Elleboog punt zeer pijnlijk bij aanraking na val

  • #1

    Tijdens het keepen bij het zaalvoetbal, heb ik tijdens een val klaarblijkelijk mijn elleboog bezeerd. Het exacte moment weet ik niet, dus het heeft niet buitensporig veel pijn gedaan. Wel weet ik dat ik een schaafwond op mijn elleboog had, die meer brandde dan normaal het geval is.

    Tijdens het omkleden merkte ik, dat toen ik lange mouwen aan deed, het schuren van de stof tegen mijn elleboogpunt echt buitensporig veel pijn deed. Het gevoel alsof iemand een peuk om je arm uitdrukt. Even heel heftig en dan zakt het weer snel weg. Omdat alles goed werkte, ik kon zelfs gewoon krachttraining met die arm doen, ben ik pas na een week naar de huisarts gegaan.

    De huisarts heeft geen foto laten nemen en dacht aan een scheurtje in het bot of een zenuwbeschadiging in de huid. Hij deed wat oefeningen, wat rekken, strekken en duwen en niets deed eigenlijk pijn. Een paar weken tot maanden kon het duren zei hij.

    Nu een paar maanden later zijn mijn klachten op geen enkel vlak afgenomen. Zodra ik per ongeluk verkeerd op mijn elleboog leun, of tijdens het slapen tegen het matras schuur bij het omdraaien, etc. dan gaat er een enorme pijnscheut door merg en been. Alsof er een stuk glas in mijn elleboog zit, die door het leunen door het vlees snijdt op zo'n moment. Ik ben weer teruggegaan naar de huisarts, echter hij zegt dat ik het gewoon de tijd moet geven. Ik twijfel hier een beetje over en vraag mij af of er toch iets anders aan de hand kan zijn. Bijvoorbeeld een botsplinter, gekneusd bot, slijmbeurs ontsteking, etc. etc.

    Mijn elleboog is nooit blauw geweest, nooit verkleurd, nooit gebloed. Wel zit er een kleine verdikking. Dit lijkt een lege ruimte, dus geen vocht oid. De huid hangt simpelweg wat meer in mijn bezeerde elleboog dan in de ander.

    Suggesties?

    Bvd!

    Reageer
    #2

    Een beschadigde huidzenuw kan de klachten wel veroorzaken. En dat kan inderdaad maanden duren voordat het herstelt. als de klachten zo aanhouden waas het wellicht toch beter geweest om een röntgenfoto te laten maken al was om dingen te kunnen uitsluiten.
    Vraag de huisarts toch om een verwijzing voor een foto

    Reageer
    #3

    Ik heb flink wat berich ten gelezen maar jou klachten komen helemaal overeen met mijn klachten. Ik geloof niet zo in een huisarts(tenzij ik een doorverwijzing nodig heb) dacht zelf aan een bezoek aan de fysio. Wat ik zelf wel merk is dat mijn linker goede elleboog ovaal voelt terwijl mijn rechter ruwer voelt. Alsof het kraakbeen is gesleten. Maar ik ben benieuwd hoe het nu met je elleboog gaat. Nog vorderingen ??

    Reageer
    #4

    Lijkt op een bursitis olecrani. Google maar eens naar de symptomen, komt niet vaak voor.

    Reageer
    #5

    Zou u misschien kunnen vertellen hoe dit afgelopen is ? Ik heb namelijk prefies hetzelfde en ook opgelopen door keepen in de zaal.

    Reageer
    #6

    Ik heb het zelfde probleem en na 12 weken eindelijk fotos laten maken. Blijkt nu dat het een botsplinter is.

    Reageer
    #7

    Ik herken het helemaal.  Hoe is dat afgelopen met die botsplinter.  Wat hebben ze daar aangedaan?

    Reageer
    #8

    Ik ben een week geleden gevallen op de houten vlondervloer in de tuin, deze was glad.

    Direct zeer pijnlijk elleboog, gewoon doorgegaan met bezigheden. Was alleen wat verkleurd, niet rood , geen zwelling.

    Op een bepaalde manier op de elleboog leunen doet zeer veel pijn.

    Bepaalde kleding, strak verdraag ik niet, is zeer pijnlijk bij buiging, functie is goed.

    Geen idee wat ik hier mee moet, ik ben niet bij de huisarts geweest.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zou toch maar even naar de huisarts gaan. Het is wellicht verstandig om er een röntgenfoto van te laten maken.

    Reageer
    #10

    Is het nog goed gekomen met je elleboog?

    Reageer
    #11

    Vorige week onderuit gegaan met de scooter en het gevolg is volledige gelijkwaardige klachten als hierboven worden beschreven. Ellenboog is bij wel blauw/paars geworden, maar heb geen verlies aan functionaliteit gemerkt.
    Ben wel langs de huisarts geweest en die bevestigd een beschadiging van de zenuw, komt vaker voor omdat deze nogal dicht onder de huid zitten in je ellenboog.

    Buigen van de arm met kleding, of verkeerd leunen op m'n ellenboog is niet te doen. Lijkt inderdaad alsof iemand een brandende sigaret uitdrukt in m'n arm. Ook omdraaien in bed is soms pijnlijk. Ben benieuwd of de klachten inmiddels weg zijn bij jullie gezien de tijd van posten op deze website.

    Reageer
    #12

    Lang geleden dat ik hier geweest ben, excuses.

    Na een half jaar namen de ergste klachten af. Ik had niet continue pijn, maar wel bij bepaalde aanraking. Een colbertje bijv. Was geen feest. Waarschijnlijk net iets te stug en de hele tijd het wrijven langs de elleboog. Ook soms in de slaap bij draaien. Pas na een jaar verdwenen alle klachten, alhoewel ze wel steeds minder en minder werden.

    Nu, jaren later, voel ik het nog steeds soms. Niet meer zo pijnlijk en echt maar eens in de pak weg twee maanden. Maar het is er nog wel. Ik gok dat het een botsplinter is / was, die nu niet meer aan het zweven is. Ik heb niet meer de moeite genomen hier iets mee te doen, maar zou dat misschien wel moeten.

    Reageer
    #13

    Eerste paasdag van de trap gevallen,vanaf de vijfde tree van beneden.Vol op de elleboog terecht gekomen.Dacht dat alles gebroken was,het was zeer pijnlijk.Gelijk de huisartspost gebeld,daarna naar het ziekenhuis.Er was geen breuk zichtbaar,wel een zware kneuzing die vele malen pijnlijker is dan een breuk.Na een paar dagen rustig aandoen,weer aan het werk gegaan.Na ongeveer twee weken de pijnklachten werden weer erger,toch weer naar de huisarts.Toch een foto laten maken,geen breuk.Toch een behoorlijke kneuzing.Met wat rustig aandoen,kwamen de pijnklachten na weken later heel heftig weer opzetten.Weer naar de huisarts,en er werd een echo gemaakt.Een flinke bloeduitstorting en een slijmbeursontsteking.Met koelen en gewoon bewegen,maar geen prik laten zetten gaat het vanzelf weer over.Het kan een hele tijd duren.Een zware kneuzing is veeeeel pijnlijker als een breuk.Advies van de huisarts zeker 3&4 weken rust nemen.

    Reageer
    #14

    Bedankt voor de duidelijke beschrijving van de klachten. Ik herken alles! Nu,ruim 3 maanden na de val op mijn elleboog en de klachten, zoals door RM beschreven, ben ik voor een röntgenfoto gegaan. Ik zal over 3 dagen laten weten of dat iets bijzonders uitgekomen is. Mijn huisarts opperde ook nog demogelijkheid van een knel zittende zenuw in een heel klein gleufje ergens bij de elleboog.

    Reageer
    #15

    Ik heb dat ook gehad na val van scooter. Ruim een jaar later nog last van gehad. Nu alweer 3 jaar ofzo geleden maar nog heel af en toe voel ik het als die plek door leunen geraakt wordt. Dacht zelf idd ook botsplinter. Heb trouwens eenzelfde plek op mijn voet bij het punt waar het befon van je kleine teen zit. Zelfde val,de scooter voel toen op mijn voet ook.
    Nooit naar de dokter voor geweest trouwens.

    Reageer
Reageer op: Elleboog punt zeer pijnlijk bij aanraking na val


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief