stuk bot eraf in grote teen

  • #1

    Hallo allemaal:)

    Ik heb een jaar of 2 geleden mijn grote teen zo hard gestoten dat er blijkbaar een stukje bot is afgebroken. Dit had ik toen niet door, maar sindsdien zit er een flinke bobbel op mijn teen en is hij heel gevoelig.
    Nu was ik laatst in het ziekenhuis voor röntgenfoto's voor mijn middenvoetsbeentjes(die overigens niet gebroken bleken te zijn) en heb ik gelijk gevraagd of ze ook even naar de teen konden kijken.
    Toen bleek dus dat er een stukje bot afgebroken was.

    Bij mijn sporten en ook bij het gewone lopen is dit vrij hinderlijk, dus ik zou er graag wat aan laten doen.
    Is dit mogelijk? En wat houd de ingreep dan in? Hoelang revalidatie achteraf?

    Vriendelijke groet,
    Stevo A.

    Reageer
    #2

    Het beste overleg je dit met de chirurg. De huisarts kan je naar de chirurg verwijzen. Afhankelijk van de locatie is het een kleinere dan wel een grotere ingreep waarbij het stukje bot verwijderd kan worden. De chirurg kan er ook voor kiezen dit stukje te laten zitten omdat het vanzelf door het lichaam wordt opgelost, als het klein genoeg is. Omdat je er zo'n last van hebt en omdat het duidelijk te zien is op de röntgenfoto, bespreek je dit het beste even met de huisarts die de ernst van jouw verhaal kan inschatten en de foto kan beoordelen en dit kan afwegen tegen de mogelijke nadelen van een chirurgische ingreep.

    Reageer
Reageer op: stuk bot eraf in grote teen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief