Jaren na operatie nog pijn zonder aanleiding

  • #1

    Enkele jaren geleden ben ik na een motorongeluk geopereerd aan botbreuken in mijn bovenbeen en heup.

    Ik heb nog steeds regelmatig last van mijn been en heup. Soms lijkt er een verband te zijn met het weer. Het lijkt wel alsof grote weersveranderingen een rol spelen, want dan speelt het vaak op.
    Ik heb echter ook regelmatig pijn zonder dat er een aanwijsbare oorzaak lijkt te zijn. De voorgaande dagen heb ik dan geen vreemde dingen gedaan of andere bewegingen gemaakt dan normaal. Er is dan dus geen aanleiding die zou kunnen verklaren waarom de pijn opspeelt.

    Waarom zou ik jaren na de operatie nog steeds regelmatig last hebben van mijn heup en been? De pennen en platen zijn enkele jaren geleden al verwijderd.
    De doktor zegt dat de medische wereld niet weet waarom sommige mensen last hebben van weersinvloeden.
    Bij mij lijkt er wel een verband te zijn. Ik kan echter niet altijd het weer de schuld geven van mijn pijn. Gister en vandaag hebben we geen vreemde weersomstandigheden gehad en ik heb ook geen andere oorzaken die de pijn kunnen verklaren.

    Is het normaal dat je jaren na een operatie nog steeds op gezette tijden pijn ervaart?

    Reageer
    #2

    Het schijnt inderdaad zo te zijn dat weersomstandigheden op een of andere manier invloed hebben op wonden cq. littekens. Soms kunnen mensen 1-2 dagen van te voren al aanvoelen of er een weersverandering op komt is. Hoe dat werkt is tot op heden niet verklaart. Soms kunnen pijnen worden veroorzaakt door zenuwweefsel dart door een ingreep is beschadigd. Veel zenuwen kunnen spontaan herstellen. Maar dat kan soms jaren duren.

    Reageer
    #3

    De pijn die ik ervaar zou dus door beschadigd zenuwweefsel? De laatste operatie is al jaren geleden. Kun je er ook iets aan doen of is het iets wat je maar moet accepteren?

    Bij heftige pijn neem ik paracetamol, maar dat werkt helaas vaak niet. Ik heb daar een vraag over gesteld in een ander topic: http://www.dokter.nl/forum/medicijnen/358622-paracetamol-helpt-niet#373321

    Zijn er andere dingen die je kunt doen, behalve pijnstillers slikken?

    Reageer
    #4

    Helaas is er niet veel aan te doen dan op tijd pijnstillers te nemen. Ik heb de vraag daarover in het andere topic beantwoord.

    Reageer
    #5

    Ik heb ook al jaren chronische pijn na een gecompliceerde enkelbreuk,

    ik rook cannabis, haalt de scherpe kanten van de pijn goed weg.

    Reageer
    #6

    ik ben voor ruim jaar geopereerd bovenbeen maar vandaag heb ik zo,n pijn dat nauwelijks kan lopen trekt door het helebeen pijn is dat normaal

    Reageer
    #7

    Weinig zinvol om dat zo op een forum te vragen. Daar moet je mee naar de dokter gaan, die kan dan wat onderzoek doen

    Reageer
Reageer op: Jaren na operatie nog pijn zonder aanleiding


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief