Vraagje: kan je zomaar blind worden?

  • #1

    Ik zit me waarschijnlijk om niets zorgen te maken, maar ik ben gewoon zo'n ongelofelijke piekeraar dat ik mezelf gek kan denken. Daarom heb ik even iemand met de nodige achtergrond nodig dat me even geruststelt.

    ik ben 22 jaar oud.

    2 weken geleden werd ik 'Snachts wakker & zag ik echt zo goed als niets. De gordijnen waren ook voor een keer allemaal dicht waardoor er geen licht binnen viel. Zelfs als ik mijn hand voor mijn ogen hield zag ik deze niet.

    Natuurlijk was ik met mijn halve slaapkop gelijk in paniek dat ik blind was, wat gelukkig niet zo bleek te zijn toen ik het licht aan deed.

    Sindsdien besef ik eigenlijk pas dat je altijd blind KAN worden. Sindsdien denk ik er ook echt heel veel aan, ik durf mijn ogen bijna niet meer dicht te doen als ik ga slapen. Ook zit ik regelmatig in de donker te testen of ik niet minder zie ofzo. (Deze indruk heb ik ook maar dat kan dus ook door het vele nadenken zijn)

    Ik zit ook al 2 maanden met tinnitus, wat volgens de oorarts waarschijnlijk door lawaaibeschzdiging komt. 25 september moet ik nog voor de zekerheid onder een MRI om te kijken of er toevallig toch geen (goedaardig) kistje ofzo ergens zit.

    natuurlijk heb ik ook gelezen dat tinnitus ook door een tumor kan komen & als deze op de oogzenuwen zou drukken je blind kan worden..

    Blind worden is echt mijn doodsangst nu. Als ik blind word mogen ze me euthanasie geven, echt waar.

    Maar dus, om een beetje van deze angst af te geraken, kan je ook echt zomaar ineens blind worden? En hoe groot is deze kans?

    En zou je het moeten merken als je echt een tumor hebt?

    Reageer
    #2

    Je wordt echt niet zomaar ineens blind.  Je maakt je vooral zelf erg bang.

    Reageer
    #3

    Nou jonge wees gewoon gerust want dat denk ik ook elke dag elke keer me ogen openen en kijken of ik nog alles perfect zie en als ik word in de ochtend meteen me ogen openen om te kijken of ik nog niet blind ben maak je geen zorgen man je denkt te veel hier over

    Reageer
    #4

    de manier waarop je dit schrijft is echt mijn mood

    Reageer
    #5

    maargoed ik zocht op blind worden omdat ik standaard een paar hele kleine zwarte vlekjes zie bijv. Vooral als ik naar een witte muur kijk want dan valt het meer af. In ieder geval, ik paniek ook beetje

    Reageer
    #6

    Ik begrijp dit bericht hierboven heel erg. Als ik ineens waziger zie dan normaal of iets raar zie in mijn zicht dan kan ik hier ook helemaal van in paniek raken, echter, heeft dit zin? Er kan altijd wel iets gebeuren, de vraag is: is het het waard om hier je hele leven je zorgen over te maken?. Ik herken mezelf hier heel erg in met blind/nog meer bijziend worden of doof worden. Als je merkt dat het je zoveel stress geeft kun je altijd bij een therapeut of een psycholoog langs.

    Reageer
    #7

    Mijn moeder heeft al 20 jaar ongeveer tinnitus en er is nog niks ergs gebeurd. Dus blind is een hele hele erge kleine kans. Dus maak geen zorgen.

    Reageer
    #8

    <b>ik herken dit zo erg. Ik zet elke ochtend mijn wekker om 7 uur om te checken of ik niet blind ben. Hierna slaap ik gewoon weer door. Het verstoord mijn slaap enorm. Ik slaap pas na 3 omdat ik bang ben dat het me laatste keer is dat ik iets kan zien. Het helpt ook niet doordat ik overal blinde mensen zie... Op reclames, op de straten, op YouTube, ik had laatst een opdracht van school over slechtziende... Ik heb nooit mijn ogen laten controleren. Dit is mijn volgende stap.</b>

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je moet je ogen niet laten controlren, maar voor die irreëele angt met een psycholoog gaan praten

    Reageer
Reageer op: Vraagje: kan je zomaar blind worden?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief