Kan je blaas barsten

  • #1

    of scheuren als je hem te vol laat worden? Deze vraag wegens onhoudbare pijn ook kramp, die overigens weer wegtrok toen hij leeg was.

    Reageer
    #2

    Zeer ongezond. Je kan blaasontsteking en een nierbekkeninfectie krijgen verder kan het aanleiding geven tot ischuria paradoxa : een slappe uitgerekte blaas waardoor je steeds in kleine hoeveelheden zak urineren en zelf urineverlies, je kan je nieren beschadigen door het ophouden van urine, dit door de druk die je op je nieren zet : resultaat nierfalen en dialyse. En ja in uiterste gevallen kan je blaas scheuren met alle gevolgen van dien. Bij mensen die dronken zijn kan het lichaam vergeten het signaal 'plassen' te geven en ook dan kan de blaas scheuren.

    Reageer
    #3

    Bedankt Nelle, dan heb ik nog geluk gehad, het lijkt allemaal in nu orde. En dat allemaal door de citrixfile en uiteraard mijn stommiteit om met volle blaas naar het werk te gaan. Denk dat als er echt iets kapot is de pijn niet binnen een dag over  was geweest.

    Reageer
    #4

    Op een moment trekt je blaas zich samen......dat doet erg veel  pijn en dan ga je plassen of je wilt of niet. Daarmee beschermt de blaas zichzelf.....erger risico dan een natte broek is er dan niet.

    Reageer
    #5

    De blaas bied geen bescherming tegen zichzelf zoals hier gezegd wordt.

    Vaak ophouden van de blaas rekt de nier uit, maakt deze slap.

    Vaak ophouden maakt de blaas kwetsbaar.

    En een volle blaas geeft niet altijd aandrang tot urineren, vooral in beroepen waar men vaak de urine ophoud.

    Bovendien zijn er gevallen bekend van maar eenmalige langdurige ophouding van de urine om een scheur te bekomen.

    Graag onderbouwde info, geen larie. Daar heeft niemand wat aan. Integendeel.

    Reageer
    #6

    Het is bij iedereen verschillend. Een vriend van me is taxichauffeur en kan het de hele dag ophouden. Ik denk inderdaad dat hij de prikkels van zijn blaas gewoon negeert, kan inderdaad niet goed zijn. Hij houdt het een hele dag skiën op en dan nog drie  grote bieren en ik doe het in mijn broek als skilift een uur stil komt te hangen. Ik moest echt onbeschrijfelijk erg en kon niet meer. Kennelijk bij mij wel dat mechanisme van vol is vol.

    Reageer
    #7

    Dat heb je allemaal wel s dat je zo nodig moet. En dan moet je het toch nog poosje ophouden. Toch als je letterlijk in je broek heb geplast moet je er beter wel ff naar laten kijken. Urge incontinentie heet dat.

    Reageer
    #8

    Ik moest al erg toen ik in dat liftje stapte en heb het nog bijna een uur binnen kunnen houden. Ik heb mij hele leven nog nooit zo erg naar de wc gemoeten dus ga er maar van uit dat het in dit geval normaal is. Mogelijk heb ik niet zo goed geoefend met plas ophouden als  die vriend.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een enkele keer in je broek plassen omdat je te nodig moet en te lang hebt gewacht is geen urge incontinentie maar bescherming van je blaas, precies om wat dit topic noemt te voorkomen. Dat gebeurt heus wel vaker, lees dit forum maar...

    Reageer
Reageer op: Kan je blaas barsten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief