Pas op met het gebruik van een smartphone!

Pas op met het gebruik van een smartphone!

Het aantal verkeersongevallen op de Nederlandse hoofdwegen is de afgelopen jaren toegenomen. Onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu wijst uit dat bijna 25% van de automobilisten berichten op sociale media leest, terwijl zij aan het rijden zijn. 10% van de automobilisten reageert tijdens het rijden op deze berichten. Heeft het gebruik van de smartphone te maken met de toename van verkeersongevallen?

Volgens het SIMN, een samenwerkingsverband tussen verzekeraars en wegbeheerders, zijn de auto’s en infrastructuur de afgelopen jaren verbeterd en veiliger geworden. Desondanks vinden er veel ongevallen plaats. Dat wijst erop dat we niet goed opletten, aldus de SIMN (bron: nos.nl).

Inmiddels wordt gepleit door de organisatie Veilig Verkeer Nederland voor het verhogen van boetes voor het gebruiken van de telefoon tijdens het rijden en het controleren op het gebruik van de telefoon tijdens het rijden.

Even niet goed opletten: achterop aanrijding

Als je even niet oplet zou het zomaar kunnen dat je achterop een andere auto rijdt. Achterop aanrijdingen komen regelmatig voor. Iemand die aangereden wordt, kan daarbij ernstig letsel oplopen. Mensen die van achteren zijn aangereden ervaren vaak whiplashachtige klachten.

Ook kan het zijn dat je als voetganger of fietser wordt aangereden door iemand die bezig is met zijn/haar smartphone, waardoor je bijvoorbeeld een arm of een been breekt. Letsel na een aanrijding is erg vervelend en kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je (tijdelijk) niet kunt werken. Als je jouw salaris niet volledig krijgt doorbetaald of je hebt hulp in de huishouding nodig, dan maak je door zo’n ongeval ook veel kosten. Denk ook eens aan de medische kosten en reiskosten die erbij kunnen komen. Doorgaans kunnen deze kosten worden verhaald op degene die jou heeft aangereden.

Verkeersongeval gehad en jouw schade verhalen?

Heb jij een verkeersongeval meegemaakt en wil jij jouw schade verhalen? Het is verstandig om een letselschadejurist in te schakelen die jou daarbij helpt. Deze hulp is veelal kosteloos en zorgt ervoor dat jouw schadeclaim goed wordt afgewikkeld en dat jij jezelf volledig kan focussen op je herstel.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Wijs letselschade.

Bron: https://nos.nl/artikel/2197563-meer-verkeersongelukken-waarschijnlijk-door-smartphone.html

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief