelig en gestresst gevoel na blowen

 • #1

  Hey,
  Ik ben laatst heel erg geschrokken, echt niet normaal.
  Ik ging met een paar vrienden blowen. Heb hiervoor al wel paar keer geblowd.
  Nou het was een prima joint gwn wiet, 80 procent wiet zat er in 20 procent tabak.
  Ik nam 3 hijsjes en kreeg 1 shotje. Me vrienden hadden ook zo iets.
  We gingen beetje zitten, beetje drinken (normaal drinken.)
  en toen kregen we honger, we gingen naar de supermarkt. we fietsten met z'n alle iedereen beetje gek doen enzo en grappig doen.
  Nou oppeens liep ik een soort van achter met me gedachte ik keek tijdens het fietsen naar de grond weetje wel maar ik bleef een soort van haken ik bleef er maar naar kijken, ik schudde mijn hoofd ff en het was weer normaal voor paar seconden. nou 2 minuten weer het zelfde ik kwam niet weg van het gevoel '' je fietst gewoon rustig naar de supermarkt '' ik zat te denken van '' Rustig nou het is voor een paar minuten dit en is zo wel over, ik ben gewoon erg stoned erger dan de vorige 4 keren'' maar na 5 minuten kwam er een soort aanval ik voelde alles wat ik deet, bijv. in mijn hand knijpen. pas 3 sec. later alle gevoelen in mijn lichaam kwamen door elkaar en later dan normaal enzo. ik val van de fiets ( in de struiken) ik dacht van '' Stein (mijn naam) je valt flouw WAT GEBEURT HIER '' ik 2 sec soort val flouwgevallen denk ik, ik werd overijnd gehaald iedereen van stein stein gaat het wat is er jongen? ik zeg keihard van WAT GEBEURT HIER?! mijn vrienden van rustig nu sta op wat is er nou? al die stemmen van mijn vrienden van : gaat het enzo vielen steeds meer op de achtergrond ik hoorde ze bijna niet meer ik kijk recht vooruit en zie het helemaal draaien en het raarste en naarste gevoel was dat ik het gevoel had dat ik uit mijn lichaam was dat ik geen controle had over mijn lichaam en wat ik deet ik zweer het. ik werd helemaal gek. 10 minuten een soort van spacen werd het weer een beetje normaal. ik zeg jongens ben zo bang maar het is nu even normaal, wat gebeurt hier? zei zeggen van ja wij kunnen dat beter aan jou vragen... Oke rustig nu zeggen mijn vrienden en ik nam wat te drinken. ze deden mijn jas uit en zagen serieus (klinkt beetje vies...) 2 hele grote zweet vlekken ik was over mijn hele lichaam helemaal nat over zweed. We gingen weer verder fietsen, ik trilde heel erg ( ik dacht meer doer de angst maar waarschijnelijk ook nog het spacen.) 15 min later nog steeds normaal we hadden dingetjes gekocht en we zaten op een gegeven moment op een bankje. Nou een van mijn vrienden zegt zo van : Jezus zeg wat gebeurde er nou weer? nou we zaten er niet om te lachen uiteindelijk maar wel zo van : eindelijk is over hehe weetje wel. nou we hadden afgesproken van, stein vergeet het dit kan gebeuren, het is denken wij op een een of andere manier verkeerd gevallen snapje ? ik zeg : ik snap het. Nou we hadden plannen om te gaan zwemmen. 5 min. later op de fiets ik kreeg weer zo'n soort aanval nou weer helemaal gek worden en er waren 3 dingen anders : 1. het was iets minder heftigger. 2. dit keer tintelde me handen helemaal ik voelde het weer helemaal niet. 3. ik kon alleen maar met een heel raar bepaalde houding fietsen helemaal met mijn schouders omhoog anders viel ik van de fiets.
  Nou dit weer 5 min. we gingen stoppen weer bijkomen het ging weer. Nou hoe je het al ziet het zijn allemaal aanvallen die om de kwartier ongeveer kwamen.
  na 3 van dat soort VERVELENDE aanvallen kwam er een aanval met weer stoppen even zitten, kreeg ik het oppeens ook bij het stil dus ik werd nu echt heel bang en ik raakt helemaal in paniek. Het werd steeds meer duidelijker dacht ik ik kreeg allemaal paniek en stresaanvallen met draaiende wereld om mij heen.
  ik heb 2 uur lang om de kwartier dit soort aanvallen gehad en uiteindelijk was het bijna helemaal weg na drie uur later.

  De avond / nacht na de vervelende blow dag :
  Ik ging zo rond 10 uur na bed want ik was nog steeds bang en trillerig van de gebeurtenis.
  Ik kwam niet in slaap ik kreeg nu toen ik helemaal stil lag nog soms een aanval en zat helemaal weer te shaken in bed.
  ik werd zo bang weer.
  Ik zat te denken moet ik dit tegen mijn ouders zeggen of niet, heb het niet gedaan viel uiteindelijk in slaap van de moeheid van de angst denk ik.

  Dag ernaar : naar gevoel in mijn maag en nog steeds erg bang van de gebeurtenis.
  Dag ernaar is Nu zeg maar nu dat ik dit schrijf.

  Kan iemand mijn please vertellen wat dit is en of dit overgaat van dat bang zijn voor alles en sneller bang voor dingen na die gebeurtenis?
  Please beantwoord hierop en help me.

  Gr. Stein

  Reageer
  #2

  Wat een mooie duidelijke beschrijving van een bad trip. Ik mis eigenlijk nog de gedachten die je had en de beelden die je kreeg. Beangstigend hรจ?!

  Blijkbaar ben je gevoelig voor de werkzame stoffen en heb je nu ervaren hoe het is als je gebruikt maakt van gifstoffen om plezier te beleven.

  Ik denk dat je gewaarschuwd moet worden voor ernstigere en serieuzere klachten na het blowen want het is bekend dat hasjrokers een risico lopen op psychosen. Lees over een psychose op Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Psychose.

  Ik hoop voor je dat de angst en paniek symptomen de komende dagen wegebben. Mocht dit niet het geval zijn en mochten de klachten in ernst toenemen, praat er dan met iemand over, iemand in je nabije omgeving en iemand die je kunt vertrouwen.

  Misschien is het wel beter dat jouw ouders weten dat je deze ervaring hebt gehad zodat ze je kunnen helpen bij het volwassen worden en verantwoordelijk leren omgaan met vrijheden en het recht jouw eigen keuze te maken. je mag in Nederland gewoon blowen, maar of het voor jou dus gezond is en of je er wijzer van wordt en of je er plezier aan beleeft, ik betwijfel dat heel sterk, afgezien van het risico dat je ernstig ziek kunt worden.

  Houd het voorlopig op een bad trip die hopelijk vanzelf overgaat, maar die je wel heeft gewaarschuwd en een gewaarschuewd mens telt voor twee. Denk dus na voor je verder gaat.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de informatie!

  Ik ben trouwens 13 jaar en heb het niet/nog niet tegen mijn ouders verteld van mijn nare ervaring maar wel tegen mijn broer.
  Mijn broer dacht aan een psychose aanval.. ik zei tegen mijn broer dat is toch dat je allemaal stemmen hoord in je hoofd enzo (dat hoorde ik namelijk niet) toen zei hij dat je ook een psychose aanval kon krijgen na blowen en dan paar aanvallen die dag van het blowen en soms nog een soort psychose aanval 2 a 4 dagen na het blowen.
  Mijn vraag is aan jou of dat het geval kon zijn, dat ik psychose aanvallen om de half uur kreeg na het blowen en door het blowen?
  Ik weet 1 ding dat het mij heeft gewaarschuwd en dat dit denk ik een lesje was en dat dit lesje nu ook is geeindigd MAAR IK BLOW NOOIT MEER.
  Waar ik nu vooral mee zit is dat ik door deze enge vervelende ervaring ik hier klachten van krijg die spelen tussen me oren als je snapt wat ik bedoel.
  volgens jou was ik in 1 ding niet zo duidelijk met mijn uitleg over hoe mijn gedachtes en beelden waren in mijn hoofd : Nou die waren heel eng echt niet normaal kon echt op elk moment gaan janken en mijn gedachtes waren voor het meest van komt dit goed? gaat dit over? wat is dit? zit ik nog in mijn lichaam?
  Het zou heel aardig en fijn zijn als u hier nog op zou reageren en de vragen die ik stelde nog te willen beantwoorden.

  Gr Stein

  Reageer
  #4

  Hallo stein
  Ik heb dit ook na het blowen ,
  de eerste keer had ik het zo als jij het beschrijft
  maar het was over de volgende dag . ik was helmaal gestopt
  na 3 maanden blowde ik weer een keer en ik had weer een trip
  die is na 4 dagen minder geworden maar ik heb er nu nog steeds last van
  na 5 dagen ik heb al hulp op internet gezocht en die zijden dat het geen psychose zou zijn , weet jij al meer ?
  Gr Swen

  Reageer
  #5

  Hey swen,
  ik weet al iets meer, waarschijnlijk is het omdat je er dan steeds weer aan gaat denken en krijg je een soort van terugblik die heel angstig is. Ik heb dat iedergeval gehad waarschijnlijk.
  Bij mij is het nu 3 dagen na de trip en heb geen aanvallen zeg maar meer maar kom wel nog erg lastig in slaap omdat ik er dan automatich aan ga denken en voel ik me weer gaan trillen.
  Maar je vertelt in je beschrijving dat je er na 4 dagen nog steeds een beetje last van hebt, is dat dat je dan er aan moet denken en weer erg bang word en dat je niet in slaap kunt komen?

  Denk jij ook dat als ik weer ga blowen dat de kans groot is dat ik weer ga trippen?
  Voor dat ik deze trip had had ik al 4 keer geblowd en gebeurte er niks. (behalfe erg stoned)

  Gr Stein.

  Reageer
  #6

  Stoppen met blowen ๐Ÿ˜‰

  Reageer
  #7

  hallo stein
  ja ik heb voor dat ik de trip kreeg ook al een stuk of 5 keer geblowd
  als ik eraan denk heb ik een rot gevoel , het is geen psychose ,
  het komt vooral als je er weer aan gaat denken ...
  een ding ik blow nooit meer
  gr swen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo Stein , misschien een beetje een late reactie maar ik denk dat je bad bent gegaan vanwege het shotje , als je een shotje krijgt dan word alle THC namelijk via de tip in je mond geblazen dit veroorzaakt ook de vieze smaak. Meestal zit het meeste THC ook bij de tip. Ik zal je wat vertellen van mijn ervaringen , ik begon met blowen toen ik 15 was ik was er niet bang voor en ik ging blowen omdat ik het leuk vond en niet omdat ik per-se er bij wou horen (natuurlijk heeft dit ook een kleine rol gespeeld). Ik blowde meestal 2 a 3 x per week en had nog nooit een slechte ervaring gehad. Later merkte ik dat ik steeds meer ging gebruiken en ik werd er op den duur een beetje immuun voor. Toen ik 16 was had ik een feest van een vriend van mij hier ging ik voor het eerst sterke alcohol drinken , ik was al een beetje aangeschoten en toen besloot ik een joint te gaan roken. Ik had toen Amnesia Haze (dit is een hele sterke soort wiet die je bijna meteen voelt inklappen). ik had slechts 10 hijsen gehad en opeens begon ik naar de tv te kijken toen plotseling alles zwart voor m'n ogen werd, ik keek om me heen maar het gevoel ging niet weg. Toen besloot ik om naar huis te gaan en lekker op bed te gaan liggen omdat ik me niet echt bepaald prettig voelde alles was wazig om me heen en ik herrinner me de terug reis naar huis nog zeer goed. Ik was tegen mezelf aan het praten om bij de realiteit te blijven zodat ik niet knock out ging en ergens op straat zou gaan liggen. Eenmaal thuis aangekomen raakte ik vreselijk in paniek ik ging op bed liggen en ik kreeg een explosie van gemengde lekkere maar toch ook beangstigende gevoelens. uiteindelijk na een uurtje begon ik me weer een beetje beter te voelen. en toen ben ik in slaap gevallen. Dus de volgende dag kwamen mijn vrienden natuurlijk vragen wan ja wat was er nou allemaal aan de hand dan? Ik zei dat ik bad was gegaan van de combinatie van sterke drank + blowen. (Dit was ook zeker het geval). Dus toen hebben we er over gepraat en het was allemaal heel leuk en aardig. Dus toen besloten we om weer een joint te gaan roken. Dus de joint werd gedraaid enzo en we staken hem op. Ik nam een hijs en plotseling kreeg ik weer zo'n aanval. Het enigste waar ik toen kon aan denken was (Ik moet naar huis). Dus toen ben ik weer naar huis gegaan en gezegd dat het weer niet zo goed met mij ging. Daarna heb ik nog vaker weer een aantal hijsjes genomen van een joint en keer op keer kreeg ik zo'n aanval en ik vond dit dus niet echt bepaald leuk. Toen ben ik naar een goede vriend gegaan en die heeft mij aangeraden om te stoppen met blowen. Dit heb ik dus ook gedaan 4 maanden lang. Ik moet wel zeggen na een lange tijd blowen ga je zeg maar in een soort afterspace zitten ookal ben je nuchter het lijkt net alsof je wiet hebt gehad maar dan zonder de gevoelens ervan , je gaat zeg maar om je heen kijken en je verbaasd je een beetje enzo. Je bent ook veel rustiger. Dit gevoel gaat na 3 maanden wel weer weg. 4 maanden lang was ik uiteindelijk gestopt met blowen. Toen ik besloot om weer een joint te gaan roken om even te kijken hoe het was enzo. Natuurlijk werd ik na 4 diepe hijsen gelijk stoned omdat ik al zolang geen wiet meer heb gehad maar deze keer had ik het beangstigende gevoel niet meer en dus begon ik ook weer wat vaker te blowen. Ik ben nu inmiddels 17 en ik blow ook weer ongeveer 2 a 3 keer per week. Maar alleen in de avonden hoor.

  Mijn vraag is weet iemand misschien wat dit geweest zou kunnen zijn dat ik na 1 hijs meteen een beangstigend gevoel (paniek aanval) heb kunnen krijgen?

  Met Vriendelijke Groeten,

  Echo

  Reageer
  #10

  @Echo. Je bent inmiddels 17. Hoezo inmiddels? Je bent pas 17 en nu ga je hier heel stoer een foute trip beschrijven terwijl je nog vrolijk regelmatig per week blowt. Om jezelf te excuseren vermeld je erbij dat je alleen 's-avonds blowt? Waar slaat dit op? Je hebt dus nog helemaal niets geleerd door je ervaringen, he! Wat wil je nou eigenlijk nog weten, behalve dat je op deze manier heel dom bezig bent. Als ik heel eerlijk ben, vind ik jou een met zichzelf ingenomen grote oen!

  Reageer
  #11

  Echo kan haar drugs-tips beter op andere forums gaan vertellen. De mensen die hier komen hebben problemen en willen graag geholpen worden om beter te worden, en niet om verder de verslaving in getrokken te worden. Wat jij met jouw leven doet, mag jij zelf weten, maar als je anderen de voordelen gaat uitleggen dan ben je erg eenzijdig en daarom onverstandig bezig. Ik ben het eens met de reactie hierboven dus.

  Reageer
  #12

  Ik ben nu 17 ja , ik vind het niet stoer om een bad trip te beschrijven hoor , eigenlijk wil ik de mensen hiermee iets leren en ik hoopte zelf ook een antwoord te krijgen. ik vond het gewoon een rare periode dat ik na 1 hijs een paniek aanval kreeg , en ik heb zeker wel wat geleerd van de paniek aanvallen , hierdoor ben ik een tijd gestopt met blowen , nu gaat het blowen goed. En het feit dat ik 17 ben , ik vond het gewoon moeilijk om hier over te praten. En ik blow alleen s'avonds ja dit is geen excuus hoor , het is gewoon een maatregel voor mijzelf zodat ik niet vaker overdag ga blowen ๐Ÿ˜‰

  Reageer
  #13

  Blowen bij minderjarigen veroorzaakt een remming in de ontwikkeling, zoel fysiek als in jouw persoonlijke ontwikkeling. Je blijft dus kleiner, dunner, en kinderachtiger als je blijft blowen, totdat je op de 25e merkt dat je wel erg achterloopt in verhouding tot vrienden en vriendinnen die al veel verder zijn ontwikkeld. Bovendien kun je psychotisch en zelfs schizofreen worden van blowen en daar heb jij met jouw angst reactie nu een tipje van meegekregen. Stel je voor dat je psychotisch bent geworden van blowen, dan voel je je zo de hele dag, zelfs als je niet blowt. je bent dus erg onverstandig bezig, dat wilde ik even zeggen. Ga voor de lo maar eens kijken in de psychiatrische ziekenhuizen en kijk maar eens hoeveel leeftijdsgenoten daar als halve gekken zitten opgesloten omdat ze heel erg bang zijn of helemaal in de war zijn, en dat allemaal door het gebruik van cannabis hollandica sativa...

  Reageer
Reageer op: Raar, duizelig en gestresst gevoel na blowen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief