Uitstekende ribben (best erg) en aankomen lukt nie

  • #1

    Hallo alemaal ten eerste wil ik graag anoniem blijfen omdat ik me dood schaam voor wat ik heb ik durf niet meer naar het zwembad, dit vind ik ook heel erg want het is me lievelingsport eigenlijk.

    Mijn probleem ik heb het volgens mij al me hele leven lang maar de laatste paar jaren begint het op te vallen. Me ribben beginnen uit te steken en ik vind me zelf ook te mager vaak heb ik ook pijn aan me ribben als ik er aan denk.

    Ik probeer echt van alles in me te proppen maar het wil niet lukken met aankomen 🙁

    Gegevens :
    Jongen
    15 jaar
    54kg
    1.65m

    Foto's :
    [img size=150]http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/02/17/1266415499-80.jpg[/img]
    [img size=150]http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/02/17/1266415508-630.jpg[/img]
    [img size=150]http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/02/17/1266415514-820.jpg[/img]

    Reageer
    #2

    ik heb even een account aangemaakt.
    Maar weet dan niemand wat ik eraan kan doen??
    En het is niet zo dat ik nooit honger heb want ik heb juist altijd veel honger op school heb ik dan ook altijd alles gelijk in de eerste pauze al op.
    Maar als ik dan weer wat meer meeneem krijg ik het niet alemaal op :S dan heb ik niet zo heel veel honger.

    Reageer
    #3

    Pectus is een vergroeiing van het borstbeen. Pectus komt in twee vormen voor. Pectus excavatum (PE) en Pectus carinatum zijn aangeboren afwijkingen, waarbij een teveel aan ribkraakbeen ervoor zorgt dat het borstbeen ofwel naar binnen of naar buiten geduwd wordt en zodoende de borstkas er afwijkend uitziet. Bij Pectus excavatum wat ook wel trechterborst of schoenmakersborst genoemd wordt is het borstbeen ingevallen. Pectus carinatum of kippenborst is daar het tegengestelde van. Bij Pectus carinatum staat het borstbeen naar buiten.

    Beide soorten van Pectus komen ook weer in verschillende variaties voor. Bij de één valt het nauwelijks op terwijl het bij een ander erg op kan vallen. Bij een ernstige vorm van Pectus excavatum kan er zelfs nog maar een paar centimeter tussen het borstbeen en wervelkolom zitten. Ook kan het borstbeen gedraaid zijn. Vaak is er ook sprake van een scoliose (zijkromming van de rug) of van een slechte houding (naar voren ‘hangende’ schouders). De slechte houding wordt niet veroorzaakt door een afwijkende bouw van de ribben of ruggelwervel.

    Doordat Pectus een afwijking van de borstkas is, ontstaan bij veel vrouwen afwijkingen van de borsten, zoals asymmetrie tussen de linker en rechterhelft, achterblijvende groei en naar binnen wijzende tepels.

    Pectus komt bij één tot acht op de duizend mensen voor. Pectus komt voor het grootste deel voor onder het blanke ras. Ook komt het meer bij mannen dan bij vrouwen voor. De verhouding is ongeveer 3:1. Pectus excavatum komt veel vaker voor dan Pectus carinatum. In ongeveer 90% van de gevallen is er sprake van Pectus excavatum en in 5 tot 7% van de gevallen is er spraken van Pectus carinatum. De overige procenten hebben andere afwijkingen.

    Omdat in de puberteit de borstkas vaak opvallend verandert, is dit een ‘kwetsbare’ leeftijd die vaak problemen met zich meenemen zoals het zelfvertrouwen en het zelfbeeld. Psychische problemen op latere leeftijd zijn daarom niet uitgezonderd. Gelukkig hebben sommigen geen enkel probleem met de vorm van hun borstkas. Voor veel andere levert het echter een negatief zelfbeeld en laag zelfvertrouwen op. Ze worden liever met een shirt aangezien dan zonder bijvoorbeeld tijdens zwemmen, sporten en sociale activiteiten. Dit is de klacht die de artsen het vaakst horen. In feite beïnvloedt het leven met een Pectus misvorming alle gebieden van het leven.

    Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Pectus

    Reageer
    #5

    Dat had ik ook al gezien van pectus maar is dat niet een extreme vorm vergeleken met mij als ik foto's van pectus zie vind ik het wel erg extreem uitzien.

    Stel dat het bevestigd wordt dat ik pectus wat kan ik er dan aan doen ik heb gelezen een operatie maar daar begin ik liever niet aan.

    En ik word wel dikker als ik eet maar niet bij me buik dat is dus ook al het probleem.

    Ik doe zelf buikspier oefeningen af en toe in de hoop dat het wat beter uitgaat zien ik ben ten einde raad.

    Reageer
    #6

    je kunt bij de dokter vragen om een specialist.
    die kan er een steel bar(volgens mij heet het zo)inzetten omdat je nog niet volgroeid bent.
    als je volgroeid bent moeten ze je botten breken en zagen en dan op de goeie plek zetten.
    ik zou overleggen met je dokter

    Reageer
Reageer op: Uitstekende ribben (best erg) en aankomen lukt nie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief