dwangstoornis

  • #1

    Hoi allemaal,

    Even voorstellen: ik ben een kerel van 33 en heb sinds mijn 16de angst van dwanggedachten en dwanghandelingen. Op mijn 16 ging ik naar een makkelijke studierichting en haalde alles uit mezelf, ik wilde de ene 10 op 10 na de andere. Er ontstond perfectionisme en anderzijds onzekerheid. Om met die onzekerheid om te gaan en ze onder controle te krijgen ging ik mijn doen en laten controleren. Mijn schoolresultaten zijn blijven groeien maar mijn controle over mezelf werd een hel. Op bepaalde momenten verloor ik controle over mezelf door dingen die plots gebeurden en die ik niet voorzien had en kwamen er dwanggedachten en dwanghandelingen. Deze handelingen zijn blijven en blijven toenemen zo ze nu mijn leven beheersen. Mijn dwanghandeling is niet zo fraai: telkens naar toilet gaan, persen, tellen, persen en ga zo maar door. Ik ben al jaren in therapie en ben al verscheidene malen opgenomen geweest hiervoor. Herkent iemand dit alles?

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Hai,

    Ik herken alles wat je zegt...alleen ik zie dat je dit al 3 jaar geleden gepost hebt,dus ik wacht eerst maar even af of je nog actief bent hier.

    Groetjes..

    Reageer
    #3

    Alle topics zijn actief! Stel je vraag!

    Reageer
    #4

    @ Anoniem,
    je schrijft dat je de klachten herkent.
    Je hebt dan dus ook een angst- dwangstoornis?

    Reageer
Reageer op: dwangstoornis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief