pijn boven bekkenrand

  • #1

    Ik heb reeds 3 maanden, een zeurende pijn net boven de bekkenrand. Dus echt in mijn zij, maar richting de achterkant. Enkele gevoelige plekken als ik erop druk, het lijkt wel of er ook kleine bultjes op de spieren/pezen zitten (irritatie ?). Weet iemand wat dit kan zijn, en of dit normaal is dat dit zolang duurt ?

    Reageer
    #2

    Kan er sprake zijn van overbelasting van de aanhechtingen van de verschillende spiergroepen op het bekken?

    Neemt de pijn toe bij bewegen na lang stilliggen of stilzitten, of is de pijn altijd aanwezig?

    Zijn er andere opvallende symptomen van ziekte?

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Ik ben naar een lange stop, 1,5 jaar, weer vrij fanatiek gaan tennissen. Direkt naar de 1e keer begon dit al op te spelen.Toch nog een 2e keer getennist

    Trimmen is pijnlijk, aangezien je bij elke stap voelt. Fietsen daarentegen heeft mijn insziens een gunstig effekt, zij het voor korte tijd.

    Als ik net boven de bekkenrand voel, lijkt wel of de spieren/pezen allemaal bultjes hebben. Dit heb ik aan de linkerkant niet. De bewuste streek voelt onrustig aan. Ik hoef ook echt maar hele licht druk te geven om het te voelen. Met dit punt zachtjes langs de stoelleuning gaan voel ik al.

    Het lijkt wel wat uit te stralen naar mijn lies, onderbuik.

    Dit duurt nu 3 maand en ik voel geen verbetering.

    Gr.Robert

    Reageer
    #4

    Als de klachten zijn ontstaan na het starten met actief en intensief bewegen, lijkt de oorzaak dus overbelasting. Het opnieuw herhaaldelijk belasten kan de aanhechting van de spieren irriteren en op deze wijze gaan onsteken.

    Uw huisarts kan de waarschijnlijkheids diagnose stellen middels aanvullend lichamelijk onderzoek.

    Indien er wordt vastgesteld dat overbelasting inderdaad de oorzaak is, zal geadviseerd kunnen worden rust te nemen, maar wel voorzichtig te blijven bewegen om daarmee het herstel te bevorderen.

    Reageer
    #5

    En kan dit dan maanden aanhouden, ondanks dat ik niet meer intensief sport. Ik ben namelijk direkt gestopt met tennissen, en ik lichamelijk geen zwaar werk doe ?

    Reageer
    #6

    Ja, in geval van overbelasting.

    Maar u kunt dit proces versnellen door rustig te blijven bewegen, bijvoorbeeld regelmatig stukjes te gaan wandelen, om de doorbloeding en daarmee de afvoer van ontstekingsweefsel en de aanvoer van bouwstoffen te bevorderen. Zodra u pijn ervaart, neemt u rust om schade te voorkomen. Let wel, ontstekingen kunnen chronisch worden bij onvoldoende zorg. Met de juiste zorg kunt u echter snel genezen. Uw fysiotherapeut kan met de juiste oefeningen het herstel verder ondersteunen.

    Bent u zeker dat overbelasting de oorzaak is?

    Reageer
    #7

    Hallo Daan, wat zou het anders kunnen zijn. Het begon nadat ik sinds langetijd fantiek heb getennist. Dat kan toeval wezen, maar waar moet ik anders aan denken ?

    Reageer
    #8

    Robert, waarom ga je niet naar de huisarts met je klachten? Dit is een forum waar andere mensen je kunnen helpen. Voor een betrouwbare diagnose ga je naar je huisarts.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hallo, deze klachten heb ik ook.
    Het is s'nachts ontstaan een zeurende pijn links. Volgens de huisarts zijn het de spieraanhechtingen bij de bekkenrand die geirriteerd zijn.
    hoe is het nu met jou klachten en wat heb je er aan gedaan? Ik zou graag weten hoe ik van de klachten afkom. Ik heb het vooral s nachts en soms overdag een beetje, ik kan elke beweging doen die ik wil, geen pijn.

    Reageer
    #10

    Froukje, je hebt dit al een tijdje geleden geschreven. Ik hoop dat je dit toch nog zal zien. Ik heb namelijk precies dezelfde klachten als jij en vraag me af hoe het nu bij jou is en of je er iets aan hebt gedaan. Mijn huisarts heeft me nu doorgestuurd naar een internist omdat hij niet weet wat het is, maar dat vind ik zo overdreven...

    Reageer
    #11

    Hallo ik ben Bianca 42 jaar. Ik heb al jaren last van deze klacht. Ongeveer 13 jaar geleden begonnen tijdens n handbal wedstrijd. Ik kom er niet van af. Heb van alkes ondernomem van acupunctuur tot een scan aan toe. Uit de scan kwam dat het n chronische ontsteking aan de bekkenrand is.....
    Iedere keer steekt het de kop weer op. Moedeloos word ik ervan.
    Vooral snachts heb ik er pijn aan en wanneer ik uit n stoel op sta. Hardlopen en dat soort sporten lukt niet. Wandelen mits niet te lang gaat wrl. Skaten en fietsen ook gelukkig.
    Bianca

    Reageer
    #12

    Ik heb deze pijn ook al sinds maanden aan mijn rechterkant, maar de ene keer gaat het beter dan de andere keer. Ik kan de plek ook zo aanwijzen, als ik erop duw lijkt het net een soort van zenuwpijn. Ik werk wel sinds mij als fitnesscoach en doe daarbij ook oefeningen voor. Sinds vanmorgen kan er er bijna niet op staan en lopen gaat al helemaal niet, als ik even doorzet lukt het me wel. Maar ik voel het nu heel de dag. ik wacht morgen even af, dan ga ik toch richting huisarts.

    Reageer
    #13

    Eindelijk mensen die dit ook hebben.
    Ik heb last van hetzelfde, al ruim een jaar.
    Het is begonnen na mijn hardloopschema te intensiveren.
    Allerlei therapieën gehad.
    Het enige wat hielp voor een paar dagen was een verdovende spuit.
    Over 4 weken volgt een mri scan. Op de echo was niets te zien.

    Reageer
    #14

    Ik heb hier ook al 2 jaar last van ik zit ook te denken aan een mri. Zit ju aan de naproxen 500mg 2x per dag dan gaat het wel. Kwam door overbelasting en heb wel veel baat bij de triggerpoint needle bij manueel fysio.maar ik vind het onvoldoende het herstel gaat heeel erg langzaam..moedeloos word ik ervan..dus als iemand nog tips heeft..

    Reageer
    #15

    hallo hier hetzelfde. ben overdag ook erg moe hierdoor, het vreet energie!  hebben jullie zelf ook dat het ook veel meer plaatsen in het lichaam pijniet doet? heb het gekregen in m'n heup/ aanhechting schaambeen en nu ook spontaan onderarm, aanhechting borstbeen, pees knie. iemand een idee wat dit is? hoor al verhalen over lyme of fibromyalgie..

    Reageer
Reageer op: pijn boven bekkenrand


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief