Vriend heeft genitale wratten – wat moet ik nu doen?

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi allemaal.

    Mijn vriend (zijn samen sinds 10 maanden) had sinds 2.5 maanden wat bobbeltjes op zijn piemel zitten. Nu is hij hiermee 2 weken geleden naar de dokter geweest en bleken het genitale wratjes te zijn. Deze is hij inmiddels aan het behandelen. We hebben de afgelopen 2.5 maanden wel seks gehad met elkaar (zonder condoom). Dus besmetting is onvermijdelijk geweest lijkt mij.

    Ikzelf heb (geloof ik) geen uiting van het virus. Ik heb gekeken met een spiegeltje en kan zelf geen wratjes zien, en ik heb ook met mijn vinger in mijn vagina gevoeld en daar voel ik niets raars.

    Moet ik alsnog naar de dokter om mijzelf te laten controleren? Want als er geen uiting van het virus is - dan kan er ook geen behandeling plaatsvinden, klopt dat? En hoe zit het nu met seks hebben met elkaar? Kan dit momenteel wel of niet? En wat wanneer als zijn wratjes weg zijn?

    Gr. Mijn Alias

    Reageer
    #2

    Je kunt natuurlijk wel besmet zijn, maar hoeft niet perse symptomen te hebben. Als je geen symptomen hebt, hoef je niet perse naar de huisarts. Onbeschermde seks kun je nu in ieder geval niet hebben. GW is uiterst besmettelijk. Bovendien lijkt he me nogal onplezierig om tijdens de behandeling seks te hebben.

    Het virus gaat in principe niet meer weg maar blijft in het lichaam aanwezig. Maar het besmettelijkst zijn natuurlijk de wratjes.

    Reageer
    #3

    Beste Tandor,

    Hartelijk dank voor je snelle reactie. Moeten we vanaf nu altijd met condoom gaan vrijen of alleen nog wanneer hij de behandeling uitvoert/en of wanneer hij wratjes heeft? De wratjes zijn nu zo goed als weg, de huid is alleen nog wat rood. Mijn vriend wil namelijk wel weer graag seks.

    Gr. Mijn Alias

    Reageer
    #4

    Als alles weg is, ook de rode vlekjes, zou dat geen probleem moeten zijn. Er blijft een heel klein risico. Maar dat is eigenlijk een risico dat iedereen altijd met seks loopt.

    Reageer
    #5

    Hoi Tandor

    Mag ik hier ook wat aan je vragen? Ik kreeg een half jaar nadat ik met mijn vriend kreeg enkele wratjes. Ik heb net voor hem nog 3 bedpartner gehad in 4 mnd tijd, dus ik weet niet van wie ik het heb gekregen... niks opgevallen destijds.

    Wij zijn inmiddels 3 jaar samen en hebben geen condoom gebruikt. Kan ik de conclusie trekken dat ik het dan misschien van mijn huidige partner heb? Hij heeft namelijk geen wratjes en zegt niks te hebben, maar na zo vaak seks te hebben gehad zou hij het anders toch al gekregen moeten hebben van mij? Kan hij drager zijn van het virus? En aangezien we aan de GW toch niks kunnen doen, waarom zouden we dan sex moeten hebben met condoom? Als je het eenmaal hebt kom je er niet vanaf toch? Ik heb ze nu dus al 2.5 jaar. Appelciderazijn doet wel wonderen maar toch komt het nog terug als ik ermee stop. Ik snap niet goed waarom geadviseerd wordt in een relatie met een condoom te doen want anders waren we nu al 2.5 jaar met condooms bezig terwijl ik het virus mijn hele leven zal houden. Dus dan zou ik mijn leven lang met condoom moeten seksen voor het geval dat het ooit uit gaat en hij een ander kan besmetten? Of wat is het idee er achter. Alvast bedankt

    Reageer
    #6

    Het gebruik van de condoom is binnen een vast relatie minder van belang dan bij losse contacten.

    Het is moeilijk te zeggen waar de infectie vandaan komt. Soms kan het best lang duren voordat er wratjes optreden. Het is een vraag waar je dus geen antwoord op zult gaan krijgen. Het kan dus uit een vorige relatie komen.

    Reageer
    #7

    Je kan je je -als je het nog niet hebt- laten vaccineren tegen genitale wratten. Het vaccin heet Gardasil en je kan het vinden op de site van het RIVM en het via je huisarts bestellen.

    Reageer
    #8
    • Kan ook helpen als je het hebt beweerd men
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Vriend heeft genitale wratten – wat moet ik nu doen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief