Verschrikkelijke benauwdheid dag na alcohol drinken

 • #1

  Hi,
  Ik zit met het volgende probleem.

  Als ik een avondje drink begint bij mij de volgende dag de hel. Het gaat allemaal prima tot de alcohol uit werkt rond 13:00-16:00. Dan begint de hel: ontstoken keel, dichtgeknepen keel, amper adem krijgen. Echt tot stikken aan toe.
  Het is voor mij erg bijzonder dat dit gebeurt aangezien ik altijd 2-3 keer per week ging stappen zonder er last van te hebben. Nu de afgelopen 1,5 jaar durf ik amper nog te drinken omdat de klachten de volgende dag zo heftig zijn.

  Hebben iemand hier een reden/oplossing voor gevonden? Ik zit namelijk echt met mijn handen in het haar

   

  Reageer
  #2

  De reden zal wel het alcoholgebruik zijn. Alcohol doet, afhankelijk van de hoeveelheid en frequentie, nogal lelijke dingen met je lichaam. Door de snelle suikers raakt je bloedsuikerspiegel ontregeld. Verder zorgt het voor vrijmaking van histamine in je lichaam, voor verlies van vitaminen en mineralen, voor vermindering van bepaalde enzymen, voor belasting voor je lever enz. heeft ook een lage ph-waarde, wat verzurend werkt op je lichaam. Denk vooral ook aan het langetermijneffect van stevig drinken. Hoe langer je gebruikt hoe meer je lichaam ontregeld raakt.

  Verstandiger zou zijn een kopje thee of koffie zonder suiker. Of water. Frisdrank op andere manier weer slecht voor je lichaam. Bruisend water ook niet erg gezond.

  Reageer
Reageer op: Verschrikkelijke benauwdheid dag na alcohol drinken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief