Welke EHBO spullen zijn goed om bij je te hebben bij intensieve outdoor sporten?

Welke EHBO spullen zijn goed om bij je te hebben bij intensieve outdoor sporten?

Doe jij aan intensieve outdoor sporten, of heb je plannen om dat te gaan doen? Wees je dan ook altijd bewust van de risico’s die daar bij komen kijken. Zorg dat je goed voorbereid bent door de juiste EHBO spullen bij te hebben. Daarbij kun je gebruik maken van handige EHBO tassen die te koop zijn bij Campz. Welke vijf zaken moeten er in die EHBO-tas zouden zitten.

EHBO-tas

Blarenpleisters

Blaren zijn een reële dreiging wanneer je lange stukken gaat lopen. Ze kunnen het behoorlijk lastig en pijnlijk maken om door te blijven lopen. Daarom is het verstandig om blarenpleisters mee te nemen in je EHBO-tas. Zo kun je ervoor zorgen dat de blaar minder snel geïnfecteerd raakt en je wat minder pijn ervaart bij het lopen.

Instant coldpack

Neem ook een paar instant coldpacks mee in je EHBO-tas wanneer je outdoor gaan sporten. Dit zijn koelelementen waarvoor geen vriezer nodig is en die direct kunnen worden gebruikt om een lichaamsdeel te koelen in het geval van verstuikingen, spierblessures, oververhitting of hoofdpijn. Zo’n instant coldpack werkt doorgaans ongeveer een half uur en is eenmalig te gebruiken. Een alternatief is om eventueel een coldspray mee te nemen.

Sporttape

In het kader van preventie is het een goed idee om sporttape in te pakken. Deze breng je aan voordat je begint te sporten om de kans op blessures te verminderen. Zeker wanneer je te maken hebt met spieren en gewrichten die nog aan het herstellen zijn van een eerdere inspanning of blessure, is sporttape belangrijk voor ondersteuning en bescherming.

Verband

Verband mag zeker niet ontbreken in je EHBO-tas bij outdoor sporten. De kans dat je een val maakt is altijd aanwezig, en de kans dat je daarbij gewond raakt ook. Dan is het zaak om ervoor te zorgen dat je de wond beschermt, zodat er geen vuil in kan blijven komen. Hiervoor komt verband uitstekend van pas. Pleisters kunnen ook van pas komen, maar zijn geen vervanging voor verband.

Eerstehulp deken

Mocht je te maken krijgen met een ongeluk waarbij je gewond raakt, dan is het belangrijk dat je jezelf zo snel mogelijk kunt beschermen tegen kou of hitte. Daarom is het verstandig om een zogenaamde reddingsdeken in je EHBO-tas te hebben. Wanneer je de glanzende kant van zo’n deken naar binnen richt, wordt een groot deel van je lichaamswarmte onder de deken behouden. Met de glanzende zijde naar buiten worden zonnestralen gereflecteerd, waardoor je koel kunt blijven.

Sla deze adviezen niet in de wind. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan jou ook overkomen. Beter goed voorbereid van start gaan dan later spijt hebben dat je niet voor een adequate EHBO-tas hebt gezorgd.

 

– Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief