Kleine blaasjes op vingers

  • #1

    Sinds een week heb ik zeer kleine blaasjes op mijn vingertoppen. Dit heb ik bijna elk jaar rond deze periode, maar dit keer is het uitzonderlijk veel; Al mijn vingers zitten eronder. Het is wellicht gerelateerd aan het (warme) weer, maar ik dacht dat het ook misschien aan seizoensgebonden vruchten kon liggen (aardbeien bijv.)

    Het zijn zeer kleine blaasjes die in groepen worden gevormd en het lijkt alsof er belletjes onder de huid zitten (zie vergrootte versie van de foto)

    [img size=150]http://img709.imageshack.us/f/20110426143232.jpg/[/img]

    - Het jeukt niet, het doet geen pijn, maar ze maken de opperhuid van mijn vingers deels ongevoelig
    - Vingers tintelen regelmatig
    - Het grove relief dat wordt gevormd door de blaasjes herrinneren me er constant aan als mijn vingers elkaar aanraken. Je begrijpt misschien dat de mix van gevoeligheid je na verloop van tijd gek maken.

    Tot nu toe geprobeerd:
    Sudocrême en allergiecrême, dit heeft niets geholpen.

    Weet iemand misschien wat dit is en wat ik ertegen kan doen? Ik heb voorlopig vanwege werk geen mogelijkheid om naar een huisarts te gaan.

    Reageer
    #2

    Foto lijkt niet te werken, daarom hier nog even een link:

    http://img709.imageshack.us/f/20110426143232.jpg

    Reageer
    #3

    Ik heb het vermoeden dat dit dyshidrotisch eczeem is. Lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Acrovesiculeus_eczeem

    Een andere mogelijke oorzaak is gewoon eczeem. Lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Eczeem
    Een laatste veelvoorkomende oorzaak van dit soort blaasjes is tinea manus, of tinea pedis, oftewel zwemmerseczeem. Lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwemmerseczeem

    Omdat het bij jou voornamelijk optreedt bij warmte, heb ik het vermoeden dat de eerste optie, dyshidrotisch eczeem, het meest in aanmerking komt. Zonlicht is een bekende oorzaak van dyshidrotisch eczeem, alsof de handen weer aan al het licht moeten wennen. Het is natuurlijk ook erg zonnig geweest de laatste week.

    Mocht dit allemaal niet het geval zijn, laat dan de huisarts even kijken, want er zijn meerdere oorzaken mogelijk, alleen zijn die veel zeldzamer, en hebben die aandoeningen vaak ook andere symptomen naast de blaasjes op de vingers.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor de reactie!

    Reageer
    #6

    Beste,

    uw reactie is al van een tijde geleden maar hoe is het er nu mee?
    Ik denk dat ik dezelfde uitslag als u heb nu. Ook van die kleine blaasjes met zo een luchtbelletje in...

    Reageer
    #7

    ik had eerst slapende vingertoppen en een eek later blaren,alleen op linkerhand.huisarts weet het ook niet.

    Reageer
    #8

    Ik heb ze nu ook.

    Maar ook op mn lippen rond mn mond zaten er kleine blaasjes. Minuscuul klein. Nu erg uitgedroogde lippen lijkt het terwijl ik veel drink en ook purol of label smeer.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Labello moest het zijn net

    Reageer
    #10

    Hi, in de zoekresultaten op Google komt deze vraag vrij hoog. Dus voor de mensen die nog een antwoord zoeken: bovenstaand heb ik ook twee keer per jaar en soms wordt het op één plek heftiger en komt er vocht uit en gaat het irriteren!

    Schimmelcrème van de huisarts werkt prima, maar als het is uitgekomen, irriteert of een wond wordt: laat het broeien! Insmeren, pleister erom of een nat watje en dat verbinden. Zeker in de zomer, lekker onder de douche en op laten drogen met pleister en al. Ooit ergens gelezen en werkt super.

    Reageer
    #11

    Beste,

     

    Ik heb sinds vorig jaar kleine blaasjes op handen en voeten. Ze zijn echt piepklein, maar mij valt het op en irriteer me er aan. Uiteindelijk gaat het schilveren en krijg ik kloven in mijn vingers en tenen die ook echt pijn doen...

    De huisarts vertelde mij: dit is een schimmelinfectie. Ik geloof er niks van, want het blijft terugkomen.

    Wat kan ik het beste doen? Heb al zoveel zalfjes en dingen geprobeerd. Maar het helpt allemaal niet. Ik ben machteloos ?

    Reageer
    #12

    ga dan trug naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de dermatoloog

    Reageer
Reageer op: Kleine blaasjes op vingers


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief