Blijvend raar “gevoel” na joint

 • #1

  Hallo iedereen.

  Inmiddels al een jaar of 3 geleden, heb ik (bijna 19 jaar) samen met een vriend van mij een joint gerookt. Wat voor soort wiet het was weet ik niet meer. Ik geloof dat de persoon die deze wiet aan ons verkocht, zei dat Snoop Dog hier eens een bad trip van heeft gekregen. Ik dacht: Snoop Dog is ook maar een mens dus t zal wel. De reden dat ik dit erbij vermeld is omdat er misschien bij elke soort wiet, andere bijwerkingen op kunnen treden.

  Wat er gebeurde na het roken van de joint: ik kreeg een soort van bad trip, maar heel anders dan hoe anderen vertelden dat ze bad gingen. Het leek er een beetje op dat mijn bewustzijn onwijs achteruit ging, maar ik ben niet flauw gevallen o.i.d. We zijn op de fiets gestapt en ik kan me nog goed herinneren dat een bus mij passeerde en ik me daar wel bewust van was, maar eigenlijk niks van mee kreeg. Mijn "beeld" was donker, onscherp en schokkerig, voor wat ik me daar nog precies van kan herinneren. Af en toe werd het als het ware zwart voor mn ogen en had ik het gevoel dat ik flauw ging vallen. Dat gebeurde niet. Echt het gevoel dat ik van de wereld was, terwijl ik toch nog alles mee kreeg. Uiteindelijk ben ik naar huis gegaan en ben meteen in bed gaan liggen er daar ook niet meer uit gekomen, tot de volgende ochtend.

  Die ochtend begon al vroeg omdat ik moest werken. Maar aangezien ik al rond (als ik het me goed herinneren) 17:00 uur in bed lag, had ik toch een lange nacht gehad. Onderweg naar mijn werk voelde ik dat het nog steeds niet volledig in orde was. Ik was nog steeds niet de oude ik. Het rare gevoel van de vorige dag was wel sterk verminderd, maar nog steeds niet over. Ik ben weer naar huis gegaan en mijn bed in gegaan en 's middags er weer uit gegaan en eigenlijk gewoon verder gegaan met mn leven met de gedachte dat het vanzelf wel weer weg zou gaan.

  Nu inmiddels een aantal jaren met dat "gevoel" rond te lopen, is het nog steeds niet weg. Ik zeg "gevoel" tussen aanhalingstekens, omdat het niet echt een gevoel is. Helemaal niet een gevoel zoals pijn ofzo. Het lijkt meer iets in mijn hoofd te zijn ofzo. Ik kan het zelf niet echt beschrijven.

  Vanaf de dag na de joint is het gevoel NIET verder afgenomen, maar om de zoveel tijd verergert het zelfs en langzaam maar zeker komt het weer in de buurt van hoe ik me direct na die joint voelde. Ik heb het gevoel dat slaap en lang staan in een warme ruimte met een dorstig gevoel er invloed op hebben. Maar omdat het gevoel de laatste tijd weer verergerd, en dus steeds dichter in de buurt komt van hoe het begon, begin ik mij er toch ernstig zorgen om te maken. Het gevoel dat ik in het begin had, lijkt mij ondraaglijk om mee te leven én, wat daarna?? Mijn vader is dodelijk ziek en heeft niet lang meer. Ik zou niet willen dat zijn nabestaanden mij kort na zijn dood ook verliezen, doordat ik nooit hulp gezocht heb!

  Omdat ik niet precies weet wat het is, kan ik er ook moeilijk naar zoeken op bijv google. Ik heb al het mogelijk bijna wel geprobeerd, maar niks gevonden. Misschien omdat het ook niet/nauwelijks voor komt. Ik hoop dat iemand van jullie iets voor mij kan betekenen.

  Na dit zeer uitgebreide verhaal, hoop ik jullie een goed beeld te hebben gegeven van de situatie. Ik hoop wat nuttigs te weten te komen.

  Bedankt!

  Reactie
  #2

  Hi! Het komt me heel bekend voor. Ikzelf heb een soortgelijk iets meegemaakt, maar dan ongeveer 16/15 jaar geleden. Sindsdien NOOIT meer een joint gerookt. Geen idee wat dit is, maar ik lijkt ook in het gevoel te blijven hangen. Ik kijk met je mee omdat ook ik heel benieuwd ben wat het is (geweest). Je bent in elk geval niet alleen met deze ervaring!

  Reactie
  #3

  Psychose

  Reactie
  #4

  Dit gaat vast vaag klinken, maar vooruit: Het gebruik van geestveruimende middelen was in de oudheid niet voor niets voorbehouden aan de sterke getrainde geest van shamanen of medicijnmannen en priesters. Doordat drugs met de trillingsfrequentie van je bewustzijn knoeit, wordt je gevoeliger voor kwaadwillende entiteiten. (jaja geesten en dat soort shit, ik zei toch, "vaag") Niet voor niets dat langdurige gebruikers klagen over "niet dromen". Zij ervaren daadwerkelijk geen REM-slaap meer. Dromen is echter een belangrijk reinigingsmechanisme van de menselijke ziel. Een deel van je ziel kon wel eens "losgeraakt" zijn van je lichaam, en dat voelt zeker mis. Google eens op internet naar een "quantum-healer". wellicht dat deze jou kan helepen. In elk geval het het proberen waard. Succes!

  Reactie
  #5

  Wat een bekend verhaal zeg!

  Zelf ook eenmalig met een oude bekende ''mee-geblowd''. Ik was toen 15 jaar, ruim 12 jaar geleden. Ook een soort bad trip gehad. Vage gedachtes/gevoelens ervaarde ik, wat sindsdien nooit helemaal is verdwenen. De tijd na het incident ervaar ik als onwerkelijk. Ik probeerde continu te vergelijken en na te gaan hoe ik mij voelde voordat het probleem optrad.

  Sindsdien is alles anders, maar omschrijven kan ik het niet echt. Het is inderdaad geen gevoel, maar iets wat binnen je eigen geest speelt. Mensen hebben nooit iets aan mij gezien of gemerkt. Het is iets onbeschrijfelijks dat ik, maar ook jullie zo te lezen, dus binnen het eigen brein ervaren.

  Mijn huisarts vertelde mij ooit dat het iets psychisch betreft, waar je bij de geboorte al aanleg voor zou schijnen te hebben. ''De joint was de sleutel die de deur naar die ruimte heeft doen openen'', gaf zij mij als voorbeeld.

  Omdat dit probleem zelden voorkomt, of omdat er zeer weinig gevallen van bekend zijn, is het voor de mensen die het nooit hebben ervaren ook een raadsel. Wij kunnen het al niet goed omschrijven, laat staan dat ''zij'' de oplossing hebben. Allerlei indianenverhalen zoals het losraken van de ziel en andere buitenaardse gevallen, daar hebben we niets aan.

  Wellicht is het een idee zelf nader wat informatie uit te wisselen. Misschien delen we precies dezelfde klachten..

  Reactie
  #6

  Psychose

  Reactie
  #7

  Aan dat ''psychose'' de hele tijd hebben we niets, meneer de psychiater.

  Onderbouw je mening, of blijf anders liever weg.

  Reactie
  #8

  Beste allemaal,

  Na een tijdje toch maar weer eens een kijkje genomen op deze site en het is goed te zien dat er mensen op reageren. Ik weet nu gelukkig wel dat ik niet de enige ben met dit probleem, maar verder kan ik er nog weinig mee. Ik loop al enige tijd bij een psychiater, mede om andere dingen, maar die kan er ook niks mee. Ik zit zelf te denken eens een CT scan o.i.d. te laten maken. Ik ben er wel achter gekomen dat genoeg voeding er belangrijk is om het gevoel niet te laten verergeren. Ook benauwde ruimtes, lang staan en andere factoren waar mensen van flauw kunnen vallen lijken bij mij extra heftig te zijn. Zelfs als ik lang in bijv. een spreekkamertje zit, warm en benauwd, dan wordt het langzaam zwart voor mijn ogen en dan moet ik snel bewegen en iets drinken.

  Verder dank ik jullie voor de hulp en wie weet wat hier nog uit voor komt.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ervaar jij ook dat je je 's ochtends slecht voelt en dat naarmate de dag vordert en je bijvoorbeeld aan het werk bent, je je beter begint te voelen? Ik ervaar het zo dat ik mij later op de dag, maar vooral 's avonds, ik mij over het algemeen beter voel dan aan het begin van de dag!

  Reactie
  #10

  ik zelf rookte 2-3 gram wiet per dag dag in dag uit smorgens vroeg om 7 uur stond ik al in de tuin een joint te roken toen had ik wiet gehaald in de shop en ineens kreeg ik het warm van binnen me hart ging super snel ineens ik ben toen op de bank gaan liggen gelukkig is me buurvrouw verpleegster in het ziekenhuis, ik begon te shaken enzo opeens sinds dien 1 jaar geen joint aangeraakt nou was ik laatst met me meisje een jointje proberen weer maar was wel sterke wiet ineens werd alles zwart zakte in elkaar zowat en zag niks meer alles was wazig me hart ging echt super snel trok snel me jas uit me maar ik kreeg geen lucht meer ik was 100meter van me huis af en toen begon ik weer te ademen en ging het weer alleen wel heel erg benauwd gehad 2-3 maanden lang echt alsof iets vast zat in me keel maar ik heb precies hetzelfde gehad als wat hierboven staat beschreven ik kan ook niet tegen de lucht van een joint want dan krijg ik het super benauwd terwijl al me vrienden jointjes roken. ik wil nog steeds weten wat het is en hoe het kan

  Reactie
  #11

  Bad trips gehad. Advies: nooit meer blowen als je niet blijvend in een psychose terecht wilt komen!

  Reactie
  #12

  Lees ook:

  Afkicken cannabis verschijnselen
  http://www.dokter.nl/forum/Alcohol-drugs-roken/203627-Afkicken-cannabis-verschijnselen-help/Page-8.html

  Reactie
  #13

  Hallo allemaal,

  om te beginnen heb ik sinds het voorval nog maar 1 keer geblowed. Dit om te kijken of het effect had. Dat deed het niet echt, hoewel ik me er niet echt top van voelde.

  Verder voel ik me gedurende de dag niet anders ofzo. Hoewel ik wel merk dat ik altijd wel even moet wakker worden voor ik me echt goed voel, maar volgens mij heeft iedereen dat wel...

  Jammer dat niemand precies kan zeggen wat het is, maar het lijkt dus dat hier ook anderen mee kampen.

  Ik las dat het enkele jaren duurt voor alle THC uit de hersenen zijn. Kan dit een aanleiding zijn en hoe zou het dan kunnen dat het steeds erger wordt?

  Bedankt voor de hulp tot zo ver allemaal!

  Reactie
  #14

  Het zwarte voor je ogen kan duiden op kalium tekort in je lichaam. Dit had ik vroeger ook en mijn dokter vertelde mij dit. Dit kan je oplossen misschien door voeding te nemen met veel kalium (google kalium voedsel en je vind er een hoop) Natuurlijk kan het ook wat anders zijn gezien je geschiedenis met het blowen. Ik raad jou en andere die dit hebben toch aan de huisarts te raadplegen of eventueel een psycholoog/psychiater voor verdere hulp. Drugs kan veel dingen doen met je geest en het kan lang duren voor je je ervan hersteld. Het bang zijn dat het gebeurd kan ook de werking hebben dat het juist sneller terugkomt.

  Reactie
  #15

  THC de werkzame stof in wiet komt het lichaam meestal binnen via de luchtwegen, waardoor het erg snel geabsorbeerd wordt en de hersenen snel bereikt. THC werkt, samen met de endogene neurotransmitter anandamide, in op de cannabinoïdereceptoren in de hersenen. Deze receptoren bevinden zich in de basale ganglia, de hippocampus, het cerebellum en in lage concentraties in de hersenstam. Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat THC een grote affiniteit heeft voor de cannabinoïde receptoren in de basale ganglia en het cerebellum, en een middelmatige affiniteit voor de receptoren in de hippocampus en de hersenstam. De cannabinoïde receptoren in de hersenen zijn de zogenaamde CB1 receptoren, G-eiwit-gekoppelde receptoren, gevestigd op axonuiteinden in het centraal zenuwstelsel. Wanneer THC aan deze receptoren bindt, worden ze geactiveerd, waardoor de IP3 pathway op gang gebracht wordt. Hierdoor wordt de intracellulaire release van calcium verhoogd. De calciumpotentiaal wordt hierdoor minder, en dus wordt de influx van calcium door de voltage afhankelijke calciumkanalen in zenuwcellen geremd. Er kan minder prikkelgeleiding plaatsvinden, waardoor de release van een aantal neurotransmitters, waaronder GABA, in het centraal zenuwstelsel zal afnemen.

  Het afnemen van gaba kan tot angstaanvallen,slaperigheid, verslechterde coördinatie, afgenomen concentratie en vergeetachtigheid leiden. Depressies en psychoses zijn niet denkbeeldig.

  Het gebruik van wiet geeft niet bij iedereen meteen zulke problemen. Sommige mensen zijn er gevoeliger voor dan anderen. Het is dan ook niet voor niets dat er met regelmaat gewaarschuwd wordt dat wiet gebruik schadelijk kan zijn voor hersenen.
  Ik denk dat het een goede zaak is om hierover je huisarts te consulteren. Bloedonderzoek kan uitsluitsel geven. Er zijn medicamenten beschikbaar.

  Reactie
Reageer op: Blijvend raar “gevoel” na joint
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief