Droge Mond

  • #1

    Hallo allen!

    Ik ben John, 17 jaar oud en heb al jarenlang last van een te droge mond. Mijn klachten begonnen al vanaf 14-jarige leeftijd, zover ik weet. Altijd heb ik wel last gehad van een wat slechtere adem, maar nooit zo erg als nu.

    Al sinds een jaar of twee wordt mijn keel droger en droger en zie ik mezelf om de 5 minuten wel een slokje water nemen, anders voelt het echt alsof mijn keel een woestijn wordt. Over de jaren heen is er alleen een toename gebeurd (qua droogheid). Ik gebruik al bijna een jaar een mondspoeling (Tetrobreath Oxyd8 Plus), dit helpt een heel klein beetje tegen de droogte. Alhoewel ik wel van plan ben het gebruik ervan te stoppen omdat mijn huisarts suggereerde dat het mogelijk kan leiden tot aantasting van mijn speekselklieren (wat weer een droge mond kan veroorzaken). Ik ben natuurlijk niet voor niets begonnen met het gebruik ervan: ik heb een te droge keel/mond.

    Wat altijd samen gaat met de droogte is een laagje witte stof op mijn tong. Deze aanslag wordt veroorzaakt door bacteriën die voedsel afbreken: de zwavelgassen veroorzaken de rottige geur (mijn slechte adem). Mijn probleem is dat ik om de uur mijn tong moet schrapen, omdat de aanslag verschrikkelijk snel weer gevormd wordt: gepaard met een droge mond. Echt verschrikkelijk.

    Mijn huisarts schreef me medicatie voor tegen mondschimmel: dit bleek niet te helpen.

    Vervolgens ging ik weer naar de huisarts en kreeg ik een verwijzing naar de KNO arts. De KNO arts vertelde me dat er niks aan de hand was met me.

    Terug bij de huisarts weet hij niet wat het is en zit ik nu met lege handen.

    Ik vraag me af of iemand hier hetzelfde heeft en hoe je het kunt behandelen. Het gebruikelijke (tong schrapen, flossen, 3x tanden poetsen, tandvlees schoonhouden) hoef ik niet te horen: dat doe ik al dagelijks én grondig ook nog. Het ligt puur aan mijn tong, waar zich waarschijnlijk te veel bacteriën bevinden?

    Iemand ervaring en wetend of het ooit over zal gaan? Of dat ik hier heel mijn leven last van zal gaan hebben?

    Reageer
    #2

    Heb je al eens gegorgeld en gespoeld met waterstofperoxide 3%?

    Reageer
Reageer op: Droge Mond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief