bloeddruk

  • #1

    Hoi,

    Ik heb een soort van 'fobie' voor bloeddrukmeters. Het vervelende is dat die dingen mijn bloeddruk omhoog jagen en ik mijn bloeddruk niet durf (laten) meten.

    Thuis heb ik een bloeddrukmeter, en in het verleden heb ik al verschillende keren gemeten. Dit maakt me enorm zenuwachtig. Meestal ligt mijn bloeddruk in de grootteorde 160/100 met een hartslag net boven de 100.

    Dit is hoog, maar je moet weten dat mijn normale hartslag in de buurt van de 60 Slagen per minuut ligt. Dus veel lager.

    Vandaag had ik een erg drukke, zenuwslopende dag en wat last van hartkloppingen. Iets wat ik normaal nooit heb. Ik ben naar de apoteker gegaan en die heeft mijn bloeddruk gemeten. Ik was nog nooit zo zenuwachtig geweest... Resultaat: bloeddruk 165/125 met een hartslag van 145 slagen/minuut.

    Een tiental minuten later, was mijn hartslag gedaald tot 90 Slagen per minuut en nu klopt het weer zo rustig als ik gewoon ben (60 slagen).

    Kunnen deze hoge bloeddrukwaardes enkel te maken hebben met stress, of is er mogelijk nog iets anders aan de hand?

    Ik voel dat dit een soort negatieve spiraal aan het worden is. Ik durf niet naar de dokter, want die gaat ook zo'n hoge waarde meten en misschien verkeerde conclusies trekken.

    Wat kan ik best doen?

    Groeten

    Reageer
    #2

    ja, dat kan.
    dit laat goed zien hoe slecht stress is voor een lichaam.
    je hartslag was daarna gedaald? je bloeddruk ook?
    als je verder gezond leeft, niet rookt, zou ik me niet al te druk maken.
    hoe is je cholesterol gehalte, weet je dat?
    meet je zelf altijd 160/100? of ook wel lager en hoger?
    160/100 is een grensgeval(ze zeggen ook wel net verhoogd), soms geven ze daarom bloeddrukverlagers, maar als je verder dus gezond bent , geen hoog chol. hebt, geen diabeet bent dan laten ze het ook wel zo.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Ja, van stress kan de hartslag en de bloeddruk ineens flink stijgen.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor jullie berichten.

    Ik begin meer en meer te begrijpen dat de hoge bloeddruk van de stress komt.

    Als ik zelf meet is het meestal rond de 160/100, niet veel meer. Maar voor deze meting zit ik meestal al enkele minuten zenuwachtig met mijn vinger op de startknop van de bloeddrukmeter.

    Voor de zekerheid ga ik hier toch eens met mijn dokter over spreken. Na jullie berichten zal ik hier wel de moed voor vinden.

    Groeten,
    Johan

    Reageer
    #5

    Bij u is hoge bloeddruk vastgesteld. Bent u verrast? Had u dit verwacht? Waarschijnlijk niet. U voelt zich goed en nu moet u ineens uw eet- en leefgewoonte aanpassen en medicijnen slikken. Waarom is dit nodig?

    Een hoge bloeddruk vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Wanneer is er sprake van een hoge bloeddruk? Wat is de oorzaak? Bent u gespannen bij de huisarts, dan is het verstandig thuis uw bloeddruk in de gaten te houden. Lees de adviezen (http://www.hartstichting.nl/risicofactoren/hoge_bloeddruk/bloeddrukmetingthuis/) over het thuis meten van uw bloeddruk en bekijk de lijst met betrouwbare bloeddrukmeters.

    Bron: http://www.hartstichting.nl/

    Reageer
Reageer op: bloeddruk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief