slecht lopen en niet praten

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een vraag over mijn zoon van 2 jaar. Mijn zoon loopt nu een half jaar. Begin juli hebben ze de neusamandelen verwijderd en hebben ze buisjes geplaatst. Zijn loop wijze is daarna niet veranderd. Hij loopt erbij als of hij dronken is. Hij praat ook nog niet en brabbelen doet hij ook weinig.

    Ik weet dat elk kind zich in een eigen tempo ontwikkeld maar begin me nu wel een beetje zorgen te maken. Morgen moet ik naar het bureau met hem en ga ik het er zeker over hebben. Toch wilde ik mijn verhaal even kwijt en misschien dat iemand dit herkent en weet waar het mee te maken kan hebben.

    Vriendelijke groet, Kelly

    Reageer
    #2

    Beste Kelly,

    als je je zorgen maakt zou ik het zeker aankaarten bij het bureau en anders bij je huisarts. Eventueel kunnen ze je dan doorverwijzen naar een kinderarts voor verder onderzoek.

    Kan het zijn dat er door die buisjes iets met zijn evenwichtsorgaan is? Had hij het dronken lopen al na de operatie of is dat later ontstaan? En hoe lang is dat al zo?
    Ieder kind heeft zijn eigen ontwikkeling, maar als iets plotseling anders is zou ik dat wel aankaarten.
    heeft hij hoofdpijn? Is hij misselijk? Heb je het idee dat hij minder goed ziet? (onhandiger, valt hij meer?)

    Reageer
    #3

    het lopen heeft hij altijd zo gedaan en is na de operatie niet veranderd,
    het is bij hem wel altijd vallen en opstaan gaat gewoon door niet dat je zecht hij valt ongewoon.
    he is bij hem heel moeilijk in te schatten waar hij last van heeft bijv hoofdpijn omdat hij nog niks kan zeggen, meestal uit het zich gewoon in vrustratie en huilen,
    ga het vandaag zeker met het bureau het over hebben, maar hoop natuurlijk dat hij gewoon een laatertje is.
    groetjes kelly

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Aankaarten bij het consultatiebureau.

    Mijn zoontje is nu 4.5 jaar oud. Hij begon met 13 maanden te lopen. Wankelend (wat normaal was dacht ik, omdat hij net begon met lopen) veel vallen en gelijk weer opstaan. Hij begon heel laat met praten, bij 2,5 jr een paar woorden dat het cb ons doorstuurde naar een audiologisch centrum. Daar bleek dat zijn trommelvliezen niet bewogen, en een achterstand heeft. Advies: KNO arts, fysiotherapie en logopedie. Na een maand olie druppelen waren zijn oren oke, en fysio en logopedie waren begonnen.
    Op het gewone kinderdagverblijf waar hij zat kon hij niet goed meekomen, hele dagen huilen, dat ze ons belde om hem aub op te halen omdat hij zo verdrietig was. hij deed ook niet echt mee met andere kinderen, en kon makkelijk de hele dag aan tafel blijven zitten. Terwijl hij er 4 dagen per week heenging. Volgens logopedie en fysio zat hij qua ontwikkeling niet op zijn leeftijd. Doorverwezen door het AC naar de revalidatiecentrum. Vanuit daar is hij aangemeld bij het medisch kinderdagverblijf. Bij logopedie (waar hij na 2 jaar nog steeds naar toe gaat) is het een heel stuk verbeterd, hij begon met 2.5 jaar met 2 woordjes, nu 4.5 jaar hele zinnen. Hij zit nu op het MKD sinds 1.5 jaar, draagt speciale schoenen (platvoetjes). en het vallen is veel minder. Hij krijgt op MKD fysio. Wij weten nog steeds niet wat hij heeft, dat wordt onderzocht door orthopsychiatrie en kinderarts of neuroloog (MRI). Hij zal waarschijnlijk niet naar een normale basisschool kunnen, daar zijn groepen te groot voor. Waarschijnlijk ADHD, maar er moet meer aan de hand zijn.

    Reageer
    #5

    Hoe gaat het verder trouwens met zijn ontwikkeling, doet hij het op de opvang goed? Ik verwacht niet dat het met uw zoontje hetzelfde verloopt als met zoontje. Ik zet mijn ervaring neer, omdat ik ook op zoek ben naar antwoorden. Ik wil laten weten dat uw zoontje niet de enige is die anders loopt en laat begon met praten.

    Benieuwd naar uw reactie.

    Met vriendelijke groet,

    Laura

    Reageer
    #6

    hoi laura,

    ben blij te horen dat hij niet de enige is, het blijft zielig als je ze niet begrijpt en zo vaak vallen. mijn zoontje moet morgen naar de fysio voor de eerste keer die gaat het beoordelen en zo nodig ons door sturen naar kinderarts, hij gaat niet naar een opvang/dagverblijf ik ben fultime moeder.
    hij was al geholpen aan zijn trommelvliezen die stonden naar binnen en veel vocht er achter dat kan het praten wel verklaren, eerst dacht ik dat het lopen ook wel beter zou worden maar nog geen verschil, hij moet ook nog even naar het audiologische centrum om zijn gehoor te testen maar denk dat dat wel goed zit. aan de ene kant hoop ik dat fysio genoeg is maar ben er niet helemaal gerust op (bang da er meer aan de hand is) ik heb nog een dochter van 4 ja en dan ga je op een moment wel kijken van wat zij allemaal al kon op die leeftijd, en ik denk dat mijn zoontje kwa ontwikkeling wel vlink achter loopt om een voorbeeld te noemen hij kan nog geen houten puzel maken of blokjes in een vakje doen. morgen laat ik nog wel even weten hoe het is gegaan.

    bedankt voor je reactie
    groetjes kelly

    Reageer
    #7

    Het is wel herkenbaar, Vooral over die houten puzzels en vormpjes.

    Misschien kun je ook aan het AC vragen voor logopedie? Mijn zoontje begon bij logo met maar 2 woordjes achter elkaar, en nu hele zinnen. (soms nog een beetje onduidelijk voor anderen)
    Als je al een kindje hebt is dat te vergelijken qua ontwikkeling, vooal als je kijkt wat zij op 2 jarige leeftijd wel kon. Wij hebben geen andere kinderen.

    Frustrerend is het he? dat hij niet kan duidelijk maken of hij pijn heeft o.i.d. bij ons was het aan de arm meetrekken en huilen.

    Hoe is zijn karakter voor de rest? Mijn zoontje is erg druk, snel afgeleid en weinig concentratie.

    En hoe gaat het met eten/drimken?

    Praat met de therapeut misschien over kinderarts, revalidatiecentrum of er was ook een team voor het vroegtijdig opsporen van ontwikkelingsstoornissen. Oh ja, mijn zoontje is nu pas bezig met zindelijk worden.

    Ben heel benieuwd wat je te horen krijgt. Succes.

    groetjes laura

    Reageer
    #8

    frustrerend is het zeker daarbij word hij in de nacht nog 2 keer wakker en is helemaal overstuur dan kan je hem niet troosten, je weet op een gegeven moment gewoon niet meer waar je het moet zoeken en je wilt zeker niet dat je kleintje pijn heeft,verder is mijn zoontje een heel lief rustig ventje maar concentratie is bij hem ook ver te zoeken vooral met boekjes lezen je hebt dan 10 sec zijn aandacht en dan is hij weer weg.
    hij moet nog 1 keer geholpen worden aan de keel amandelen die zijn super groot maar ze willen daar het liefst nog mee wachten tot hij iets ouder is, eten en drinken doet hij heel goed slaat nooit iets over kwa eten en het liefst drinkt hij aan 1 stuk door hij krijgt nog wel steeds de fles in plaats van tuitbeker of gewone beker.

    je zij tegen mij dat jou zoontje speciale schoentjes aan heeft? moet hij die altijd aan of kan hij er over heen groeien?
    kan hij nu goed mee komen met andere kinderen, zit hij op een gewone school?

    groetjes kelly

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hoi,

    Dat van in de nacht wakker worden ken ik wel, dat huilen in de nacht niet. Boekjes lezen gaat nu wel beter, maar hele boekjes nog steeds niet.
    Dit zijn de 2e paar speciale schoenen die hij heeft, maar je ziet echt geen verschil met normale schoenen. Ze zijn wel duur, eigen bijdrage 70 euro, maar ze gaan 9 maanden mee ongeveer. we werden doorverwezen via het revalidatiecentrum.

    Hij zit nog steeds op het MKD, sinds eind maart 2010. Als we een diagnose hebben, kunnen we kijken welke school het beste bij hem past. Hij is heel snel afgeleid, waardoor we denken dat de groepen van een gewone basisschool te groot voor hem zijn.

    Zijn er meer dingen die je opgevallen zijn sinds je zoon geboren is? Borstvoeding niet goed, veel kwijlen? dat was bij ons het geval

    groetjes laura

    Reageer
    #10

    hoi laura,
    wat vervelend allemaal hoop dat ze gouw een diagnose kunnen stellen voor jou zoon.

    de bevalling van mijn zoon heeft 24 uur geduurd vrij lang dus maar alles was wel goed, hij heeft 2 weken borstvoeding gehad kon het niet meer opdragen had veel ste veel en hij kwam om het half uur dus was overgestapt op de fles. kwijlen was hij ook wel goed in ja, verder was hij bijna altijd verkouden soms gepaard met hoge koorts sins zijn neusamandelen er uit zijn is hij nog niet weer verkouden geweest.
    verder was hij alijd een rustige baby brabbelen heeft hij nooit gedaan maar lachen kon hij als de beste, verder sliep hij vooral heel veel voor dat hij liep sliep hij nog 5 a 6 keer overdag vind ik wel veel maar als je zo vaak ziek bent dan ben je ook wel uitgeput natuurlijk, nu doet hij alleen nog een middagslaapje.
    om kwart over tien moet ik met hem naar de fysio ga het er zeker wel even over hebben over de mogelijkheden het liefst laat ik hem toch wel even na kijken door de kinderarts.

    groetjes kelly

    ik laat wel weten hoe het is gegaan

    Reageer
    #11

    Hoi,

    Laat maar weten hoe de fysio is gegaan, en of je een verwijzing naar de kinderarts krijgt. Mijn zoontje is ook heel vaak verkouden, en keelpijn en hoesten. Zijn amandelen zijn er niet uit. Doktersassistente zegt altijd aan de telefoon dat het heerst en dat iedereen verkouden is. hoestdrankje en klaar. Dus volgende keer ga ik zeker aankaarten over amandelen. Zijn wel wat overeenkomsten tussen de kinderen, he?

    Ben benieuwd als je straks naar de kinderarts gaat, wat die gaat doen en zegt. Vandaag ga ik op advies van de revalidatiearts ook een afspraak maken met de kinderarts. Ik laat het wel weten.

    groetjes laura

    Reageer
    #12

    Over die schoenen, ik weet niet of hij ze voor altijd moet dragen.

    Groetjes

    Reageer
    #13

    hey laura,

    ja idd veel overeenkomsten sta er van te kijken hihi.
    wat betreft de amandelen zou ik echt doen hoor, heeft bij die van mij echt goed gedaan, mij stuurde zo ook elke keer weer naar huis met het advies sprayen en hoestdrank want het zat in de lucht werd er gek van toen was ik het zat hij kreeg zelfs bloedneusjes, dus had een doorverwijzing ge ijst een maal bij de kno zagen ze ook gelijk het probleen en een week later werd hij al geholpen was wel even zielig maar is wel beter,
    staat jou zoon niet meer onder behandeling bij de kno arts dan? want dan heb je geen verwijzing meer nodig kun je daar heen bellen voor een afspraak.

    wel balen als je niet weet of ze er over heen kunnen groeien.

    groetjes kelly

    Reageer
    #14

    hoi laura,

    de fysio is heel goed gegaan tegen mijn verwachtingen in hij is niet 1 keer gevallen dus daar stond ik wel even van te kijken, de fysio wou hem nog niet doorsturen hij wou het nog even een maandje of 2 aankijken met fysio om te zien of er verbetering in komt, anders komt hij ook gelijk in allerlij onderzoeken terecht dus toch maar even zo proberen.
    straks maar even naar de stad samen met hem een nieuwe bal kopen hihi...

    groetjes kelly

    Reageer
    #15

    Hopelijk hoeft hij helemaal niet doorgestuurd te worden! Een bal? Een skippybal of zoiets? Heeft hij iets gezegd over dat praten? en grove of fijne motoriek?

    Bij de KNO arts is hij al 2 jaar niet geweest, alleen voor zijn trommelvliezen. Maar zal het even navragen. Echt domme huisartsen soms.

    Je zal idd net zien dat hij niet gaat vallen als hij het wel een beetje moet laten zien.

    Over dat vallen, als mijn zoontje valt staat hij gelijk weer op en loopt door. Niet huilen, niks. Ik zie andere mensen op straat verbaasd ernaar kijken. wat soms grappig is.

    Groetjes Laura

    Reageer
Reageer op: slecht lopen en niet praten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief