5 tips voor gezonde voeten

5 tips voor gezonde voeten

We lopen de hele dag op ze, maar vaak vergeten we onze voeten voldoende te verzorgen. Een goede verzorging is belangrijk voor de gezondheid van onze voeten. Het verkleint bijvoorbeeld de kans op huidaandoeningen, schimmelinfecties en andere problemen. Om je op weg te helpen hebben we een aantal tips op een rij gezet.

Tips voor gezonde voeten


1. Goed wassen, goed drogen

Het is belangrijk om je voeten dagelijks goed te wassen. Doe dit altijd met lauw warm water en het liefst zonder zeep. Zeep kan de huid teveel uitdrogen. Het is ook belangrijk om je voeten goed af te drogen. Doe dit met een schone handdoek en droog vooral goed tussen de tenen.

2. Insmeren

We vergeten het vaak, maar ook onze voeten hebben dagelijks een crème nodig. Een vochtregulerende voetencrème zorgt ervoor dat de vochtbalans in de huid van je voeten op peil blijft. Dit houdt de huid gezond en helpt huidproblemen te voorkomen.

3. Teennagels knippen

Houd de nagels van je tenen kort. Pas wel op dat je ze niet te kort knipt en knip de nagels altijd recht af. Als je de nagels rond afknipt, is er een kans dat de nagels gaan ingroeien. Met name die van de grote teen zijn daar gevoelig voor.

4. Goede schoenen

Goede schoenen zijn niet alleen belangrijk voor je voeten, maar ook voor je teennagels. Door te kleine of te nauwe schoenen kan de druk op de nagels oplopen waardoor deze beschadigen. Dit kan tot allerlei problemen leiden, waaronder schimmelinfecties.

5. Behandel problemen tijdig

Als er toch problemen ontstaan, zoals een infectie van de huid of nagels, behandel deze dan snel. Zo voorkomt je erger. Eelt of kloven kun je laten behandelen door een pedicure. Voor andere huidaandoeningen kun je beter een huisarts raadplegen. Wanneer je last hebt van schimmelnagels, dan kun je deze behandelen met een speciaal product. Mocht dit niet baten, dan kun je ook beter een huisarts om advies vragen.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief