Pijn in been na 3 maanden geen voetbal

  • #1

    Hallo allemaal!

    Ik heb 3 maanden geleden mijn middenvoetsbeentje gebroken, sport alweer sinds een maandje en alles loopt goed en ik moet een brace dragen. Vandaag heb ik na 3 maanden weer gevoetbald en heb na een uurtje voetballen pijn in mijn lies of bovenbeen, ik kan het niet precies vaststellen, het zit zegmaar bij de lies maar ook de spieren bij de bovenbeen doen pijn. Ik kan wel lopen wat ik raar vind, natuurlijk niet goed lopen maar ik kan erop staan, maar het begint echt pijn te doen als ik mijn been naar boven doe of mijn knie naar boven doe. Dit gebeurde allemaal nadat ik een bal gepasst kreeg en hij een beetje te ver weg was dus ik rekte mijn been helemaal naar voren om de bal nog te krijgen en toen k de bal raakte merkte ik een soort van knak of krak bij mijn lies/bovenbeen (rechter been die ook in het gips zat) het voelde verdoofd voor een minuut en daarna lukte het allemaal maar net, ik ging gelijk naar huis en het zitten in een auto deed best pijn maar ik heb het idee dat het de spier is die erg pijn doet maar bij sommige bewegingen is het het bovenbeen of de lies. Ik lig nu lekker in mijn bed en vind de pijn het meest meevallen als ik mijn been gewoon helemaal op mijn bed heb dus gewoon gestrekt of hem helemaal gebogen heb dus mijn knie naar boven en dus mijn voet richting m'n bil.
    Het lijkt me logisch dat dit gebeurd is doordat ik lang niet echt gesport heb en dom genoeg geen warming-up gedaan heb..

    Ik heb helemaal geen idee wat ik nu heb dus wat er nu aan de hand is met mijn been wat ik het beste kan doen..
    Heeft iemand misschien een idee wat voor blessure ik heb en wat ik het beste kan gaan doen?

    Met vriendelijke groeten, Gianluca! ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #2

    PS:
    Nadat het gebeurde dus iets van 30sec of een minuut later werd mijn bovenbeen best warm, dus dat was voor mijn gevoel zo.

    Reageer
    #3

    Je hebt een spier in je bovenbeen verrekt. Aan de voorzijde van je bovenbeen. Niet handig om geen warming up te doen...Ga naar een fysiotherapeut en laat ernaar kijken. Het kan zijn dat er een scheurtje in een spier is ontstaan of een pees overrekt is
    Even geen voetbal in ieer geval

    Reageer
    #4

    Bedankt voor je reactie!

    Bestaat er geen twijfel dat het echt verrekt is?
    En hoelang zal dat nu duren voordat het genezen is.. Want ik ben op vakantie. ๐Ÿ™

    Reageer
    #5

    Dat denk in inderdaad.Als het niet nog erger is.. maar ik het niet onderzoeken natuurlijk. Voorlopig even geen sport. Ik kan zo niet zeggen hoe lang dat kan duren..

    Reageer
    #6

    Ik las net op een site dat er verschillende graden en kneusingen zijn.
    Zou jij mij ongeveer kunnen vertellen wat voor graad en wat voor soort kneusing is?
    En is de blessure aan de hamstring of iets van quadriceps?

    Er zijn 3 gradaties van een spierblessure:

    Graad 1: Er is sprake van een forse overrekking met misschien enkele gescheurde of gekneusde spiervezels. De pijn is vaak goed te lokaliseren. Vaak is er ook sprake van een lichte stijfheid. Bij hernieuwde (rustige) activiteit kan het zijn dat de klachten aanvankelijk afnemen. Na het sporten nemen de klachten echter vaak weer toe, en zijn dan zelfs heviger dan voorheen.

    Graad 2: Er is duidelijk sprake van gescheurd spierweefsel. De pijnlijke plek beslaat vaak een groter gebied, terwijl er soms (direct of na een paar dagen) ook een bloeduitstorting is te zien. Vaak "trekt" de persoon ook met het geblesseerde been. In een aantal gevallen is er ook een soort van kuil aanwezig op de plek van de beschadiging.

    Graad 3: Er is sprake van een volledige gescheurde spier. Operatief ingrijpen is hier noodzakelijk. Gelukkig komt deze situatie zelden voor. Hierbij is aanspannen van de spier en het bewegen van het gewricht dat bij de spier hoort ook onmogelijk.

    Milde kneuzing:
    Kan doorgaan met activiteiten.Gevoelig na warm-down en de volgende morgen.Bij knieflexie (buigen) lichte beperking van 5 -20%.Pijn bij drukken op de spier.Minimaal verlies van kracht.Minimale zwelling.

    Gematigde kneuzing:
    Kan doorgaan met activiteit, maar de bovenbeen wordt stijver bij rust.Knieflexie (buigen) beperkt 20-50%.Pijn bij aanspannen van bovenbeenspier en activiteiten.Pijn bij drukken op de spier.Mank lopen.

    Ernstige kneuzing:
    Zwelling en onderhuidse bloeding begint meteen.Knieflexie (buigen) grote beperking van meer dan 50%.Moeilijk om te lopen en lichaamsgewicht op been te plaatsen.Erge pijn langs de spier, wordt erger bij aanspannen van bovenbeenspier.Gevoeligheid over een grote deel van de spier.Krachtsverlies.Verwacht 3 tot 12 weken voordat men weer kan gaan sporten.

    Gescheurde bovenbeenspier:

    Een gescheurde bovenbeenspier kan ontstaan als de klap erg hard aankomt op een aangespannen spier. Ook kan een plotselinge grote belasting van een spier leiden tot een spierscheur als de belasting groter is dan de belastbaarheid. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er afgezet wordt om nog net even een verre bal terug te slaan of voor een hoge sprong. Maar ook minder extreme krachten op een daar niet op voorbereide spier kunnen een scheur doen ontstaan. Een gescheurde bovenbeenspier gebeurt vaak bij voetbal, basketbal en hockey.

    Reageer
    #7

    Het is waarschijnlijk de Musculus tensor faciae latae, de Musculus Rectus Femoris of de Musculus sartorius. Dat zijn de spieren in het bovenbeen die het vaakst geblesseerd raken bij voetbal. De pezen lopen allemaal door de heup.
    Ze zijn betrokken bij het schieten van de bal en het vooruit strekken van het been, het opheffen van het been en het draaien in de heup.

    Je geeft zelf al aan wat er aan de hand zou kunnen zijn, maar ik kan dat niet bevestigen zonder enig onderzoek.
    [quote]Een gescheurde bovenbeenspier kan ontstaan als de klap erg hard aankomt op een aangespannen spier. Ook kan een plotselinge grote belasting van een spier leiden tot een spierscheur als de belasting groter is dan de belastbaarheid. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er afgezet wordt [b]om nog net even een verre bal terug te slaan of[/b] voor een hoge sprong. [b]Maar ook minder extreme krachten op een daar niet op voorbereide spier kunnen een scheur doen ontstaan. Een gescheurde bovenbeenspier gebeurt vaak bij voetbal[/b], basketbal en hockey.[/quote]

    Reageer
    #8

    Oke bedankt voor de info!
    Ik heb in iedergeval geen last van mijn heup en nu ook weer minder tijdens het lopen.
    Is het mogelijk om gewoon normaal te lopen en om morgen gewoon te gaan zwemmen?
    En kunt u misschien inschatten of het langer of korter dan een week duurt tot het gewoon goed hersteld is?
    Want ik kan hier op vakantie denk ik niet naar een fysio gaan, ik hoop niet dat dat zo erg is.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Lopen en zwemmen zou geen probleem moeten zijn. Over het verloop kan ik niks zeggen omdat ik niet kan bepalen wat er precies aan de hand is. Als het een scheurtje is mag je wel op 3-4 weken rekenen. Als het een verrekking of overstrekking is duurt het korter. Maar met een week ga je het niet redden vrees ik.

    Reageer
    #10

    Oke top bedankt! Ik zie je vaker op dit forum haha.

    Reageer
    #11

    Weet jij toevallig of ik tijdens het slapen op mijn rug moet liggen of dat ik gewoon mag draaien? En welke kant bij voorkeur.

    Reageer
    #12

    Daar moet je helemaal niet op letten. Dat maakt verder niet uit

    Reageer
    #13

    Hey Tandor, ben net wakker en heb gemerkt en nu nog steeds dat het een beetje meer pijn doet als ik mijn been helemaal strek dan dat ik hem buig dus dat hij gewoon niet helemaal gestrekt is. Het is ook super fijn als ik zit.
    Is dit raar of gewoon normaal?

    Reageer
    #14

    Dat is eigenlijk normaal.
    als je bijvoorbeeld zit en je strekt je onderbeen naar voren toe, maak je eigenlijk dezelfde beweging als bij schoppen. Je spant dan de benen in je bovenbeen

    Reageer
Reageer op: Pijn in been na 3 maanden geen voetbal


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief