Hartaandoening

Een hartaandoening is een verzamelnaam voor een groep uiteenlopende ziekten aan het hart. Hartziekten kunnen ontstaan door: aangeboren afwijkingen, erfelijkheid en risicofactoren in de loop van het leven. Veel risicofactoren zijn te verbeteren, zoals: diabetes, overgewicht, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, onvoldoende lichaamsbeweging, stress, ongezonde voeding en overmatig alcohol- of drugsgebruik. De meest voorkomende hartaandoeningen zijn: vernauwingen in de vaten rond het hart, hartinfarct, hartritmestoornissen, hartklepproblemen en een verminderde pompfunctie bij hartfalen

Maak jij je zorgen over je hart en denk je dat er meer aan de hand is? Neem in dat geval altijd contact op met je huisarts!

 

Symptomen hartaandoening

  • Pijn op de borst.
  • Pijn tussen de schouderbladen.
  • Kortademigheid.
  • Vochtophopingen.
  • Etalagebenen.
  • Huidverkleuring.
  • Hartgeruis.

 

Meepraten over hartaandoening

Hartaandoening

Het hebben van een hartaandoening kan heel beangstigend zijn, het kan voelen alsof je lichaam je in de steek heeft gelaten. En omdat je ermee geconfronteerd blijft, kan de impact groot zijn.

Wil jij graag je ervaringen delen en/of meepraten over het onderwerp hartaandoening? Dan kan dat op het forumonderwerp Hart, bloed & bloedvaten.

Hart, bloed & bloedvaten forum >>

 

 

Meer informatie over hartaandoening

Hartaandoening

Gezonde hart- en bloedvaten zijn van levensbelang en de impact van een hartaandoening kan erg groot zijn. Maar wist je dat in veel gevallen een aandoening voorkomen kan worden.

Wil jij meer informatie over hartaandoeningen? Over symptomen, oorzaken en hoe je risicofactoren kunt beïnvloeden? Dan kunnen de artikelen over hart, bloed & bloedvaten wellicht interessant voor je zijn.

Hart, bloed & bloedvaten nieuws >>

 

 

Meer informatie over hartaandoeningen

HartstichtingDe Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten. Van alle donaties die zij krijgen gaat het grootste deel naar wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, preventie en patiëntenbelangen.

Op de site van de Hartstichting vind je meer informatie over hart- en vaatziekten, gezond leven en verhalen van patiënten.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief