Vreemde pijnen en erg angstig (stress of ziekte?)

  • #1

    Goedemiddag,

    Mijn naam is Moes en loop nu al 4 weken met klachten rond. Het is allemaal begonnen toen ik op werk een erg stressvolle dag had en ik op het eind van de dag naar adem moest snakken en erg in paniek raakte. De volgende de dag gewoon weer naar werk gegaan en nog een paar dagen vol gehouden. Die dinsdag erna werd ik erg misselijk en ben ik naar huis gegaan. Sinds deze dag is alles van kwaad tot erger gegaan.

    Het is begonnen met een raar gevoel in het midden van mijn buik en een soort gevoel dat ik geen adem meer kreeg. Deze klachten blijven aanhouden waardoor ik zelf op een avond op EHBO ben beland. Deze hebben alleen mijn longen nagekeken en wat bloedonderzoeken afgenomen. Er bleek niets mis te zijn. Ze dachten dat het aan mijn maag lag dus hebben mijn Pantoprazol meegegeven. De klachten bleven nog steeds aan alleen heb ik het gevoel of al mijn spierkracht uit mijn armen zijn weg genomen.

    Ik ben naar mijn eigen huisarts gegaan deze geeft aan dat dit komt door paniekaanvallen en beveelt mijn een psycholoog aan. Afspraak gemaakt met psycholoog en fysio. Alleen deze afspraken waren nog 1,5 week. In de tussentijd zeer veel angstige momenten beleeft met het geveol in elkaar te storten, geen kracht in armen, door mijn been zakken, Erge pijn in mijn maag en slokdarm (ondertussen blijft met het boeren alle lucht in mijn slokdarm vastzitten) Weer naar de huisarts geweest en ondertussen heb ik oxazepam gekregen.

    Eindelijk was het de dag van de afspraak bij de psycholoog na een emotioneel gesprek van 1uur voelde ik mij best opgelucht en goed. S'middags wat vrienden uitgenodigd en opeens voelde ik mij weer beroerd, alles begon te tintellen en was heel licht in mijn hoofd. Zaterdag voelde ik mij weer best wel prima tot ik s'avonds met een vriend 2 a 3 biertjes op had en ik een erge paniekaanval kreeg en het gevoel had ik elk moment kon neerstorten. Nadat mijn vriendin mij een oxazepam had gegeven ging het na een half uur wel weer.

    Nu ben ik ook nog eens getroffen door een ontsteking van mijn bijholtes en zijn al mijn lymfklieren in mijn hals opgezet en doen pijn en tevens heb ik erge pijn in mijn oren en een hard piep. Opzicht gaat het mentaal sommige dagen wel redelijk, alleen voel ik mij lichamelijk nog heel erg slap, futloos en heb geen kracht meer in mijn armen en benen. Daarnaast wordt ik ook nog elke ochtend wakker met het gevoeld dat er iets mis zit in mijn maag/ slokdarm.

    Ik ben deze week weer 2x bij de huisarts geweest om aan te dringen op een medisch onderzoek voor mijn maag/slokdarm en mijn hals. Hij weet niet of dit wel een goed idee is en moet het bespreken met de psycholoog.

    Ondertussen ben ik 3 weken verder en voel mij nog helemaal niet beterder of wat dan ook. Ik zit elke dag thuis met het gevoel of iets alles in mij wegvreet. Het is hopeloos en moedeloos dat ik niet wordt nagekken. en ik ben zo bang dat ik wel iets ernstigs heb.

    Is hier iemand met ervaring in dit soort dingen, het maakt alles kapot, mij, mijn vriendin alles in mijn leven.

    Reageer
    #2

    Hallo Moes, vind jij je baan nog wel leuk? Leuke omgeving, collega's? Is er misschien iets wat je (onderbewust) erg graag zou willen veranderen in je leven? Kan het zijn dat je daardoor begint te hyperventileren of misschien heb je wel een burn-out? Hoe oud ben je? Rook je? Drink je? Leef je gezond, goed qua gewicht? Hoe meer je verteld, hoe beter we kunnen meedenken!

    Groetjes Emma

    Reageer
    #4

    Hallo,

    Ik heb idd last van hyperventilatie maar dat is al een tijd zo. Zo erg als nu is het nog nooit geweest, en al die lichamelijke klachten.

    Ik drink af en toe wel een biertje in het weekend en rook 4 sigaretten per dag. Nu ik mij zo voel is dit ook minder hoor want het lijkt het wel op te wekken.

    Op mijn werk ging het juist harstikke goed en had het erg naar mijn zin. Alleen nam de stress daar wel toe, zijn mijn ouders geemigreerd en wij zijn in hun huis gaan wonen.

    De psycholoog heb mij mede gedeeld dat ik mentaal aan de grond zit, dus rust moet houden. Vandaar dat ik al 2 weken thuis zit. Alleen thuis maak ik mij zelf alleen nog maar gekker.

    Net van de dokter gehoord dat ik wel voor onderzoek naar het ziekenhuis mag, dus dat is al een voordeel. Ook ga ik vrijdag naar iemand die goed is in drukpunten etc.

    Dank jullie wel:)

    Reageer
    #5

    Ga wandelen. Maak je hoofd leeg. Geniet van de gewone dingen om je heen en probeer stress absoluut te vermijden. Misschien is een cursus koken een idee? Het verzet je gedachten en je bent lekker bezig. Zet 'm op!

    Reageer
Reageer op: Vreemde pijnen en erg angstig (stress of ziekte?)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief