trillende zenuw in voet

  • #1

    Sinds 3 jaar heb ik last van een trillende zenuw in mijn teen/voet. Hierdoor beweegt mijn teen. Diverse MRI-scans, MEG onderzoek, bloedprikken en testen van pillen hebben geen resultaat opgeleverd. De oorzaak van het trillen is niet te vinden. Gevolg: pijn in voet naar been en onderrug. Het trillen is non-stop, 24 u per dag. Verband erom heen zodat het strak is helpt niet want dan bewegen ze allemaal. Neuroloog heeft geconstateerd dat het een 'moving toe syndrome' is. Een bestaand iets in het buitenland. Nederland kent dit niet of weinig. Uiteindelijk is mij verteld dat de ziekenhuizen niks voor mij konden betekenen. UMC Groningen en FU Amsterdam hebben mij ook weggestuurd. Ik weet geen raad. Het is geen noodzakelijke situatie maar vooral erg vervelend en op den duur ook pijnlijk. Zonder sokken kan ik niet lopen. Zelfs niet op het strand. Graag wil ik hulp. Iemand die mij tips kan geven. Misschien iemand met hetzelfde of soortgelijke probleem.

    Reageer
    #2

    Ook ik heb last van trillingen. Begon met trilling onder linkervoet, alsof er electrosignalen door mijn voet gaan. Afwisselend met pijn/druk gevoel/doof gevoel. Na MRI, 2 neurologen, podoloog is er nog geen oplossing gevonden van mijn probleem. Het houdt je uit de slaap. Daarbij gaat de trilling zich verplaatsen bij buiging van de rug naar mijn scheenbeen. En nu bijna 1,5 jaar verder heb ik er nog elke dag last van.
    Therapie, bewegingen alles doe ik. Ik weet niet wat de oorzaak is en of het echt uit mijn rug komt.
    MRI geeft niets aan, maar dan lig je ook.. Echter heb ik ook trillingen als ik plat in bed lig. Rechts heb ik geen last van trillingen etc.
    Wie oh wie..heeft een idee

    Reageer
    #3

    Na korte wandeling heb ik om de vijf tel korte rilling in mijn rechter voet.

    Reageer
    #4

    Hallo,

    Ik heb ook vage  trillingen in de linker voet. De huisarts kan het niet adresseren. Je moet er dan ook mee leren leven. Ik vermoed dat een bekende van mij zwarte magie op mij uitoefende. Het gaat om een stalker, een eenzame man die op deze manier de dag doorkomt.  Nota bene geloof ik niet in paracultuur, omdat het niet wetenschappelijk is aangetoond. De faculteit paracultuur bestaat niet meer aan de universiteit in Utrecht. Hoe zwarte magie werkt dat is mij niet duidelijk,  op Google vind ik weinig relevante informatie. Stichting Skepsis wuift magisch denken naar het rijk der fabelen.

    Reageer
    #5

    Sinds paar dagen heb ik last van trillingen(net als trilfunctie van smartphone) onder de linker voet. Het houdt mij uit de slaap. Plotseling komen opzetten.

    Enige wat ik kan bedenken dat door veel zitten wat rugpijn kreeg maar dat verdween weer door beweging.

    Wie weet raad om er vanaf te komen?

    Reageer
    #6

    @Paul

    Je zou naar de fysio kunnen gaan om te laten checken of in je rug alles idd weer ok is. Het zou kunnen dat er toch nog een zenuwtje wat bekneld zit die de klachten veroorzaakt.

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #7

    @Suzan. Bedankt voor je advies. A.s. maandag via huisarts naar fysio.

    Gelezen dat eerdere inzenders ook deze met deze typische irritante klacht zitten.

    Het lijkt op een timer die 1 seconde niks en dan weer 2 seconden op trilfunctie werkt en die je helaas niet kunt uitschakelen.

    Reageer
    #8

    @Paul

    Ja, ik ken het, ik had het ook, bij mij kwam het door een hernia.

    Sterkte maandag!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bericht na klachtmelding 31-12-2020: Trillingen (smartphone trilling) in linkervoet.
    Enkele dagen na mijn melding hier...ook nog op YouTube Britse lotgenoten gevolgd (What causes vibrating sensation in one foot). Mensen waren er na enkele weken vanaf. Wil hier nu terug melden dat mijn klacht na een week nagenoeg verdwenen is. Weer een medische ervaring rijker.

    Reageer
    #10

    Das mooi maar hoe zijn de klachten verminderd want word niet wijs van die YouTube filmpje. Wat moet je doen dan om het te verminderen?

    Reageer
    #11

    Wat herken ik dit. Ik heb het nu 2 dagen. Zeer irritant. Wat kan ik er zelf aan doen?

    Iemand ideeen?

    Net alsof ik een mobieltje in mijn linkervoet heb die op trilfunctie staat   super waardeloos!

    Reageer
    #12

    Beste Paul,

    ik zag je bericht over je trilfunctie in je voet. Ik voel dat ook sinds kort in linker enkel voet.  Heel irritant a dik beweeg is het even weg. Maar zodra er rust is is het er weer.
    heeft iemand al iets hierover ontdekt.  Allemaal in linkervoet valt me op.

    Reageer
    #13

    Trillingen in de voet. Ik weet er alles van . Al 5 jaar heb ik dat ook. De visio raadde me aan "magnesiumpillen". Die koop je bij Etos. Twee maal daags. Het helpt wel iets. Maar helemaal weg gaat het nooit. Ik geloof er in. Nu jij nog.

    Reageer
    #14

    Wat een vreemd verschijnsel, heb nu 2 dagen om de paar seconden trilling in mijn linkervoet. Inderdaad net of een mobiel op trilfunctie staat, dacht eerst dat de vloer trilde omdat een buur aan het boren was of een kat op schoot lag te spinnen, maar het is echt in mijn voet.

    Weet iemamd of dit een zenuw is die ergens bekneld zit of een spier? En steeds linkervoet lijkt me dan toevallig...

    Reageer
Reageer op: trillende zenuw in voet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief