Help! Mijn kind is aangereden

Help! Mijn kind is aangereden

Het is de nachtmerrie van elke ouder. Je kind wordt aangereden en raakt daarbij gewond. Je wereld staat volledig op z’n kop door alle operaties, school missen, extra zorg, noem maar op. En hoewel de gezondheid van je kind prioriteit heeft en je daar alles voor over hebt, is het toch best vervelend dat je het in je portemonnee gaat voelen. Gelukkig kun je als ouder ook de gemaakte kosten in verband met de letselschade van je kind vergoed krijgen! Dit is een onderdeel van de letselschade van jouw kind.

Kinderen zijn ‘zwakkere verkeersdeelnemers’

Kinderen hebben niet hetzelfde verkeersinzicht als volwassenen. Dat weet de wetgever. Daarom is de andere partij die betrokken was bij het ongeluk altijd aansprakelijk voor de schade. Ook als je kind schuldig was. Dus ook als je kind:

  • Uit het niets de straat op rende
  • Door rood fietste

Dat geldt overigens alleen voor kinderen jonger dan 14 jaar. Als je kind ouder is dan 14 jaar ten tijde van het ongeluk is de schuld van je kind wel belangrijk voor het bepalen van de aansprakelijkheid.

Ingewikkelde berekening van schadevergoeding

Je hebt als ouder recht op schadevergoeding, maar dan komt de berekening pas. Sommige vergoedingen zijn hetzelfde als bij volwassenen zoals:

  • Vergoeding van operaties en andere medische kosten
  • Kinderpsycholoog
  • Vergoeding van pijn en verdriet
  • Reiskosten
  • Reparatie van telefoon of kleding
  • Vergoeding van studievertraging

Maar omdat je kind nog zo jong is en een heel leven voor zich heeft is het moeilijk om de berekening te maken van toekomstige schade. Dat wil zeggen schade die ontstaat als gevolg van het ongeval en invloed heeft op de rest van het leven van je kind, zoals concentratieproblemen, een lelijk litteken, ander carrière pad, enzovoort. Daarom is het verstandig om altijd een letselschadejurist in te schakelen. Die kan je helpen om de berekening zo goed mogelijk te maken zodat je alle schade vergoed krijgt waar je recht op hebt.

Schakel altijd een letselschadejurist in

Een letselschadejurist kan je helpen met het claimen van de schade en een hoop juridische en financiële zorg uit handen nemen. Zo kun jij je volledig focussen op het herstel van je kind. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

 

– Partnercontent –

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief