Blijvend ‘raar’ gevoel maand na gebruik cannabis

 • #1

  Beste lezers,

  Bijna een maand geleden heb ik samen met wat vrienden een joint gerookt en wat trekken van een bong genomen. Ik ben totaal niet ervaren met het gebruiken van cannabis en heb waarschijnlijk veel te veel ingenomen (ongeveer 2 gram, mijn BMI is 17). De cannabis was van een vriend en hij vertelde me later dat hij het gratis van iemand had gekregen, dus het zou kunnen zijn dat er iets mis was met de cannabis. Na een kwartier begon de cannabis te werken en al binnen een paar minuten belande ik in een bad trip. Ik begon me misselijk te voelen en mijn lichaam werd heel warm van binnen. Niemand had door dat ik me totaal niet lekker voelde en ik besloot naar buiten te gaan om frisse lucht in te ademen. Toen ik naar buiten stapte kreeg ik het gevoel dat ik flauw zou vallen, wat ook bijna gebeurde. Ik kon mezelf er gelukkig nog bij houden en besloot tegen een muurtje te gaan zitten. Op dat moment dacht ik er soms aan dat ik misschien dood zou gaan. Ik heb hier zo'n 10 minuten doodstil gezeten tot het gevoel minder werd. Daarna besloot ik om weer terug naar binnen te gaan waar mijn vrienden nogsteeds doodleuk zaten te kletsen.
  Er stond inmiddels muziek op en terwijl ik in een stoel zat begonnen mijn ogen in cirkels mee te draaien op de maat van de muziek. Ik begon ook stevig te rillen, wat anderen merkten, maar zij dachten dat ik het koud had. Ik begon in paniek te raken omdat ik dacht dat het gevoel nooit meer over zou gaan en omdat ik niet wist wat er nog zou komen en ook het gevoel had dood te gaan. Ik wilde de anderen vertellen dat ik me niet lekker voelde maar ik kon niet eens meer praten. Mijn vrienden begonnen mij en mijn vriend die ook aan het trippen was uit te lachen, waardoor ik nog erger in paniek raakte.
  Een van mijn vrienden was namelijk ook in een bad trip geraakt en begon last te krijgen van zenuwtrekken, kon zijn benen en armen niet meer bewegen en werd ook opgenomen door de muziek. Niemand behalve ik had door dat hij ook in paniek was en ik probeerde hem gerust te stellen terwijl ik zelf ook doodsbang was. Het geruststellen hielp hem en na een uur begon hij zich beter te voelen terwijl ik nogsteeds niet bekomen was van de ervaring. Ik had ook enorme dorst maar er was geen water/voedsel in de buurt en ik besloot naar huis te rijden. Thuis heb ik genoeg gedronken en gegeten en ben toen naar bed gegaan, hopend dat het gevoel de volgende dag weg zou zijn.

  Toen ik de volgende dag wakker werd was het gevoel er echter nogsteeds. Ik had geen last meer van trillingen, hyperventilatie of andere dingen, maar had wel heel erg last van een licht gevoel in mijn hoofd. Alsof er iets in zat dat er uit moest maar er niet uit kon. Ik begon in paniek te raken omdat ik wilde dat dit gevoel zo snel mogelijk weg ging. Ik heb daarna een week met het gevoel rondgelopen en dacht dat ik gek/paranoia werd. Ik dacht dat ik in een psychose terecht was geraakt of dat ik spontaan schizofrenie had gekregen. Ook kon ik nauwelijks eten/drinken en wilde ik eigenlijk het liefst de hele dag in bed liggen.

  Ik werd gek van het lichte gevoel in mijn hoofd en las artikelen waarbij mensen zeiden dat ze na 1 foute joint voor altijd zo'n gevoel bleven hebben. Dit veroorzaakte alleen maar angst en ik begon alles wat ik deed te vergelijken met hoe het was voordat ik de bad trip had meegemaakt.

  Nu bijna een maand later heb ik nogsteeds een raar gevoel in mijn hoofd, het is minder geworden en ik kan er nu beter mee omgaan maar ik heb het idee dat het iets psychisch is, dat ik zo ben geschrokken dat ik DENK dat er iets in mijn hoofd zit terwijl dat niet zo is. Ik kan niet totaal tot rust komen omdat ik constant blijf vergelijken en denken dat er iets met me is.

  Mijn vriend heeft nog ongeveer een week last gehad van de bad trip en daarna is het bij hem over gegaan.

  _____________________

  Sorry voor het lange bericht

  _____________________

  Mijn vraag is wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ik niet meer in paniek raak. Ik denk namelijk dat ik mezelf gek maak door er constant aan te denken. Kan het misschien zijn dat de THC nog in mijn bloed/vet zit en ik daardoor soms weer last krijg van dat gevoel in m'n hoofd. Of zijn het een soort flashbacks? Ik weet dat het tussen m'n oren zit maar ik ben benieuwd wat jullie mening hierover is!

  PS: Ik ben niet psychotisch of heb geen schizofrenie o.d.
  Het is puur dat gevoel in mijn hoofd daar ik gek van word.

  Reactie
  #2

  De cannabis die ik rookte was Amnesia Haze, deze staat bekend als zeer sterke cannabis en zou zorgen voor geheugenverlies

  Reactie
  #3

  Wat je allemaal beschrijft kan niet door cannabis worden veroorzaakt, zeker niet een maand nadien.
  Waar kwam die zgn. cannabis vandaan? God mag weten wat jullie hebben gerookt, maar het was geen zuivere Cannabis als je er na een maand nog last van hebt.
  Cannabis en alcohol gaan overigens absoluut niet samen.
  Als de problemen aanhouden, ga dan even naar de huisarts.

  Hoe oud ben je?

  Reactie
  #4

  Ik zou hier maar niet zo zeker van zijn.
  Er wordt cannabis gekweekt waarvan het THC gehalte gevaarlijk hoog is. Er zijn genoeg mensen die zelfs na 1 joint zwaar in de problemen komen. Langdurig in psychoses geraken en maandenlang last hebben depersonalisatie, derealisatie.

  Reactie
  #5

  Die mensen hebben een ander probleem.
  Na een maand heb je geen last van zuivere cannabis, ook niet na de eerste keer gebruik. Helemaal niet na 2 gram en bij een gezonde (wel lage) BMI. Ik meen dat het probleem veel erger is, namelijk dat het geen zuivere cannabis was. Ik raad TS aan naar de huisarts te gaan.

  Reactie
  #6

  Beste Ts.

  Ik heb 2 weken geleden 99%van u verhaal meegemaakt. Ik heb hetzelfde probleem. Elke avond begin ik nu ook te hypetventileren of krijg ik een paniek aanval. Bloedcontrole gedaan,huisarts geraadpleegd maar blijkbaar heb ik een psychologisch probleem. Ik hoop dat u mij eventueel verder kan helpen als je al ern stap verder bent.

   

  Reactie
  #7

  Beste Nick,

  Heb vroeger ook gelijkaardig gevoel meegemaakt. Pure joint gerookt met vrienden voor 1 van de eerste keren en zwaar slecht van gegaan. Maandenlang last gehad van een ijl gevoel in mijn hoofd. Alsof ik nooit echt wakker werd. Regelmatig paniekaanvallen gekregen savonds. Zeker wanneer ik iets van alcohol benuttigde, moe werd, of op een drukke plaats was kon het vaak helemaal mis gaan in mijn hoofd.

  1 ding dat ik je al kan zeggen: maak je absoluut geen zorgen, het gaat over!

  Tot op heden rook ik zelfs nog af en toe een joint met vrienden zonder problemen.

   

  Reactie
  #8

  Wat Tandor zegt; ik denk dat daar een kern van waarheid in zit. Zelf ben ik in de problemen gekomen na het roken van een halve hasj joint (amnesia haze). Daarvoor eigenlijk nooit cannabis gebruikt, dus onervaren. Dit is inmiddels ruim 6 maanden geleden. Ik voel me nog steeds raar in m'n hoofd (net alsof er een soort van druk zit daar, en helse hoofdpijn continu), direct na de bad trip geen zin meer in eten hebben, misselijk, nauwelijks drinken, liefst in bed willen blijven liggen, derealisatie, depressieve gevoelens ontwikkeld etc. Dat gevoel is sindsdien niet of nauwelijks verminderd, met als gevolg dat ik nu zelfs antidepressiva moet gebruiken om nog enige kwaliteit van leven te hebben. Voor het incident heb ik nooit last gehad van psychische klachten, misschien is dat goed om te vermelden. Drugs doet kennelijk meer met je dan dat ik van tevoren dacht. Ik ben er totaal door veranderd, dus na 1x blowen. Ik voel me niet helder meer in m'n bovenkamer, en dit in tegenstelling tot hoe ik mij eerst voelde. Daardoor ben ik ook steeds aan het vergelijken, wat natuurlijk niks verandert aan de situatie.

  Als iemand nog tips heeft: heel graag. Hoe kan ik beter omgaan met zoiets en gaat het ooit weer over? Zoals ik me nu voel ben ik daar niet van overtuigd namelijk.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Blijvend ‘raar’ gevoel maand na gebruik cannabis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief