Opties bij angststoornis

  • #1

    Hallo,

    Sinds een jaar of 10 (ik ben 34) heb ik last van een sloom/duizelig/afwezig gevoel in mijn hoofd wat (volgens de huisarts) wordt veroorzaakt door een angststoornis. Dit gevoel is chronisch en wordt versterkt in drukke situaties (stress, maar ook bijvoorbeeld een drukke supermarkt). Dit beïnvloed mijn dagelijks leven behoorlijk (niet dramatisch, maar toch). Daarom ben ik al jaren op zoek naar een oplossing hiervoor. De volgende stappen heb ik inmiddels ondernomen in mijn zoektocht:

    - Bezoek huisarts, bloed nagekeken op allergieën
    - Ooronderzoek (evenwichtsoorgaan) bij de KNO arts
    - CT scan van mijn hoofd
    - Gesprekken met psycholoog
    - Gesprekken met psychiater
    - Sessies bij ortomanueel therapeut (i.v.m. eventueel vastzitten van zenuw o.i.d.)
    - Sessies bij homeopaat (loopt al enkele maanden, maar vooralsnog zonder resultaat)
    - Vele zelfhulpboeken

    Tot op heden is het enige dat werkt het slikken van Oxazepam. Zelfs een kleine hoeveelheid zorgt er al voor dat ik scherper, aanweziger en energieker ben.

    Voor mijn gevoel raak ik een beetje door mijn opties heen. Ook twijfel ik soms of het wel echt een psychische aandoening is.

    Aangezien ik niet mijn hele leven oxazepam wil blijven slikken, was ik benieuwd of iemand nog tips heeft in mijn verdere zoektocht naar de oplossing. Zou bijvoorbeeld een osteopaat hulp kunnen bieden?

    Groeten, Arjen

    Reageer
    #2

    Lees eens de columns over angst en doe eens de angststoornis test
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_angststoornistest

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie. De informatie in de columns is me bekend en helpt ook tot op zekere hoogte. Ik heb bijvoorbeeld wel baat gehad bij mindfullness en andere ontspanningsoefeningen.

    Het probleem is dat het helemaal verdwijnen van het probleem niet lukt. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar andere mogelijke oorzaken en oplossingen. Helaas tot op heden zonder resultaat.

    De score uit de test is 43, dus precies in het midden.

    Reageer
    #4

    Een angststoornis ontstaat vaak doordat er iets gebeurd is of een bepaalde angst opgewekt wordt in het brein. Het brein werkt zo dat als er angst opkomt (soms meerdere keren), het deze keren onthoudt en bestempeld als gevaar of angstig. Dit kan dus het geval zijn bij bijvoorbeeld druk op de borst of hoofdpijn. (Angst voor een beroerte of hartaanval).

    Deze blijvende angst kan worden weg getraind. Doormiddel van bepaalde oefeningen kan je proberen weer controle te krijgen over je lichaam en geest zodat de volgende keren de angst minder is en uiteindelijk zelfs verdwijnen.

    Er zijn een heleboel sites die hiermee helpen, een hele goeie basis oefening is de ademhalingsoefening. Door de neus in, buik op laten komen en rustig in een verloop van een aantal seconde via de mond uitademenen. Als je hier 5 minuten geconcentreerd mee bezig bent is de angst vaak al een stuk minder.

    Tussendoor is het slikken van oxezepam een goede manier om de angst tijdelijk te remmen. Zoals je zelf al aangeeft is het niet fijn om je hele leven lang oxazepam te moeten slikken, hierbij komt ook nog eens het feit kijken dat afbouwen na een aantal weken of maanden heel lastig is. Zomaar stoppen met oxazepam is voor een heleboel mensen dan ook geen optie.

    Ik heb zelf ongeveer 4-5 maanden een angststoornis gehad, ongeveer 3 maanden oxazepam geslikt en binnen ongeveer 3 weken afgebouwd. Meerdere pogingen gehad waarbij ik in 1x probeerde te stoppen maar dit is echter geen optie. Volgt binnen enkele uren/dagen een nieuwe angstaanval.

    Heel veel succes! Hou goed in gedachte dat het maar tijdelijk is!

    Reageer
    #5

    ik ben gisteren bij de huisarts geweest met bepaalde klachten en daaruit bleek het dat ik waarschijnelijk stress en angst heb en nou heeft hij me metropolol gegeven omdat ik ook een hoge hartslag heb maar is oxazepam niet een beter middel om rustiger te worden en om minder angst te hebben?

    Reageer
    #6

    Ligt eraan hoe de hoge hartslag ontstaat, angst kan vaak voor een te hoge hartslag veroorzaken dus in dat geval zal oxazepam ook effectief zijn geweest.

    Echter is het natuurlijk lastig te zeggen of oxazepam voldoende is om dat te probleem goed op te lossen vandaar heeft hij ervoor gekozen om je metropolol te geven.

    Het lastige aan geestelijke problemen is dat een specifiek probleem op heel veel verschillende manieren zich kan uiten bij verschillende personen. Omdat iedereen een ander karakter heeft, heeft eigenlijk iedereen ook een andere tactiek nodig om het op te lossen.

    Ik zou zeggen probeer voor jezelf zo goed mogelijk te achterhalen hoe de geestelijke problemen zijn ontstaan en hoe jij merkt deze te kunnen oplossen, speel daar op in.

    Succes!

    Reageer
    #7

    hey !

    Hier nog zoon eentje met erge duizeligheids klachten, voornamelijk met het bewegen van mijn hoofd. niet draaiduizelig maar idd het raare afwezig licht gevoel.

    Ik moet zeggen dat ik mij er zelf er goed in herken. this ook begonnen of erger geworden na een heftige periode.... en nu zit ik al half jaar thuis.

    Ik kan ook niet echt geloven dat het angst stress hyperventilatie of wat dan ook is. maar er zijn bij mij ook geen opties meer... het kan haast niet anders dan dat het dit is....

    Ik wou je dus eveng gerust stellen dat angst etc wel degelijk deze klachten kan veroorzaken tenminste zo voel ik het ook..

    Ik heb nog geen optie behalve als oxecepam helpt.. kanje overwegen om anti depresiva te gebruiken..

    Reageer
Reageer op: Opties bij angststoornis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief