koortslip en knobbel borst

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een zoontje van nu 4 weken oud. Nou heb ik een beginnende koortslip, maar tegelijketijd ook een bobbeltje op mijn tepelhof. Ik heb het idee dat het bobbeltje een ontstoken melkklier is, maar kan het ook met die koortslip te maken hebben?
    Ik wil niet zomaar stoppen met de bv, maar ik vind het ook een beetje eng.

    Reageer
    #2

    Een koortslip is erg besmettelijk dus probeer te voorkomen dat de kleine besmet raakt.
    Vermijd contact met het virus en de baby, raak het plekje niet aan en knuffel niet met de baby met de gezichten erg dicht bij elkaar tot het plekje weg is.
    Je kunt overwegen een pleister over de koortslip te plakken tot het weer hersteld is zodat je niet per ongeluk het plekje en de baby aanraakt. Je kunt wel borstvoeding blijven geven natuurlijk, ervanuitgaande dat het plekje op je borst geen herpesvirus infectie is. Weet je dat zeker?
    Ik denk dat het `t verstandigst is even te kolven, tot de huisarts groen licht gegeven heeft dat het met je borst goed zit.

    Reageer
    #3

    doe inderdaad heel voorzichtig met de baby, koortslip is levensgevaarlijk voor zo;n kleintje.
    laat voor de zekerheid even naar je borst kijken en neem geen risico!
    vraag creme voor de koortslip en was je handen met ontsmetter.
    neem een mondkapje.
    sterkte, beterschap en veel geluk met de kleine, Brenda

    Reageer
    #4

    Let op want herpes kan wel degelijk op de tepels zitten. Laat je dus eerst onderzoeken door de huisarts of de verloskundige.

    Reageer
    #5

    Ik zou voorzichtig zijn dat het niet in de ogen van je baby komt. Neem bijvoorbeeld voorlpig even iedere dag een schoon kussensloop en was je handen steeds voordat je de kleine vastpakt.

    Reageer
    #6

    Weet je wel zeker dat het geen herpes is? Herpes kan erg pijnlijk zijn en het ziet eruit als een paar kleine blaasjes op de tepel en het tepelhof. Totdat je het zeker weet zeker geen borstvoeding geven hoor.

    Reageer
    #7

    heb je inmiddels contact met een dokter gehad?
    hoop dat het allemaal goed gaat, doe echt heel erg voorzichtig,
    wassen, schoonmaken, ontsmetten,baby niet kussen, mondkapje voor enz. dit is niet overdreven, want dit virus is echt heel gevaarlijk voor een baby..
    Beterschap, Brenda

    Reageer
    #8

    Iemand met een koortslip, herpes type I, kan zijn of haar partner besmetten met herpes genitalis (type II). Door orale seks kan het virus uit de vochtblaasjes zich rond de geslachtsdelen nestelen en daar een herpesaanval veroorzaken. In een enkel geval blijft het virus in de baarmoedermond of urinebuis aanwezig. Je hoeft daar zelf niets van te merken maar kunt dus wel een ander besmetten.
    Herpes kan op vele plaatsen in het lichaam opduiken bijvoorbeeld rond de tepels of in het oog.
    Voor het kind zijn de zweertjes heel gevaarlijk. Als een zwangere vrouw herpes genitalis heeft dan is het erg belangrijk dat de controlerend huisarts, verloskundige of gynaecoloog ervan op de hoogte is. Er bestaat immers altijd een kans dat het herpesvirus in het geboortekanaal aanwezig is en dat de baby hierdoor tijdens de bevalling besmet raakt; Als de baby tijdens de geboorte wordt besmet, kan het herpes-virus zich verspreiden naar diverse organen. Omdat het afweersysteem van een baby nog niet goed is ontwikkeld, kan deze verspreiding erg snel gaan. Als dan behandeling achterwege blijft, kan dat zeer ernstige gevolgen hebben. Uit onderzoek is gebleken dat de postnatale infectie door overbrenging van personen op de baby waarschijnlijk belangrijker is dan de infectie tijdens de bevalling.
    Vermijd huidcontact met de uitslag van een herpesdrager, het besmettingsgevaar is het grootst als er blaasjes en zweertjes zijn.
    Heeft iemand in het gezin herpes, dan kun je tijdens een aanval beter niet zijn of haar handdoeken of washandjes gebruiken.
    Jonge kinderen met een koortslip kun je beter uit de buurt houden van je pasgeboren baby als je niet zeker bent of zij zich kunnen houden aan regels zoals het niet knuffelen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het knobbeltje was inderdaad een ontstoken melkklier en is ondertussen al aardig weg getrokken.
    De koortslip is ook bijna weg. Ik heb en hou het nog steeds goed afgedekt en verder was ik mijn handen met anti'bacteriele zeep en daarna nog eens met desinfecterende zeep voor en na elke handeling die ik doe (ondertussen behoorlijk droge handen).Veel verzorhingstaken laat ik aan mijn man over, maar helemaal weg blijven van je pasgeborem baby kan gewoon niet. Borstvoeding geef ik en ben ik ook blijven geven. Lactatiekundige zei zelfs dat het beter was aangezien hij er dan natuurlijke afweerstoffen tegen het virus binnen krijgt. Het blijft eng, maar doordat je weinig slaapt (wat logisch is met een kleine)heb je een lagere weerstand, dus steekt zo'n koortlip al gauw op, helaas.

    In ieder geval bedankt voor de antwoorden

    Reageer
    #10

    Mastitis (borstontsteking of melkklierontsteking) is een ontsteking van de melkklier. Bij vrouwen kan het zowel in de eerste weken na de bevalling als later in de periode van borstvoeding voorkomen. Het wordt vaak veroorzaakt door een verstopt melkkanaaltje in de borst, bijvoorbeeld als gevolg van een beschadiging van de tepel.

    Misschien heb je hier nog iets aan:

    http://www.borstvoedingnatuurlijk.nl/brochures.asp?id=244289&pid=4249&mid=4270

    Gefeliciteerd met de kleine en beterschap gewenst!

    Reageer
    #11
    Reageer
Reageer op: koortslip en knobbel borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief