Rode vlekken, Rood voorhoofd, Seborroïsch Eczeem.

  • #1

    Hallo,

    Ik heb nu al een lange tijd, over een jaar last van rode vlekken, een rood gezicht, voorhoofd. Het gaat soms iets beter, maar helemaal weg gaat het nooit.
    Ben al verschillende keren bij de huisarts geweest en nu ook pas geleden bij dermatoloog maar helaas is het nog steeds niet opgelost.

    Hier een rijtje van de medicijnen van afgelopen jaar:

    April (Huisarts)
    Ketoconazol pch creme 20mg/g
    heb ketoconazol een tijd geprobeerd en heeft niet geholpen, mijn gezicht was toen op z'n ergst, was er rood, gevoelig, en brokkelige witte schilfers.

    Mei 2015 (Huisarts)
    Terbinafine pch tablet 250mg
    Triamcinolonacetonide pch creme 1mg/g
    heb toen Triamcinolonacetonide gekregen aangezien deze iets agressiever was dan de ketoconazol aangezien hier corticosteroïd in zat. Ook kreeg ik Terbinafine tabletten voor 2-3 weken aangezien de huisarts dacht dat het misschien een soort van bacterie of parasiet kon zijn. De Triamcinolonacetonide creme begon wel te helpen en na ongeveer 3 dagen begon ik al te merken dat het weg begon te trekken. Heb toen de kuur van 2 weken afgemaakt en afgebouwd. Echter na 2-3 dagen begon het weer erger te worden. Toen huisarts gebeld en zei dat ik toen de creme nog een keer 3 weken moest gebruiken en dan afbouwen. Dit gedaan, het werd weer beter, maar na stoppen kwam het meteen weer terug na 2-3 dagen.

    Juli 2015 (huisarts)
    Hydrocortison pch creme 10mg/g
    opnieuw naar huisarts gegaan en die heeft me toen hydrocortison meegegeven, deze zalf werkte redelijk, minder goed dan de Triamcinolonacetonide, maar de bulten en schilfers bleven weg, echter bleef mijn voorhoofd wel roder en kreeg ik af en toe rode plekjes/vlekken. De kuur afgemaakt en daarna begon het weer terug te komen na 2-3 dagen.

    November 2015 (huisart)
    Ketoconazol jc creme 20mg/g
    Hydrocortison pch creme 10mg/g
    weer naar huisarts geweest en die gaf me deze keer weer Hydrocortison mee (vorige was op) als 2-3 weken durende kuur en daarna moest ik de ketoconazol gebruiken om te zorgen dat het niet terug kwam. De Hydrocortison kuur afgemaakt en daarna ging ik ketoconazol gebruiken om te zorgen dat het niet terug zou komen, ik gebruikte het iedere avond voor het slapen gaan. Echter na een tijdje kwam het toch weer geleidelijk terug, roder voorhoofd en rode vlekken/plekjes, na zweten begon het te jeuken en na het wassen trok de huid een beetje, voelde heel strak aan, niet soepel.

    Januari 2016 (huisarts)
    Metrosa gel 7,5mg/g
    Weer naar de huisarts geweest, hij heeft me toen metrosa gel meegegeven, als deze niet zou helpen zou die mij doorsturen naar een dermatoloog. Heb de metrosagel toen een tijdje gebruikt, mijn huid voelde weer glad aan, alleen bleef mijn huid een beetje rood en af en toe nog steeds rode vlekjes. Toen de gel op was kwam het na 2-3 dagen alweer terug.

    Mei 2016 (dermatoloog)
    Emovate creme 0,5mg
    Ketoconazol aurobindo shampoo 20mg/g
    Ben toen doorverwezen naar de dermatoloog, deze kijk naar mijn voorhoofd en naar mijn hoofdhuid en zei dat de huisarts al die tijd gelijk had over dat het Seborroïsch Eczeem was en gaf me toen Emovate Creme mee en Ketoconazol shampoo.
    Ik moest de Emovate creme dagelijks gebruiken tot het minder zou worden/weg zou zijn en dan hiermee minderen 1x per 2 dagen en dan stoppen. Verder zou ik 1x per week de ketoconazol shampoo moeten gebruiken om te zorgen dat het weg blijft. De Emovate creme zorge wel dat het iets minder/rustiger werd, maar het ging er nooit helemaal van weg, ben toen gewoon doorgegaan tot de creme op was. Verder gebruikte ik 1x per week de ketoconazol shampoo.

    Echter na een week ofzo begon het toch weer terug te komen en nu weet ik niet meer wat ik moet doen, ik gebruik nu dagelijks de ketoconazol creme om het een beetje te remmen, maar het wordt nu toch weer steeds erger.

    Ik denk dat de diagnose van Seborroïsch Eczeem aangezien mijn moeder hier soms ook last van heeft, niet in haar gezicht maar op haar hoofd.

    Nu ben ik zelf 23 jaar, en loop ik er al een jaar mee te sukkelen, ben er ondertussen ook best wel onzeker van geworden en weet gewoon niet meer wat ik moet doen om het onder controle te krijgen.

    De Triamcinolonacetonide zorgde dat het wegging, maar deze voor een langere tijd gebruiken of dagelijks gebruiken is niet goed voor de huid, daar wordt die te dun van vertelden de huisarts en dermatoloog mij.

    Ik woon in een oude boerderij die nogal vochtig is, en op sommige plaatsen ook last heeft van schimmel. Op de blauwe muren zie je een soort van witte vlekken/schimmel zitten. Weet niet of dit er misschien ook iets mee te maken heeft?

    Ik hoop dat iemand mij kan helpen of tips heeft aangezien ik er nu wel eens vanaf wil en ik er ook behoorlijk onzeker van ben geworden.

    Reageer
    #2

    Sorry voor de lange post, maar ik heb geprobeerd het zo duidelijk en goed mogelijk te verwoorden.

    Reageer
    #3

    Seborroisch eczeem kan heel hardnekkig zijn. In de regel is onderhoud met Ketoconazol 1 x per week voldoende. In periodes van koud en heel warm weer kan het erger worden
    Je moet in ieder geval stoppen met het dagelijks gebruik van de Ketoconazol. Daar wordt het zeker niet beter van. Ook dagelijks je haren wassen is niet goed. Ook daar wordt het alleen maar erger van.
    Vraag aan de huisarts een kuur met fluconazol voor een langere behandeling

    Reageer
    #4

    Hallo,

    Ok, ik zal stoppen met dagelijks de ketoconazol,
    zou ik dan gewoon 1x in de week de shampoo moeten gebruiken of de creme?

    Mijn haren was ik ook niet iedere dag, ik denk 2-3x per week.

    Zou ik fluconazol dan moeten gebruiken als een kuur van 2-3 weken?
    ik ben bang als ik dan met de kuur klaar ben het weer terug zal komen beginnen een paar dagen.

    Of zal na de fluconazol kuur en 1x per week ketoconaol gebruiken het weg moeten blijven?

    En denk je dat een vochtig huis ook mijn eczeem erger kan maken?

    Reageer
    #5

    Ik zou even 1 x per week de shampoo gebruiken.

    De fluconazol zou dan inderdaad over een langere termijn (wellicht 28 dagen) geslikt moeten worden. Daarnaast 1 x per week de shampoo
    Of het daarna weer terug komt zul je moeten afwachten.

    Seborroisch eczeem wordt door lichaamseigen gisten veroorzaakt. Een vochtige omgeving kan daar invloed op hebben.
    [quote]Ik woon in een oude boerderij die nogal vochtig is, en op sommige plaatsen ook last heeft van schimmel. Op de blauwe muren zie je een soort van witte vlekken/schimmel zitten. Weet niet of dit er misschien ook iets mee te maken heeft?[/quote] Dit is natuurlijk heel slecht voor je gezondheid in het algemeen.

    Reageer
    #6

    Oke bedankt!

    En is er ook nog een soort van dagelijks ritueel dat kan helpen? zo was ik nu 2x per dag mijn gezicht, s'morgens met water (hierna is het even nog wat roder en gevoeliger, meestal trekt dit bij na 30-60min) en s'avonds met garnier micellair reinigingswater.

    Ook had ik online ergens gelezen dat DerMel huidzalf ook goed was tegen eczeem, een natuurlijke zalf op basis van medicinale honing.

    Reageer
    #7

    Ik zou geen reinigingswater gebruiken. Dat is namelijk agressief.
    Seborroisch eczeem is geen eczeem ondanks dat het zo heet. Het is een schimmel/gist infectie. Dus beter geen middelen tegen eczeem gebruiken.

    Reageer
    #8

    Oke,

    Heb net even een foto gemaakt,

    https://s31.postimg.org/kbb9axmez/Foto1.jpg

    dit is nu na 3 dagen niet meer smeren met ketoconazol,
    ik was hier al 2 dagen eerder mee gestopt omdat het toch niet goed leek te helpen.

    het is in t echt allemaal iets roder, hier lijkt het meer roze, zal wel door de camera komen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Voor seborroisch eczeem ziet het er wel vreemd uit moet ik zeggen.
    Het lijkt meer acne. Het zou Pityrosporon folliculitis kunnen zijn. dat zou dan een verklaring zijn waarom de behandelingen tot nu toe niet hebben gewerkt.
    Dit zouden behandelingen kunnen zijn:
    R/ Trisporal (itraconazol) 1 dd 100 mg gedurende 14 dagen. Een ander schema is 1 week 1 dd 100 mg, 3 weken pauze en dan nog een keer een week 1 dd 100 mg.
    of
    R/ Diflucan (fluconazol) 300 mg 1 x per week gedurende 4-6 weken.
    Was de huid met betadinescrub of UniCura zeep.

    Reageer
    #10

    Hallo Tandor,

    ik weet niet zeker of het acne is, de bultjes zijn best wel plat en mijn huid voelt wel gewoon glad en ook doen ze niet zo pijn als ik erop druk zoals vroeger een puistje.

    Kan het ook zo zijn dat de huid er nu zo uit ziet door 2 weken dagelijks ketoconazol te hebben gebruikt?

    had een half jaar geleden ook een topic hierover aangemaakt, staat ook nog een foto bij van hoe het een half jaar geleden eruit zag: [url=http://www.dokter.nl/forum/huid-haar/377732-seborroisch-eczeem-gezicht]Seborroïsch Eczeem Gezicht[/url]

    Reageer
    #11

    Die foto bevestigd eigenlijk alleen maar mijn idee....

    Reageer
    #12

    Tandor,

    op internet gekeken en dit heeft ook met gist te maken, vandaar dat de cremes tot nu toe wel een beetje hebben geholpen?

    Raad je mij aan om dan nog eens terug te gaan naar huisarts/dermatoloog en jouw diagnose en behandeling mee te nemen?

    Is dit trouwens goed te behandelen? is het helemaal weg te krijgen?

    Reageer
    #13

    Ik heb ook niet gezegd dat het perse acne moet zijn.
    Kijk hier eens:
    http://www.huidziekten.nl/zakboek/dermatosen/ptxt/PityrosporumFolliculitis.htm

    Je kunt naar de dermatoloog maar ook naar de huisarts

    Reageer
    #14

    Tandor,

    vertrek vandaag voor 1 week naar Spanje,
    zal dan 2x per dag gezicht wassen met water en 1x de ketoconazol shampoo halverwege de vakantie, als ik terug kom heb ik afspraak bij de huisarts,
    zal hier laten weten wat eruit is gekomen.

    Reageer
    #15

    Dan wens ik je in ieder geval een prettige vakantie...

    Reageer
Reageer op: Rode vlekken, Rood voorhoofd, Seborroïsch Eczeem.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief