Lucht slikken + vervelende kwaaltjes

  • #1

    Hallo,

    Ik heb dit forum de laatste tijd een beetje gevolgd, maar niet echt meteen iets gevonden wat gelinkt is aan mijn 'probleem'.

    Aan het begin van deze maand heb ik een weekend beleefd met veel alcohol en ongezond eten. De eerste twee dagen na dat weekend had ik af en toe last van het laten van wat boeren en zeer lichte misselijkheid (of toch iets wat er op leek) en een vreemd gevoel in de maag. Aangezien mijn moeder hetzelfde voelde dachten we dat dat te maken had met het inademen van verfgeur op onze pasgeverfde badkamer.

    Na die 2 dagen verdween dat gevoel, tot het weekend erna. Ik ben nogal een gehaast persoon, lees soms de krant tijdens het eten en eet daardoor soms nogal gehaast. Ook die bewuste zondag was dit het geval. Bovendien at ik dan ook nog eens vrij ongezond en op ongewone uren. Dezelfde avond nog moest ik nog ontzettend veel boeren laten en had ik ook last van een soort 'hoge' misselijkheid en van een vrij vervelend gevoel in de maag.

    De komende 2 dagen verergerden de symtomen en begon ik me serieus zorgen te maken. Ik ben nu eenmaal iemand die zich erg vlug zorgen maakt over medische problemen.

    Ik ben dan maar naar de huisarts gegaan en mijn problemen uitgelegd. Volgens hem deed ik aan luchthappen tijdens het eten en kreeg ik door mijn ongezond eetpatroon en gehaaste levensstijl de andere klachten erbij. Hij schreef dan maar Primperan voor. Ik heb ongeveer een week Primperan genomen, maar het hielp totaal niet. Sinds enkele dagen heb ik ook last van een slap gevoel in benen. Nu blijkt dit een van de neveneffecten te zijn van Primperan. Gisteren heb ik wel nog probleemloos 8 km gejogd, dus zal dit wel grotendeels een ingebeeld probleem zijn.

    Voor het blijven duren van mijn andere klachten heb ik echter geen verklaring. Ik heb al getracht om rustiger te eten en minder gehaast te zijn. Ter verduidelijking som ik ze nog eens even op:

    - Geregeld laten van boeren. Het gaat hier om volstrekt geurloze en smaakloze boeren. Ik heb hierover op internet gevonden dat dit soort 'supragastrische' boeren het gevolg kunnen zijn van psychoses en neurotisch gedrag. Ik boer ook geen maagzuur op.

    - Een zeer moeilijk te omschrijven gevoel tussen slokdarm en maag,of in de maag zelf. Ik kan het moeilijk maagpijn noemen, want het doet geen pijn. Soms lijkt het alsof ik een behoorlijke druk op mijn maag heb. Ik heb wel gewoon trek in eten en het eten smaakt mij ook goed. Bovendien is mijn toiletpatroon zelfs beter dan vroeger, mogelijk door het aanpassen van mijn eetgewoonten.

    - Slappe benen, mogelijk door gebruik Primperan. Maar aangezien ik nog steeds prima kan sporten, maak ik me hier weinig zorgen over.

    Typerend voor mijn klachen is dat het lijkt alsof ze elkaar afwisselen en niet echt tegelijk voorkomen.

    Ik heb zelf al nagedacht over mogelijke oorzaken van mijn klachten

    - Lichte depressieve gevoelens, ondanks dat ik eigenlijk tevreden ben over mijn privé- en werksituatie.
    - Stress, gehaastheid
    - Ongezond eet, drinkpatroon
    - Ik beeld het mij grotendeels in

    Nog even vermelden dat ik in augustus een behoorlijke bijbalontsteking gehad heb en mij daar toen veel zorgen over heb gemaakt. Nadien was ik er van overtuigd dat ik het opnieuw had, maar na inspectie door de dokter bleek dat ik me dat volledig had ingebeeld. Mogelijk heb ik dat nu opnieuw, ook al ben ik er precies van overtuigd dat ik echt wel iets voel. Ook heb ik mijn klachten opgezocht op internet en dan kom je natuurlijk weer bij enge aandoeningen uit. Onlangs is er in België een voetballer uit eerste klasse die ongeveer even oud was als ik overleden aan maagkanker. Misschien spookt dat ook nog wel door mijn hoofd.

    Hebben jullie toevallig ervaring met soortgelijke klachten?
    Indien ja, hoelang duurde dit dan bij jullie? Het is vooral de duur van de klachten waar ik me zorgen om maak. De Primperankuur heeft in elk geval helemaal niet geholpen, mogelijk ook doordat ik misschien niet eens maagklachten heb.

    Ik ga het nog maximum 2 dagen afwachten en dan keer ik terug naar mijn huisarts voor een bloedtest. Toch is jullie advies/goede raad altijd welkom!

    Reageer
    #2

    Ohja, ik ben dus 25 jaar.

    Reageer
    #3

    hoe is het afgelopen met je klachten?

    Reageer
Reageer op: Lucht slikken + vervelende kwaaltjes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief