Zo houd je je voeten gezond

Zo houd je je voeten gezond

Je voeten dragen je de hele dag en zijn essentieel voor je algehele gezondheid en welzijn. Het is daarom belangrijk om ze goed te verzorgen. In dit artikel geven we je een paar praktische tips en adviezen om je voeten in topconditie te houden.

Behandel kalknagels, wratten en andere kwaaltjes

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar wanneer je toch geconfronteerd wordt met kwaaltjes aan je voeten, is adequaat handelen erg belangrijk. Kalknagels bijvoorbeeld; het is vervelend, soms pijnlijk en ziet er niet fraai uit. Om schimmelnagels te behandelen, heeft Excilor verschillende effectieve producten. Zoals een zalf, een vernis en poeder om je schoenen te ontsmetten.

Kies de juiste schoenen

Over schoenen gesproken, het is ook cruciaal om de juiste schoenen te kiezen om je voeten gezond te houden. Zorg ervoor dat je voeten regelmatig wordt opgemeten, vooral als je klachten hebt. Voeten kunnen in de loop van de tijd veranderen qua vorm en grootte. Koop schoenen die goed passen, niet te strak of te los zitten. Let op de volgende punten bij het kiezen van schoenen:

 • Zorg voor voldoende ruimte (een duimbreedte) in de neus van de schoen, zodat je tenen kunnen bewegen
 • Kies schoenen met een stevige hielkap voor stabiliteit
 • Ga voor schoenen met een goede demping om de impact op je voeten te verminderen
 • Pas schoenen altijd aan het eind van de dag, wanneer je voeten licht gezwollen zijn

Draag ook niet te vaak dezelfde schoenen. Wissel regelmatig af zodat je schoenen kunnen drogen en hun vorm behouden.

Houd je voeten schoon en droog

Het is belangrijk om je voeten schoon en droog te houden om schimmelinfecties en andere voetproblemen te voorkomen. Was je voeten dagelijks met warm water en milde zeep, en droog ze zorgvuldig af, vooral tussen de tenen. Gebruik een vochtinbrengende crème om je voeten gehydrateerd te houden en uitdroging te voorkomen. Draag elke dag schone sokken van ademend materiaal, zoals katoen of wol.

Knip je teennagels regelmatig

Het regelmatig knippen van je teennagels helpt ingegroeide teennagels en andere nagelprobleem te voorkomen. Knip je nagels recht af en niet te kort. Gebruik een nagelknipper of schaar en vijl de randen glad met een nagelvijl.

Geef je voeten regelmatig een massage

Het geven van een voetmassage kan helpen om spanning en stijfheid in je voeten te verminderen. Masseer je voeten aan het eind van de dag met een vochtinbrengende crème of massageolie. Besteed extra aandacht aan de bal van je voet, je hiel en tussen je tenen. Je kunt ook een voetroller of tennisbal gebruiken om de spanning in je voetzolen te verlichten. Rol met je voet over de roller of bal gedurende enkele minuten voor een ontspannende massage.

Doe regelmatig voetgymnastiek

Voetgymnastiek kan helpen om de spieren en gewrichten in je voeten flexibel en sterk te houden. Probeer de volgende oefeningen:

 • Tenen krullen en strekken
 • Voetcirkels maken met je enkels
 • Met je tenen een handdoek of prop oppakken
 • Op je tenen en hielen lopen

Met de juiste zorg en aandacht blijven je voeten gezond en pijnvrij, zodat je kunt blijven genieten van alle activiteiten die je graag doet!

 

– Partnercontent –

Delen:  
2 reacties op “Zo houd je je voeten gezond
 1. veel van geleerd.

  Geschreven door Jaap op
 2. Ik doe regelmatig oefeningen met de voeten en tenen, ook strekken van de kuiten. Daar ik altijd wel koude tenen heb masseer ik ze ook regelmatig en dan even snel wat rekken en strekken er achteraan is een kleine moeite.

  Geschreven door Sjoerd op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief