piepende longen, ademnood

  • #1

    hallo iedereen,
    Ik ben een meisje van 15jaar, en heb sinds vandaag heel erg veel last met het inademen. Het wordt steeds erger, en kan helemaal niet meer goed ademen. Telkens wanneer ik inadem beginnen mijn longen te gelijk piepen, zeker als ik diep inadem. Vervolgens begin ik te kuchen en krijg ademnood. Ik heb lichte inspanningsastma, maar heb vandaag/ gisteren geen inspanningen gedaan. Al dikwijls mijn puffer gebruikt vandaag, maar dit helpt nauwelijks/niets.

    Help me zo snel mogelijk aub!!!

    Reageer
    #2

    Maak een afspraak met je longarts. Welke medicijnen gebruik je allemaal? Puffer, bedoel je Ventolin?

    Imke

    Reageer
    #3

    Ik gebruik ventolin ja. Kan dit door vermoeidheid? had ook wel vandaag veel last van stofallergie, kan dit daarmee temaken hebben?

    Reageer
    #4

    Ventolin = salbutamol. Salbutamol (albuterol in de Verenigde Staten) is een sympathicomimeticum uit de groep van de "selectieve β2-adrenoreceptoragonisten". Het wordt gebruikt als luchtwegverwijder (bronchodilator) bij patiënten met astma of chronische obstructieve longziekte. Het middel stimuleert de β2-adrenoreceptoren en bewerkstelligt een ontspanning van het glad spierweefsel in de bronchiën, en heft zo een verkramping in de luchtwegen op.
    Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Salbutamol

    Reageer
    #5

    Dat je zo moe bent, komt door je 'zware' ademhaling. Ik adviseer je om -als het niet beter wordt- de huisartsenpost te bellen en desnoods om een middel als Solupred te vragen.

    Reageer
    #6

    Solupred is in Nederland voor zover mij bekend niet op de markt.
    Vergelijkbare alternatieven zijn:
    Prednisolon en Methylprednisolon alsmede Beclametasondipropionaat formoterolfumaraat- dihydraat bekend onder de merknaam Foster.

    Reageer
    #7

    Toch klinkt het verhaal wel als astma. Mogelijk komt er ook een spanningsfactor bij omdat pufjes niet goed helpen. Probeer heel rustig in en uit te ademen en kijk of het beter gaat. Blijft de klacht dan is het raadzaam contact op te nemen met de huisarts, zodat die naar je longen kan luisteren. Het is uiteindelijk ook mogelijk dat er sprake is van een ontsteking van de luchtwegen die je astma verergeren.

    Reageer
Reageer op: piepende longen, ademnood


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief